0.1 C
Bistrița
miercuri, februarie 1, 2023

VIDEO – Octavian Schick, din Feldru, la Berlin unde conduce propria firmă de securitate

Octavian Schick a fost printre primii tineri din Feldru care a luat după Revoluție calea străinătății, pentru un viitor mai bun. Deși a visat la America, destinul i-a condus pașii spre Berlin. Aici a înființat o firmă de securitate care avea, la un moment dat, și 150 de angajați.

De mai bine de treizeci de ani, Octavian Schick muncește în Germania. Am plecat din țară în 1990, imediat după ce am terminat armata. Am vrut să ajung în Austria, dar n-am reușit. Am ajuns în schimb în Germania. Voiam să ajung în America, dar nu s-a putut atunci.

Am rămas în Germania. Din 1997 am primit și cetățenie germană. Nu se putea pe atunci să ai dublă cetățenie, așa că a trebuit să renunț la cea română”, a povestit Octavian Schick pentru Bistrițeanul.ro.

Octavian Schick a trebuit s-o ia de la zero în Berlin. A învățat limba germană și a urmat o serie de școli și cursuri acolo pentru a se descurca.

Primul loc de muncă în care a fost acceptat a fost într-o firmă de sortat fier vechi. Pentru că nu știa limba, i-a fost foarte dificil să-și găsească o slujbă. 

Din 1992, cu ajutorul unui prieten, s-a angajat într-o firmă de securitate. Muncea, pe atunci, în trei locuri. În 1995 își deschidea deja propria firmă de securitate.

Avem acum aproape 70 de angajați. Dar au fost ani în care am avut și 150. Am muncit peste tot în Germania: și în Hamburg, și în Essen, cam peste tot. Ofeream servicii de securitate unor persoane private. Supravegheam să nu se fure din magazine. Au prins contracte inclusiv cu Kaufland sau Lidl. Am prins și români la furat, recunosc…”, a mai povestit amuzat Octavian Schick.

Apoi Octavian Schick a ajuns să asigure paza la concerte, fiind pentru o jumătate de an bodyguardul lui DJ Bobo. A avut grijă și de Ricky Martin, cât timp a vizitat Berlinul.

Pentru că a asigurat paza unui regizor important, Octavian a ajuns să joace și în filme, roluri episodice de personaje negative.

A urmat în Berlin o serie de cursuri de karate, a obținut centura neagră cu doi dani și a participat la concursuri.

S-a căsătorit în Berlin, iar soția sa, Kathleen, a rămas însărcinată. A născut doi gemeni care au fost botezați în România, la Feldru, atunci când au împlinit 13 ani. Tot atunci, s-a botezat și soția sa, Kathleen, care a învățat și un pic de română.

De câțiva ani, Octavian Schick își petrece vacanțele doar la Feldru, după ce copiii s-au îndrăgostit de locurile copilăriei sale.

În ultimii ani, Octavian Schick și-a restrâns activitatea firmei de securitate. S-a concentrat pe o firmă de servicii de curățenie, iar soția sa a deschis o firmă de îngrijiri medicale. Este destinată vârstnicilor sau celor care nu pot să aibă grijă singuri de ei.

Sunt reguli în Germania pe care toată lumea le respectă. În funcție de calificare, angajații firmei de îngrijiri medicale primesc de la 12 euro pe oră în sus. Se fac acolo ceva cursuri de trei ani, care le permit asistentelor să ofere și servicii de bază – să facă injecții pacienților, să dea medicamente. După o asemenea calificare, asistentele primesc de la 20 de euro pe oră. Se muncește câte 30-40 de ore pe săptămână…”, a explicat Octavian. 

Alte detalii despre fascinanta poveste de viață a lui Octavian Schick puteți descoperi rumărind întreaga emisiune, mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de Frasinul

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: