9.6 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?!

Este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea pe care o administrează.

Sunt 4300 de locuitori care au domiciliul pe raza comunei Căianu Mic. Populaţia stabilă se ridică undeva la aproximativ 3500 – 3800 de locuitori. Probabil că 500 – 800 de locuitori sunt plecaţi în străinătate. E greu să facem o estimare, mulţi vin, pleacă… Se circulă acum destul de uşor în Uniunea Europeană…”, a recunoscut Paul Ştir, primarul din Căianu Mic.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, Paul Ştir a admis că acesta este un vis mai vechi de-al său.

După finalizarea tuturor proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, îmi doresc foarte mult să atrag un investitor mare, sau chiar mai mulţi… Pentru a crea noi locuri de muncă în comună. Încă de la început m-am gândit să dezvolt un mic parc industrial în Căianu Mic…”, a mai spus Paul Ştir.

Primarul este conştient că „poate părea o nebunie” sau că mulţi se îndoiesc că ar fi posibil un parc industrial într-o comună sau un sat al judeţului.

Dar este omul faptelor şi, de obicei, nu-i place să arunce în dreapta şi-n stânga cu promisiuni, pe care alţii să le arunce în derizoriu.

Probabil la finalul anului 2020, vom putea să ne lăudăm că am finalizat o parte mare din infrastructură. Prin 2021 – 2022 vom finaliza, cel mai probabil, şi lucrările la apă şi canalizare în întreaga comună. Şi atunci, cu fruntea sus, vom putea puncta şi pe acest segment: să realizăm un parc industrial în Căianu Mic”, a precizat Paul Ştir.

Primarul consideră că un asemenea parc industrial ar putea să deservească nu doar un investitor, ci chiar mai mulţi. Desigur, ar fi vorba despre un parc industrial gândit şi dimensionat pentru nevoile şi capacităţile unui UAT din mediul rural.

„Administraţia locală ar putea să asigure terenul şi utilităţile – apă, canalizare, electricitate şi drum de acces. Până în zona în care investitorul îşi poate amplasa o hală sau o zonă de producţie. Cred că poate fi realizabil printr-un parteneriat public-privat…”, a mai anunţat Paul Ştir.

Alte detalii interesante despre activităţile din Căianu Mic puteţi afla urmărind emisiunea, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F668108053597798%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...