12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

VIDEO – Paul Știr, primar în Căianu Mic: Nu sunt laude deșarte. Ne-am comportat ca niște oameni responsabili

Record: Pentru al nouălea an consecutiv, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021 a fost votat în unanimitate de consilierii locali ai comunei Căianu Mic. Primarul Paul Știr: „Am înțeles fiecare dintre noi că este mai importantă dezvoltarea comunității noastre, decât anumite orgolii politice pe plan local”.

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Paul Știr din Căianu Mic a vorbit, între altele, și despre bugetul localității în 2021.

Este cel de-al nouălea buget aprobat în unanimitate. Le mulțumesc pe această cale, consilierilor locali pentru buna colaborare pe care au avut-o, ei – ca for deliberativ, cu partea executivă”, a subliniat primarul Paul Știr.

Nu este vorba despre laude deșarte – a mai punctat Paul Știr. E vorba pur și simplu despre o bună colaborare între primar și Consiliul Local, și o bună conlucrare spre folosul cetățenilor și dezvoltarea comunității.

Bugetele au fost aprobate în unanimitate, pentru că atât eu, cât și consilierii locali, ne-am comportat ca niște oameni responsabili. Ca niște oameni care am înțeles, indiferent de coloratura politică, faptul că este mai importantă dezvoltarea comunității noastre, decât anumite orgolii politice pe plan local”, a explicat Paul Știr.

A nu vota un buget sau a vota un buget într-o formă care nu conduce la dezvoltarea unei comunități este o lipsă totală de responsabilitate – consideră Paul Știr.

Tot ceea ce este bun pentru comunitate trebuie să fie votat. Mie mi-au plăcut întotdeauna dezbaterile. Dar nu am fost un adept al contrazicerilor. Nu voi fi niciodată un adept al polemicilor inutile, ci al dezbaterilor constructive, în folosul comunității. În calitate de primar, am ținut mereu cont de părerile sau ideile consilierilor locali, chiar și din opoziție”, a mai spus Paul Știr.

Primarul s-a declarat mulțumit de bugetul pe 2021.

Sunt 18.958.000 lei, sumă din care 12.819.000 (adică 68% din buget) vor fi folosiți la asfaltare străzi, cămine culturale, zone de sport și agrement și alte investiții pe care administrația din Căianu Mic și le-a propus în acest an.

19% din buget va merge pe partea de funcționare. Un procent de 7% va fi folosit la asistență socială, iar cheltuielile de personal reprezintă 6% din bugetul total.

„Vreau să demontăm acest mit pe care unii încearcă să-l consolideze, afirmând că primăriile cheltuie foarte mulți bani cu personalul, cu salariile bugetarilor…”, a mai spus Paul Știr. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...