20.2 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

VIDEO – Paul Știr, primar în Căianu Mic: Nu sunt laude deșarte. Ne-am comportat ca niște oameni responsabili

Record: Pentru al nouălea an consecutiv, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021 a fost votat în unanimitate de consilierii locali ai comunei Căianu Mic. Primarul Paul Știr: „Am înțeles fiecare dintre noi că este mai importantă dezvoltarea comunității noastre, decât anumite orgolii politice pe plan local”.

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Paul Știr din Căianu Mic a vorbit, între altele, și despre bugetul localității în 2021.

Este cel de-al nouălea buget aprobat în unanimitate. Le mulțumesc pe această cale, consilierilor locali pentru buna colaborare pe care au avut-o, ei – ca for deliberativ, cu partea executivă”, a subliniat primarul Paul Știr.

Nu este vorba despre laude deșarte – a mai punctat Paul Știr. E vorba pur și simplu despre o bună colaborare între primar și Consiliul Local, și o bună conlucrare spre folosul cetățenilor și dezvoltarea comunității.

Bugetele au fost aprobate în unanimitate, pentru că atât eu, cât și consilierii locali, ne-am comportat ca niște oameni responsabili. Ca niște oameni care am înțeles, indiferent de coloratura politică, faptul că este mai importantă dezvoltarea comunității noastre, decât anumite orgolii politice pe plan local”, a explicat Paul Știr.

A nu vota un buget sau a vota un buget într-o formă care nu conduce la dezvoltarea unei comunități este o lipsă totală de responsabilitate – consideră Paul Știr.

Tot ceea ce este bun pentru comunitate trebuie să fie votat. Mie mi-au plăcut întotdeauna dezbaterile. Dar nu am fost un adept al contrazicerilor. Nu voi fi niciodată un adept al polemicilor inutile, ci al dezbaterilor constructive, în folosul comunității. În calitate de primar, am ținut mereu cont de părerile sau ideile consilierilor locali, chiar și din opoziție”, a mai spus Paul Știr.

Primarul s-a declarat mulțumit de bugetul pe 2021.

Sunt 18.958.000 lei, sumă din care 12.819.000 (adică 68% din buget) vor fi folosiți la asfaltare străzi, cămine culturale, zone de sport și agrement și alte investiții pe care administrația din Căianu Mic și le-a propus în acest an.

19% din buget va merge pe partea de funcționare. Un procent de 7% va fi folosit la asistență socială, iar cheltuielile de personal reprezintă 6% din bugetul total.

„Vreau să demontăm acest mit pe care unii încearcă să-l consolideze, afirmând că primăriile cheltuie foarte mulți bani cu personalul, cu salariile bugetarilor…”, a mai spus Paul Știr. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...