13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Patru primari de pe Valea Someșului, în frunte cu Ogâgău, se iau „la trântă” cu nesimțiții și fac ce n-a reușit ADI Deșeuri în 10 ani

Patru primari de pe Valea Someșului și-au unit forțele și vor să curețe toată zona de deșeuri. Practic fac ce n-a reușit ADI Deșeuri în cei 10 ani de existență.

Primarii din Sângeorz-Băi, Maieru, Rodna și Șanț și-au dat mâna hotărâți fiind să scape întreaga zonă de gunoaie. Până la data de 1 mai primăriile ies la curățenie, iar după îi vor taxa aspru pe cei ce nu respectă natura.

„Deși există un Sistem Integrat de Management al Deșeurilor Municipale în județul Bistrița-Năsăud constatăm multe probleme în ceea ce privește curățenia. De la depozite ilegale de deșeuri, la maluri de ape cu ambalaje din plastic și alte materiale, la zone turistice fără dotări. Parteneriatul prezent se încheie între autoritățile publice locale, dar cuprinde și instituții locale cu responsabilități în domeniul gospodăririi localităților și al educării populației în vederea păstrării unui mediu sănătos.”, se arată în protocolul semnat de cei 4 primari.

Protocolul nu vizează doar cele trei primării, ci și două ocoale silvice și patru școli. Fiecare instituție va avea un rol bine stabilit. Autoritățile locale iau în calcul și informarea, nu doar amenzile.

Protocolul prevede și acțiuni de informare, dar și asigurarea de infrastructură de deșeuri în zonele cu turiști. Vor fi amplasate recipiente de colectare a deșeurilor în zonele frecventate de turiști.

Acțiunile încep în 1 mai, cei prinși că abandonează deșeuri în natură riscând amenzi importante: 30.000 de lei. Acesta vor fi dublate de confiscarea mașinilor folosite pentru transportul gunoaielor.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...