8.3 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

VIDEO Povestea lui Alin Marcu: a dat „la vida loca” din Spania pe liniștea din Bistrița, unde răsfață papilele gustative cu pizza, burgeri și wrapuri

Tinerețea lui Alin Marcu a fost presărată cu multă muncă, petreceri pe plajă și iz mediteranean. De aproape un deceniu s-a întors acasă, unde este hotărât să le răsfețe papilele gustative ale bistrițenilor, fie cu mâncare mediterneană, fie cu clasicii burgeri, pizza sau wrapuri.

Vreau să fac mâncare – este cea mai mare certitudine din viața profesională a lui Alin Marcu, un bistrițean care, ca mulți alții, la 19 ani, proaspăt ieșit de pe băncile școlii lua calea străinătății.

Ajungea la marginea Barcelonei, unde ani de zile a spălat vase într-un restaurant. La un pas de „magicienii” mâncărurilor, bistrițeanul a început să fure meserie, astfel că după câțiva ani a început și el să pregătească mâncare.

Deși în primă fază nu a „gustat” fructele de mare, consumate în abundență în Spania, a ajuns să le îndrăgească și chiar să le prepare, la perfecție. Mai mult, a deschis primul local în Bistrița, cu specific mediteranean.

„Ador fructele de mare, dar la început nu prea mi-au plăcut. Prima dată când am mirosit o paella aveam impresia că sunt lângă un lac cu apă stătută… mirosul acela de pește, de împuțit… Dar de rușine am gustat și-au ajuns să îmi placă”, a povestit Alin Marcu la Bistrițeanul Live, la Oameni din Bistrița-Năsăud.

În România s-a întors în 2013 s-a căsătorit și-a pus bazele primei afaceri: un local cu specific mediteranean. A renunțat după 6 ani, epuizat fizic și psihic, din cauza programului draconic, ce îi permitea să își vadă cei doi copii doar dimineața, când îi ducea la grădiniță.

De la ceafă de porc la fructe de mare

Era greu să găseasă un bucătar care să îl ajute și să-i reproducă preparatele, motiv pentru care muncea singur non-stop. Lipsa personalului nu a fost singura dificultate. Alin provoca bistrițenii să-și schimbe modul de a privi mâncarea și să treacă de la ceafă de porc și mici la fructe de mare:

„Clienții trebuie și ei educați. Mănânci ceafă de porc și mici toată viața și vine unu` cu o goangă, pe care când o vezi zici că e o coropișniță și-ți propune să o mănânci”, spune Alin.

Și-a luat un an de respiro, în care a revăzut Spania, Germania și chiar Islanda. Cu forțe proaspete, a readus conceptul „Academia del Gusto” în Bistrița, însă sub o altă formă: s-a concentrat pe street food, fast food și-a preluat localul din incinta Sălii Polivalente.

Se adresează familiilor cu copii care ajung în parc, dar și celor pe care-i prinde foamea în zonă și vor să mănânce ceva rapid și gustos. Din meniul său nu lipsesc burgerii, sanwich-urile, pizza, wrapurile, dar nici pizza la cornet, o adevărată atracție printre cei mici.

Puteți urmări emisiunea la care a fost prezent Alin Marcu mai jos:

 

Mai multe despre meniul de la Academia del Gusto puteți citi în materialul de mai jos:

FOTO – Vara asta, Academia del Gusto te surprinde cu un meniu urban: pizza la cornet, stixuri cu sos alioli și delicioase meniuri combinate

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...