-19.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 25, 2022

VIDEO: Primarul din Prundu Bârgăului, acuzat că ascunde gunoaiele… sub preș. Cum se apără Doru Crișan:

Vlad Grigoraș, unul dintre activiștii de mediu din județ spune că a dat de un depozit ilegal de gunoaie la Prundu Bârgăului. I-ar fi sesizat problema primarului, care ar fi luat un buldoexcavator și-ar fi ascuns gunoiul… sub preș. Primarul dezminte acuzațiile:

Unul dintre cei mai vizibili activiști de mediu din județ, Vlad Grigoraș, a dat peste o groapă de gunoi la poligonul din Prundu Bârgăului. Acesta susține că l-a sesizat pe primarul Doru Crișan, care i-a promis că rezolvă problema. Ar fi ascuns, însă, gunoiul sub preș…

„Mai știți că v-am adus duminică la cunoștință o groapă de gunoi în poligonul din Prund? Am sunat atunci primarul, foarte deschis și mulțumitor că am sesizat, a zis că și trimite oameni luni, a trimis, l-am rugat un lucru, să nu le îngroape că nu este legal. Ei, ce să vedeți, ieri am primit video-uri cum că s-a curățat, am anunțat că mă duc să verific oricum. Cumva am simțit că nu se vrea să mă duc să verific. Azi am înțeles de ce. (…) Da, au fost cu un buldo la Prund, da au strâns 6 containere mari de deșeuri, dar au și astupat cu pământ. Oare așa face lumea și acasă? Lene sp adune tot și bagă sub covor?.”, a precizat Vlad Grigoraș.

Activistul de mediu a și făcut public un filmuleț și fotografii în care se vede că sub pământ sunt gunoaie.

Primarul Doru Crișan însă se apără și spune că zona a fost curățată după ce a fost sesizat de existența problemei.

„Înainte de sărbători, niște cetățeni din comună au mers și au făcut curat la niște familii nevoiașe și oamenii respectivi au aruncat resturile și gunoaiele acolo. Ne-am sesizat si am curățat toata groapa. I-am sunat pe cei de la Supercom și au fost zilele trecute și au strâns de acolo. Inclusiv cu un excavator am încercat să le strângem. Au mai rămas niște lemne, care sunt biodegradabile și le-am lăsat acolo. Toată zona respectivă e curățată”, a precizat primarul Doru Crișan pentru Bistrițeanul.ro.

Edilul ne-a pus la dispoziție și filmulețe în care se vede că au avut loc acțiuni de ecologizare în zonă:

Și Instituția Prefectului s-a autosesizat în această problemă.

Subprefecții Lorand Toth și Atilla Decsei, împreună cu voluntarul Vlad Grigoraș, s-au deplasat în teren pentru constatarea situației de la fața locului.

În urma cercetărilor, a fost confirmat faptul că o mare parte din deșeuri au fost acoperite de pământ.

În apropierea acestei zone s-a identificat și locul de unde ar fi fost extras pământul folosit pentru îngroparea problemei depozitelor ilegale de aici. Instituția Prefectului a semnalat aceste aspecte Gărzii de Mediu. Urmează ca aceștia din urmă să ia măsurile legale aplicabile”, transmite Instituția Prefectului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: