14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO – Primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei: „Nu mai merg asemenea amăgiri! Așteptăm ani de zile la mila cuiva…”

În momentul de față nu există nicio linie de finanțare deschisă pentru a depune un proiect! Nădăjduim… Pe ici pe colo, se aude că s-ar deschide un PNDL 3. Se vorbește și despre acest PNRR, pe care tot îl întoarce Comisia Europeană… Nu mai vine odată! Pierdem timp mult și prețios, în loc să relansăm odată economia”, a avertizat primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei.

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Viluț Mezdrea din Poiana Stampei s-a referit la diferențele existente între guvernarea PSD și guvernarea PNL.

Acesta a recunoscut că inclusiv comuna sa a beneficiat de Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Viluț Mezdrea a amintit proiectul de canalizare și stațiile de epurare realizate în Poiana Stampei, dar și proiectul de modernizare și reabilitare a rețelei de apă. Podul peste râul Dorna a fost construit tot prin PNDL.

Practic toate comunele, indiferent de culoarea politică, au accesat și au implementat proiecte valoroase pentru comunitățile lor, prin PNDL – a subliniat Viluț Mezdrea.

Nicio linie de finanțare deschisă pentru primării…

În momentul de față nu există nicio linie de finanțare deschisă pentru a depune un proiect…! Cam 25% din bugetul comunei Poiana Stampei a fost direcționat pentru proiectare și consultanță pentru viitoarele proiecte. Proiectele avute până acum sunt recepționate, implementate și finalizate. Pentru proiectele care urmează, trebuie întocmită documentația tehnică”, a explicat Viluț Mezdrea.

Asta presupune să contractezi o firmă de proiectare, să vezi pe ce linie de finanțare te încadrezi, care e ghidul solicitantului sau ce șanse sunt ca proiectul să obțină un punctaj cât mai mare – subliniază primarul Viluț Mezdrea.

Ne dorim ghiduri de finanțare concrete, vrem să știm ce investiții vor fi finanțate, care este prioritatea și pe ce acționăm… Dar în momentul de față nu există nicio linie de finanțare. Nădăjduim… Pe ici pe colo, se mai aude câte o vorbă că s-ar deschide un PNDL 3.

Se vorbește și despre acest PNRR, pe care tot îl întoarce Comisia Europeană… Nu mai vine odată! Pierdem timp mult și prețios în loc să relansăm odată economia. Aceste proiecte ar aduce un plus de oxigen firmelor din domeniu, dar și bugetului de stat, prin TVA-uri și impozite. Ele pot resuscita oarecum economia României”, a mai spus Viluț Mezdrea.

Deocamdată orizontul este încă tulbure…

Primarul din poiana Stampei a mai precizat că s-au depus proiecte și prin Compania Națională de Investiții. Tot ce a existat proiect prin primării a fost probabil depus prin CNI.

Sunt prinse toate într-o listă sinteză și cred că acolo vor și rămâne îngropate. Nu mai putem merge pe amăgiri din astea… Să tot facem drumuri la București, să depunem proiectul și apoi să așteptăm ani de zile la mila cuiva. Avem nevoie de ceva concret… Dar deocamdată orizontul este încă tulbure…”, a avertizat primarul Viluț Mezdrea.

Sper, nu cred că e vorba de rea voință! Dar cei de la guvernare se mișcă parcă fără experiență… Nu cred că nu își doresc implementarea unor proiecte. Sunt și primari PNL care au nevoie de finanțare. În continuare cred că se va da drumul finanțărilor pentru primării. Sper să nu fie discriminări politice sau alocări de fonduri în funcție de culoarea politică…”, a mai spus Viluț Mezdrea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...