26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

VIDEO: Primarul Ioan Turc să voteze împotriva majorărilor nesimțite propuse de Aquabis. „Tătucul Radu Moldovan are la degetul mic inclusiv primarii PNL”

Peste 1000 de persoane au semnat petiția împotriva majorărilor tarifare propuse de Aquabis și ADI Apă Canal. Acestea vor fi depuse la Primăria Bistrița, a anunțat consilierul local Nicolae Pavelean. Acesta speră să-l convingă astfel pe primarul Ioan Turc „să votezea împotriva majorirărilor nesimțite propuse de Aquabis”.

Adunarea Generală a ADI Apă-Canalizare va avea loc în 22 februarie, a mai precizat consilierul Nicolae Pavelean. Acesta speră ca primarii care fac parte din AGA să voteze de asemenea împotrivă.

Considerăm că sunt majorări nejustificate. Considerăm că este o acţiune coordonată de  Consiliul Judeţean, mai exact de domnul Radu Moldovan. Este cu atât mai mult sub semnul ipocriziei cu cât anul trecut, PSD în frunte cu Radu Moldovan şi Daniel Suciu strângea semnături la corturi pentru plafonarea preţurilor la gaz şi electricitate”, a remarcat Pavelean.

După ce PSD a ajuns la guvernare, a uitat complet de miile de semnături strânse pentru plafonarea preţurilor, le-a mai reproșat Pavelean.

„Nu există o bază de calcul care să ne demonstreze că aceste majorări sunt calculate în mod corect și că vor acoperi necesitățile pe următorii ani.

Nu există o strategie clară din partea conducerii Aquabis şi a reprezentanţilor ADI Apă-Canalizare pentru eficientizarea consumului de energie în următorii ani”, a susținut consilierul local.

Acesta consideră că s-a ales cea mai simplă soluţie pentru acoperirea unor cheltuieli. Care sunt într-adevăr sunt mai mari „datorită creşterilor de preţuri la electricitate şi gaz. Cred că dacă conducerea Aquabis și ADI Apă-Canal ar fi venit cu o strategie de eficientizare, am fi putut să avem o majorare mai suportabilă. Lucru care nu s-a întâmplat”, a mai punctat Nicolae Pavelean.

Unul dintre obiectivele ADI Apă-Canal este să practice prețuri suportabile pentru consumatori, reamintește consilierul.

Acesta este însă convins că tariful la apă și canalizare poate ajunge până la 12 lei/mc în 2025. Fără să se ia în considerare inflația. Din cauza ei, prețul poate ajunge și la 15lei / mc – a mai spus Pavalean. 

„Din păcate, nu tocmai surprinzător, tătucul Radu Moldovan are la degetul mic inclusiv primarii PNL. Pentru că marea majoritate a primarilor intenționează să voteze pentru aprobarea acestor majorări. Fără să ceară, așa cum ar trebui, o bază de calcul, o strategie asumată de Aquabis…”, a acuzat consilierul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...