11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO: Primii pași pentru un parc industrial, într-un sat din Bistrița-Năsăud

Vorbim despre un parc industrial la sat… Nu sunt sceptic, nu sunt pesimist. Sunt o persoană optimistă. Dar în același timp sunt realist și responsabil. Când mi-am dorit să implementez un proiect, am analizat toate șansele ca acel proiect să fie fezabil și necesar pentru comunitate…”.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul LIVE, primarul Paul Știr din Căianu Mic a explicat că s-au făcut deja primele demersuri pentru un parc industrial în comuna pe care o administrează. 

Discutăm de mult timp de acest proiect, la primărie. Dar un parc industrial trebuie să aibă la bază, în primul rând, infrastructură locală”, a admis primarul Paul Știr.

Paul Știr a recunoscut că atunci când a preluat primăria, în Căianu Mic nu exista mai nimic. Rețelele de apă și canalizare nu erau puse la punct. Rețeaua de electricitate era destul de precară, iar sistemul de iluminat public era învechit. Infrastructura rutieră nu era modernizată…

Toate aceste probleme care țin de infrastructura locală vor fi rezolvate în curând, a mai spus Paul Știr. „Sunt realist. Niciodată nu m-am aruncat cu promisiuni deșarte. Pentru că o promisiune nefondată se transformă într-o mare dezamăgire. Dar în bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Căianu Mic pe 2020 s-au aprobat banii necesari pentru realizarea, în primă fază, a studiului de fezabilitate și de impact”, a explicat Paul Știr.

Tot cu acest prilej va fi întocmită și documentația necesară pentru amenajarea unui parc industrial. În ceea ce privește terenul pe care acest parc se va amenaja, primarul a precizat că are anumite idei și viziuni. Dar specialiștii vor indica exact care este cel mai potrivit amplasament.

Sunt convins că acesta este viitorul satului românesc. Cu multă muncă și credință în Dumnezeu, vom reuși… Într-un timp nu foarte îndepărtat și relativ scurt…”, speră Paul Știr.

Ar trebui păstrate și proporțiile. Nu e cazul să ne închipuim la Căian un parc industrial cum sunt cele specifice orașelor. „Creionăm un parc industrial care să satisfacă nevoile comunei și – de ce nu? – ale Văii Țibleșului. Dacă vom reuși să atragem în Căianu Mic 2-3 investitori care să ofere 100 sau 200 de locuri de muncă, va fi un mare câștig pentru zona noastră…”, a mai spus Paul Știr.

Ce potențial economic stă în favoarea acestui proiect, descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F524983384822318%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ Paul Știr

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...