10.6 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

VIDEO: Printcenter.ro – Măști de protecție, eficiente și cool, tratate împotriva COVID-19

Printcenter.ro a adus de câteva luni în România tratamentele antivirale care se pot aplica pe orice țesătură. În fabrica de la Sibiu se folosește o metodă revoluționară de tratare a materialelor din care sunt confecționate măștile de protecție. Printcenter.ro vă arată într-un filmuleț care este traseul măștilor în producție.

Cum ar fi să purtați o mască tratată special despre care știți sigur că omoară peste 99% din viruși și poate fi spălată de câteva zeci de ori fără a-și pierde proprietățile? Compania sibiană Printcenter.ro oferă, în premieră pentru țara noastră, tratamente antivirale dedicate materialelor textile, cu rezultate dovedite științific de laboratorul Institutului de boli infecțioase și imunitare Peter Doherty din Melbourne, Australia, împotriva COVID-19.

Pentru că mulți dintre voi sunteți curioși cum realizează cei de la Printcenter.ro măștile de protecție, am creat un scurt video pentru a vă explica mai bine care este traseul măștilor în producție.

Măștile sunt create din două straturi: cel interior din bumbac, iar cel exterior din Pes. Acestea trec prin procese diferite pentru a fi imprimate.

În cazul stratului exterior, imprimarea se face prin sublimare: întâi se imprimă modelul pe hârtie, după care se face transferul, la cald, pe materialul textil în rolă. În cazul stratului interior, imprimarea este de tip digital și se realizează direct pe materialul textil. Pentru fixarea culorii, acesta trece prin stația de washing. După aceste faze, ambele tipuri de material, neapărat în rolă, trec prin stația de tratare, fiecare de două ori.

Pe materialul textil care va deveni ulterior stratul exterior al măștii de protecție sunt aplicate două tipuri de tratament: Heiq Viroblock – protecție antivirală și antibacteriană și Heiq Eco Dry – water repellent (impermeabil). Pe stratul interior al măștii, sunt aplicate alte două tipuri de tratament: Heiq Pure – antimicrobian și odor control (tratament pe bază de argint și controlul mirosului) și Heiq Smart Temp – reglarea temperaturii.

După tratare, materialele în rolă sunt pregătite pentru a fi croite. Primul pas este decuparea digitală, care se realizează cu ajutorul mașinăriei-laser. Aceasta urmărește cu precizie conturul măștii, iar la tăiere, sigilează și împiedică deșirarea.

Ultima fază este unirea celor două tipuri de material, prin coasere la mașina de cusut și le sunt atașate cele două benzi elastice, care vor folosi pentru fixarea măștii pe față și pentru reglarea sa.

Traseul măștilor de protecție, eficiente și cool, produse de Printcenter.ro se încheie cu ambalarea lor individual și expedierea lor prin curierat rapid.

Dacă aveți nevoie de măști de protecție personalizate așa cum vă doriți sau de materiale tratate antiviral, inclusiv împotriva SARS COV 2, pe cei de la printcenter.ro îi puteți găsi astfel:

Sibiu, Șoseaua Ștefan cel Mare 193

www.printcenter.ro

Program: Luni – Vineri între 08:00 – 17:00

Telefon: 0369 101 506

Întregul traseu al măștilor de protecție, în materialul video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...