28.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Ionuț Simionca: Pentru bistrițeni este foarte importantă extinderea rețelei de transport în comun

Într-un interviu acordat bistriteanul.ro, candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, a vorbit despre necesitatea extinderii liniilor de transport în comun în oraș.

Pentru bistrițeni este foarte importantă extinderea rețelei de transport în comun și trebuie să ne asigurăm că lucrurile care se vor întâmpla sunt în folosul cetățenilor pe termen lung. Trebuie să fim proactivi, să vedem, de exemplu, cum soluționăm problema transportului în comun pentru cetățenii care vor munci în Parcul Industrial – când acest parc se va dezvolta – fără să aglomerăm traficul. Iar extinderea rețelei de transport în comun este o soluție”, a declarat acesta.

Ionuț Simionca susține că liniile de transport municipale trebuie să ajungă până la viitoarele parcări de la marginea orașului unde cei care vin la muncă în Bistrița își pot lăsa mașinile pentru a folosi transportul în comun.

Liniile de transport în comun ar urma astfel să ajungă la park&ride-urile de pe Lucian Blaga, din Livezile și din Groapa Sărății.

Soluția privind extinderea rețelei de transport public propusă de candidatul PMP la Primăria Bistrița face parte dintr-un plan complex al acestuia de descongestionare a traficului.

Planul cuprinde, de asemenea, construcția șoselei de centură – parte a Autostrăzii Nordului, trenul urban și construcția a aproximativ 50 km de piste de biciclete în municipiul Bistrița.

Trebuie să venim, de la bun început, cu un lucru bine gândit. Avem nevoie de un sistem integrat de măsuri care să descongestioneze traficul urban și metropolitan. Trebuie să ne gândim la Bistrița ca la o zonă metropolitană. Orașul s-a extins mult și trebuie să oferim bistrițenilor o viziune pentru următorii 10-15 ani”, a concluzionat Ionuț Simionca.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...