23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

VIDEO. Prof. Mircea Cristian Nicula, șeful ISJ BN, despre telefoanele mobile interzise elevilor din clasele I – VIII

Noutatea anului școlar care a început de câteva zile este că în școli sunt interzise prin lege telefoanele mobile. „Sunt interzise doar pentru ciclul primar și gimnazial. La liceu nu sunt interzise. Nici la clasele I – VIII nu sunt interzise dacă sunt folosite în scop educativ. Cam la fel era și până acum”, a admis prof. Mircea Cristian Nicula, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Diferența este că acum telefoanele pot fi reținute de profesori și ulterior oferite părinților, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.

Acesta a mai explicat că acolo unde elevii stau pe telefoane, fără a fi atenți la ore, profesorul nu stăpânește cum se cuvine clasa. Specialiștii susțin că elevii pot folosi telefoanele în limita a șase ore pe zi. Ei susțin că nu este în regulă nici să privezi copilul de telefon, pentru că el acumulează o mulțime de informații chiar și prin intermediul telefonului. Copiii filtrează oricum informația. Inclusiv pe Tik Tok sunt cursuri foarte interesante, a mai spus Mircea Cristian Nicula.

Nu mai putem face școală în ziua de astăzi cu metode vechi. Școala nu mai este aceeași ca în anii 80 – 90. Copiii își iau acum informația de pe internet.

La Parva am văzut o profesoară destul de aproape de pensionare care stăpânea foarte bine tehnologia. Folosea smart-boardul, își salva lecția și o trimitea elevilor pe mail. Nu este greu. Toate softurile sunt făcute să ușureze munca utilizatorilor. Într-o jumătate de oră – o oră înveți tot ce este necesar”, a mai spus prof. Mircea Cristian Nicula.

48.000 de elevi avem în sistemul de învățământ în Bistrița-Năsăud. Eu nu mă pot duce să-i controlez pe fiecare. Nici măcar directorul nu poate face așa ceva. Sunt profesori diriginți și profesori la clasă. Fiecare are rolul lui. Cu siguranță n-o să alerg prin școli să iau telefoanele mobile ale elevilor. Dacă au o înțelegere cu profesorii să-și pună telefoanele mobile într-o cutiefoarte bine.

Problema nu este reglementată complet în lege. Nu sunt specificate pedepse pentru utilizarea telefonului mobil la școală. Dar sunt regulamentele interne la nivelul fiecărei școli. Acolo se pot stabili pedepse. Dar nu cred că va fi cazul”, a completat șeful ISJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: