20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO. Prof. Mircea Cristian Nicula, șeful ISJ BN, despre telefoanele mobile interzise elevilor din clasele I – VIII

Noutatea anului școlar care a început de câteva zile este că în școli sunt interzise prin lege telefoanele mobile. „Sunt interzise doar pentru ciclul primar și gimnazial. La liceu nu sunt interzise. Nici la clasele I – VIII nu sunt interzise dacă sunt folosite în scop educativ. Cam la fel era și până acum”, a admis prof. Mircea Cristian Nicula, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Diferența este că acum telefoanele pot fi reținute de profesori și ulterior oferite părinților, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.

Acesta a mai explicat că acolo unde elevii stau pe telefoane, fără a fi atenți la ore, profesorul nu stăpânește cum se cuvine clasa. Specialiștii susțin că elevii pot folosi telefoanele în limita a șase ore pe zi. Ei susțin că nu este în regulă nici să privezi copilul de telefon, pentru că el acumulează o mulțime de informații chiar și prin intermediul telefonului. Copiii filtrează oricum informația. Inclusiv pe Tik Tok sunt cursuri foarte interesante, a mai spus Mircea Cristian Nicula.

Nu mai putem face școală în ziua de astăzi cu metode vechi. Școala nu mai este aceeași ca în anii 80 – 90. Copiii își iau acum informația de pe internet.

La Parva am văzut o profesoară destul de aproape de pensionare care stăpânea foarte bine tehnologia. Folosea smart-boardul, își salva lecția și o trimitea elevilor pe mail. Nu este greu. Toate softurile sunt făcute să ușureze munca utilizatorilor. Într-o jumătate de oră – o oră înveți tot ce este necesar”, a mai spus prof. Mircea Cristian Nicula.

48.000 de elevi avem în sistemul de învățământ în Bistrița-Năsăud. Eu nu mă pot duce să-i controlez pe fiecare. Nici măcar directorul nu poate face așa ceva. Sunt profesori diriginți și profesori la clasă. Fiecare are rolul lui. Cu siguranță n-o să alerg prin școli să iau telefoanele mobile ale elevilor. Dacă au o înțelegere cu profesorii să-și pună telefoanele mobile într-o cutiefoarte bine.

Problema nu este reglementată complet în lege. Nu sunt specificate pedepse pentru utilizarea telefonului mobil la școală. Dar sunt regulamentele interne la nivelul fiecărei școli. Acolo se pot stabili pedepse. Dar nu cred că va fi cazul”, a completat șeful ISJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.