17.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

VIDEO – Proiecte-n Ilva Mică: Fără școli neautorizate, fără ulițe neasfaltate!

Comuna Ilva Mică e în plin șantier. Unele proiecte sunt aproape de finalizare, altele în plin proces de derulare. Primarul Aurel Horea a explicat că investițiile în infrastructura școlară vor asigura autorizarea DSP și ISU. Iar un alt proiect important e cel al asfaltării ulițelor.

Prezent în emisiunea ”Direct în problemă” de la Bistrițeanul LIVE, primarul comunei Ilva Mică a vorbit despre proiectele ce se derulează în comună. Foecare cu provocările sale.

Unul dintre proiecte este cel al asfaltării ulițelor.

”Pentru asfaltarea ulițelor avem un proiect de peste 4 milioane de lei. Din păcate, se lucrează mai încet. Firma susține că e din cauza pandemiei, dar cred că e vorba de deficit de personal. Am vorbit cu el și sper să înceapă să lucreze așa cum trebuie” a explicat Aurel Horea.

Două proiecte, cu finalizare în luna septembrie, privesc infrastructura școlară.

E vorba de construirea unei grădinițe în Ilva Mică, un proiect de 500.000 de euro. Iar al doilea proiect, exclusiv din bugetul local, reabilitare Școala Generală nr 2, în valoare de peste două milioane de lei. Sperăm ca ambele să fie finalizate până în 15 septembrie, când va începe noul an școlar. Dacă ne lasă pandemia. Oricum, la Ilva Mică nu va mai fi problemă cu școli neautorizate ISU sau DSP” a mai spus edilul.

Totodată, se dorește achiziția și de mobilier nou pentru școală.

Mai avem și alte două obiective, finanțate din bugetul local sunt. Primul e un parc la Gimnazială ”Demian Nechiti”, un proiect de aproape 500.000 de lei. La acesta am întârziat puțin din cauza pandemiei. Al doilea proiect e un teren de sport multifuncțional în Ilva Mică, proiect de peste 500.000 de lei. Aici, constructorul a pus un gazon necorespunzător și l-am pus să-l refacă” a explicat Aurel Horea.

În comuna Ilva Mică s-a modernizat iluminatul public, fiind un proiect de iluminare cu led, ce a costat 400.000 de lei. Săptămâna trecută a fost recepționat și priectul privind amenajarea unei piețe în Ilva Mică, proiect ce a costat 417.000 lei.

Aurel Horea a vorbit și despre un proiect care nu se vede, dar e extrem de important.

Un proiect care nu se vede e cadastrul comunei! Avem deja cam 50 la sută din comună cadastrată. Și la acest proiect am întâmpinat probleme. Noi am semnat în 2012/2013 și imediat după ce am semnat noi, s-a schimbat legislația. O declarație trebuia acum autentificată, așa că trebuiau duse la notar, dar erau bani în plus. Și asta am suportat-o exclusiv din bugetul local. De aceea s-au lungit atâta. Avantajul e că noi am putut întăbula și clădirile prin proiectul nostru. Alte primării, care au făcut cadastrarea altfel, nu au putut și întăbula” a subliniat primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

Mai multe informații despre proiectele care se derulează, puteți afla urmărind emisiunea ”Direct în problemă”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...