8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

FOTO/VIDEO – Protest spontan al angajaților de la Protecția Copiilor: NU cerșim! Vrem plata muncii noastre!

Zeci de angajați ai DGASPC BN au organizat azi un protest spontan, la sediul instituției de pe strada Toamnei. Frumos, civilizat, oamenii au spus că își vor drepturile salariale. NU cerșesc altceva. Dar situația lor e dramatică, fără bani pentru traiul de zi cu zi. Unde să mai pui plata ratelor și a cheltuielilor din gospodării…

”Înarmați” cu foi cu mesaje, zeci de angajați ai DGASPC BN au făcut azi un protest spontan, pe strada Toamnei.

”Avem și drepturi, nu doar obligații!”

”Lucrăm fără sporuri. Acum și fără salarii”

”Nu cerșim! Vrem plata muncii noastre” – sunt doar câteva din mesajele scrise.

De luni de zile se discută de faptul că NU vor mai fi bani pentru plata angajaților de le Protecția Copilului, iar acest lucru a devenit realitate acum, în noiembrie.

Cei peste 600 de angajați ai DGASPC BN nu și-au primit plata pentru munca depusă, și speră la o minune ce ar putea să aibă loc abia la începutul săptămânii viitoare.

Situația lor e una dramatică. Unii sunt infectați cu COVID, alții sunt în izolare Unii au grijă de persoane bolnave. Au nevoie de bani pentru a TRĂI, în primul rând. Și apoi să-i ”lungească” pentru plata datoriilor la stat, a cheltuielilor din gospodărie, a ratelor la bănci…

Am ajuns la capătul răbdărilor. Avem familii, copii. Avem facturi și rate de plătit. Nu avem alte surse de venit, decât ce câștigăm de aici. Acum câteva zile am fost la Prefectură, să facem un memoriu, cu lucrurile pe care le cerem. Nu ne-a băgat nimeni în seamă.” au spus aceștia.

Protestul a durat 30 de minute, în timpul pauzei de masă. Totuși, dacă lucrurile nu se vor schimba se văd nevoiți să iasă în fața Prefecturii cu angajați și beneficiari, împreună.

Sperăm să nu fim nevoiți să recurgem la așa ceva!” au spus angajații DGASPC BN.

Protestele sunt la nivel național, iar SANITAS pichetează Guvernul, săptămânal. Singurul județ unde cei de l Protecția Copilului ar fi primit bani e județul Gorj, unde instituția este subordonată Primăriei.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=_ezwA6Nowmw&feature=youtu.be” /]

Despre problema banilor, existentă ÎNCĂ de la începutul anului 2020, puteți reciti AICI:

VIDEO- Cronica unei crize anunțate: Angajații de la Protecția Copiilor, neplătiți de două săptămâni

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.