19.1 C
Bistrița
vineri, iulie 30, 2021

VIDEO: Revoltător! Simbolul Bistriței arată acum ca un canal mizerabil, ca o groapă de gunoi

Simbolul Bistriței arată acum ca un canal mizerabil, ca o groapă de gunoi… Moartea și-a făcut culcuș aici. Este nevoie disperată de măsuri urgente din partea autorităților publice locale și centrale!, avertizează un activist de mediu din oraș.

Ultimii 31 de ani au fost cruzi cu râul Bistrița Ardeleană de la izvoare și până la vărsarea în Șieu. Bistrița Ardeleană nu ar trebui să arate ca un canal mizerabil sau ca o groapă de gunoi”, a scris ieri ecologistul Cristian Țetcu, 

Activistul de mediu a postat ieri și un film în care imaginile sunt grăitoare. Apele sunt murdare iar râul Bistrița pare că „se sufocă și moare, moare cu tot ceea ce încă mai este viu în el sau în imediata vecinătate! MOARTEA și-a făcut culcuș în Bistrița Ardeleană! 

Situația întâlnită pe malurile și în albia râului Bistrița Ardeleană, cunoscută și din păcate acceptată de prea mulți bistrițeni, este una revoltătoare…”, a remarcat cu tristețe Cristian Țetcu. 

El a atras atenția că Râul Bistrița Ardeleană are nevoie disperată de măsuri urgente din partea autorităților publice locale și centrale, pentru a supraviețui.

Facem apel la conducerea primăriilor riverane râului Bistrița Ardeleană și autorităților publice locale și centrale, să trateze problema poluării râului Bistrița Ardeleană cu prioritate și să adopte măsuri în consecință. Râul Bistrița Ardeleană a fost fundamentul orașului nostru, un simbol al Bistriței și a locuitorilor acestor meleaguri. Ce ați făcut cu el…?!”, se mai întreabă ecologistul.  

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcristian.tetcu%2Fvideos%2F2010970115709858%2F&show_text=false&width=267″ maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ loop=”no” muted=”no” /]

Sursă Video & Foto @ Cristian Țetcu  

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...