17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO: Robert Sighiartău către administratorii de firme care au fost uitați de Guvern – „A fost un vid legislativ”

Patronii firmelor care nu au încheiate contracte de muncă se plâng că în plină criză riscă să rămână fără venituri. Dacă nu au și calitatea de angajați în firmele lor, administratorii nu primesc ajutor din partea statului. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, spune că este vorba despre „un vid legislativ”.

Mulți administratori de firme se plâng că în plină criză au fost uitați de statul român.

Este vorba despre administratorii care nu au încheiate contracte de muncă și nu au calitatea de salariați. Astfel, ei nu pot solicita indemnizația lunară de 75% din salariul mediu brut așa cum o pot face PFA-urile sau IMM-urile. Despre acest subiect puteți reciti AICI:

Prezent într-o emisiune Direct în problemă în cadrul Bistrițeanul LIVE, Robert Sighiartău, deputatul de Bistrița-Năsăud și secretarul general al PNL, spune că această situație îi este cunoscută și este vorba despre „un vid legislativ”.

„Am avut o discuție cu ministrul Muncii și Protecției Sociale despre această temă. Aici am crezut la bun început că e un vid legislativ. Faptul că nu se plătește ajutor de șomaj că nu ești angajat, atunci trebuie găsită o altă formulă și chiar voi discuta cu primul ministru și cu factorii implicați să găsim o modalitate ca și acești oameni care dețin SRL-uri, care plătesc impozite la stat, dar nu sunt angajași, să beneficieze de o sumă identică sau egală cu cea pe care au primit-o cei care au profesii liberale sau PFA-uri, pentru că acolo cu siguranță a fost un vid legislativ”, admite deputatul.

La această situație s-ar fi ajuns pentru că nu toată lumea știe că există SRL-uri în care nu există angajați.

Robert Sighiartău mai spune că se va ocupa personal de această problemă pentru a veni în ajutorul tuturor administratorilor de firme care nu sunt și angajați.

„Sunt oameni care administrează SRL-uri, dar care nu sunt angajați, plătesc la sănătate, dar nu plătesc la șomaj și atunci nu au fost luați în considerare. Trebuie găsită o formulă prin care și acești oameni trebuie să beneficieze așa cum au beneficiat PFA-urile sau alte profesii liberale. Voi lua legătura cu președintele ANOFM, cu ministrul Muncii și Protecției Sociale pe această temă ca să găsim o soluție să rezolvăm și această problemă cu privire la perioada asta ingrată”, transmite secretarul general al PNL.

Întreaga emisiune și declarațiile deputatului pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/291290811863917/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...