-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO – S-a semnat: Doi ani pentru realizarea a nici 5 km de drum. „Da’ ce, e autostradă?!?”

Astăzi s-a semnat contractul de modernizare a celei de-a cincea legături a județului nostru cu județul Mureș. Pentru realizarea a nici 5 km de drum, timpul de execuție este de 24 de luni. „Da’ ce, e autostradă?!? E mult prea mult”, a ripostat președintele CJ BN.

S-au alocat 10,5 milioane lei, sau 2,2 milioane euro, pentru Modernizarea DJ154D (Monor-limită de județ Mureș – Vătava).

Cei ce se vor ocupa de cei 4,8 km de drum sunt Transilvania Grand Construct (lider), Aqua Parc SRL și Someș Top Grup (proiectare).

Lucrările impuse cuprind amenajarea terenului, execuția terasamentelor, scurgerea apelor, poduri și podețe, accese la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale (asfalt pe o lungime de 25 m) etc. De asemenea, în zonele instabile sunt prevăzute ziduri de susținere din beton armat.

Perioada de execuţie este de 24 de luni, fapt care l-a făcut pe președintele Consiliului Județean să riposteze:

„De ce 24 de luni? E autostradă?!? E mult prea mult. Să sperăm că se va mobiliza constructorul și o va face mult mai repede. Chiar dacă e vorba de două luni durata de proiectare, două luni perioada administrativă și 20 de luni perioada maximă a lucrărilor”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

[arve url=”https://youtu.be/Gdffe5OWATQ” /]

Cel mai probabil, lucrările la această porțiune de drum vor începe în primăvara anului viitor.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: