9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO – S-a semnat: Doi ani pentru realizarea a nici 5 km de drum. „Da’ ce, e autostradă?!?”

Astăzi s-a semnat contractul de modernizare a celei de-a cincea legături a județului nostru cu județul Mureș. Pentru realizarea a nici 5 km de drum, timpul de execuție este de 24 de luni. „Da’ ce, e autostradă?!? E mult prea mult”, a ripostat președintele CJ BN.

S-au alocat 10,5 milioane lei, sau 2,2 milioane euro, pentru Modernizarea DJ154D (Monor-limită de județ Mureș – Vătava).

Cei ce se vor ocupa de cei 4,8 km de drum sunt Transilvania Grand Construct (lider), Aqua Parc SRL și Someș Top Grup (proiectare).

Lucrările impuse cuprind amenajarea terenului, execuția terasamentelor, scurgerea apelor, poduri și podețe, accese la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale (asfalt pe o lungime de 25 m) etc. De asemenea, în zonele instabile sunt prevăzute ziduri de susținere din beton armat.

Perioada de execuţie este de 24 de luni, fapt care l-a făcut pe președintele Consiliului Județean să riposteze:

„De ce 24 de luni? E autostradă?!? E mult prea mult. Să sperăm că se va mobiliza constructorul și o va face mult mai repede. Chiar dacă e vorba de două luni durata de proiectare, două luni perioada administrativă și 20 de luni perioada maximă a lucrărilor”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

[arve url=”https://youtu.be/Gdffe5OWATQ” /]

Cel mai probabil, lucrările la această porțiune de drum vor începe în primăvara anului viitor.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...