VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire

VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire

O bistrițeancă de 38 de ani, rezidentă de ani buni în Londra, acuză un conațional, originar tot din Bistrița-Năsăud, că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire. Aceasta a lucrat la firma de construcții a bărbatului și ar fi fost nevoită să scoată din propriul buzunar bani pentru a plăti muncitorii.

Cristina Iobagiu este din Bistrița, are 38 de ani și 7 copii. Aceasta locuiește în Londra de mai bine de 7 ani, unde lucrează ca și contabilă. Femeia susține că a fost țepuită tot de un bistrițean Cristian Brat, la firma căruia a lucrat ca și intermediar.

Bistrițeanca era responsabilă de asigurarea muncitorilor pe șantierele lui Cristian Brat. Întrucât acesta nu ar fi plătit muncitorii de pe șantiere, femeia s-a văzut nevoită să scoată bani din buzunar pentru a plăti muncitorii. În total, femeia a rămas fără 22.000 de lire, bani care reprezentau plăți făcute în numele șefului său.

Potrivit Cristinei Iobagiu, bistrițeanul i-ar fi țepuit și pe soțul său și pe fratele său, „paguba” totală a familiei sale ajungând la 27.000 de lire. Aceasta a lucrat doar o lună pentru individ, în toamna anului 2018. Femeia și-a făcut publică povestea abia zilele trecute, pentru o televiziune online.

„Suma cu care am fost înșelată e 22.000 de lire, persoana care m-a înșelat a fost Cristi Brat, director principal al unei companii din Londra. Atribuțiile mele erau de a intermedia între echipele pe care le găsea, eu eram intermediar, mi s-a cerut să gasesc muncitori în mai multe domenii de la zugravi la tencuitori, tot ce era nevoie pe un șantier. Făceam plățile, eu efectiv trimiteam oamenii pe șantierele care erau în funcțiune și mă ocupam de tot ce ținea de plăți și facturile care trebuiau plătite. Am suportat plata din buzunarul propriu pentru 7 persoane, respectiv 4 zugravi, pe care i-am plătit cu suma de 4.860 de lire din  bani personali. B. nu a vrut să îi plătească pentru că a spus că au pierdut vremea pe șantier, așa că m-am văzut nevoită să îi plătesc, pentru că cei 4 zugravi au început să mă amenințe că o să vină cu poliția la mine acasă, că o să-mi spargă mașina. Mi-a fost frică pentru familia și copiii mei, așa că am ales să îi plătesc. Pe ceilalți doi zugravi i-am plătit știindu-le situația, abia aveau bani să își plătească chiria. Am sperat că o să îmi recuperez banii”, a explicat femeia pentru Diaspora Online TV.

Potrivit femeii, bărbatul îi amenința pe cei cărora le datora bani și încerca să îi intimideze cu interlopi care susținea că îl sprijină. Numărul păgubiților ar ajunge la mii de oameni, susține bistrițeanca.

„Modul lui de operare este foarte simplu. Merge pe premiza să dividă și să stăpânească, adică el căuta șefi de echipe sau intermediari cum am fost eu, punând toată responsabilitatea pe umerii lor, ei găseau oamenii și se ocupau de tot, iar când făcea plățile, dintr-o factură de 10.000 dădea doar 7.000, iar când oamenii se plângeau dădea vina pe intermediari sau șefii de echipe. Îi instiga pe unii împotriva altora”, mai spune bistrițeanca.

Cristian B. are mai multe dosare pe rol la instanțele din România. În martie anul acesta, Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat la 4 ani cu suspendare pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Acesta a achitat atunci și datoriile la stat, respectiv peste 80.000 de lei, sume datorate ANAF-ului.

Cristian Brat poate trimite un drept la replică pe redactia@bistriteanul.ro

Foto/Video : Diaspora Online TV

 

 

 

VIDEO Ovidiu Crețu: Mi-am făcut datoria față de țară! Poate voi ocupa un fotoliu de consilier ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu își va încheia mandatul în luna iunie a acestui an. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă că nu vrea o funcție salarială. ”Mi-am făcut datoria față de țară. Vreau să mă bucur de grădină și de nepoți. Poate voi ocupa o funcție de consilier local!” a spus acesta.
Transport gratuit pentru elevi, pe baza carnetului de note avizat de școală ianuarie 21, 2020 - Este anunțul făcut de Ministerul Educației, cu începere din anul școlar 2020 - 2021. Decizia aceasta s-a luat după ce CCR a declarat neconstituțională decontares navetei DOAR pe baza abonamentului.
FOTO: O nouă competiție, un nou trofeu…! ianuarie 21, 2020 - O nouă competiție, un nou trofeu – pentru tinerii liceeni pasionați de robotică de la Colegiul „Liviu Rebreanu”. Ei s-au întors victorioși de la Timișoara, unde au participat la Winter Robotics Games.
VIDEO Ovidiu Crețu: NU cred că trebuie subvenționată taxa de gunoi ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu a explicat că e de părere că taxa de gunoi nu trebuie subvenționată. Acesta susține că doar pe când îl arde pe cetățean la buzunar, doar atunci va avea grijă ce aruncă și cum aruncă.”Dacă se va vota subvenționarea, asta nu e poziția primarului!” a declarat edilul.
JOI se deschide Pârtia Cocoș, integral! AFLĂ cât plătești și programul de funcționare: ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu a anunțat azi că joi va avea loc deschiderea Pârtiei Cocoș, integral. Se va putea schia și dupămasa, datorită nocturnei. AFLĂ programul de funcționare și tarifele:
VIDEO- ȚEAPĂ: Firma ce aducea echipamentele pentru pârtie nu mai răspunde! Ba și blochează o altă achiziție ianuarie 21, 2020 - Pârtia Cocoș urmează să se deschidă integral în această săptămână, joi. Nu s-a putut mai repede din cauza lipsei pompelor și a tunului de zăpadă. Firma câștigătoare nu a mai dat niciun semn de viață de vreo două săptămâni. Ba mai mult, blochează și achiziția de tunuri.
Arma soțului mort i-a adus un dosar penal. Pățania unei bistrițence: ianuarie 21, 2020 - Arma neletală a soțului care a murit în urmă cu mai bine de jumătate de an i-a adus necazuri unei bistrițence de 44 de ani. Cu ce a greșit femeia:
Cum au ajuns persoanele cu handicap de la taxe 0 la gunoi, la preț întreg ianuarie 21, 2020 - Bistrițenii plătesc, din această lună, suma integrală pentru serviciul de salubritate. Asta deoarece Primăria nu mai subvenționează, cel puțin momentan, din bugetul municipiului. Persoanele cu handicap își amintesc de perioada în care plăteau 0 lei pentru aceste servicii. S-ar mulțumi și cu o reducere de 50 la sută...
Rostul de dimineață: Dacă iarna e în toi, nici primăvara nu poate fi prea departe… ianuarie 21, 2020 - În timp ce Bistrița zace copleșită de cerul plumburiu și mohorât, departe de lumea dezlănțuită, pe crestele Munților Rodnei primăvara își face loc cu coatele iar peisajele îți taie respirația…!
SCHIMBĂRI DE PROPORȚII! Jandarmii ar putea dispărea din orașe. Ce se va întâmpla cu ei: ianuarie 21, 2020 - Adevărul.ro a publicat un document în care se vorbește despre planurile pe care le are ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pentru Poliție și Jandarmerie. Una dintre schimbările de proporții despre care se vorbește în document presupune dispariția jandarmilor din orașe. Ce se va întâmpla cu ei:
Maternik vs. școala din Șanț – conducerea unității mai bifează o victorie. Mesajul profesorului: „Nu pui mâna pe mine că eu te omor!” ianuarie 21, 2020 - Scandalul dintre profesorul de sport Vasile Maternik și conducerea unității de învățământ unde acesta predă este departe de a lua sfârșit. Ieri, profesorul a încercat din nou să se întoarcă în școală și a fost îndepărtat cu jandarmii, conducerea școlii mai bifând o victorie, folosindu-se de o prevedere din Legea Educației:
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Năsăud și Beclean ianuarie 21, 2020 - O stradă din Năsăud rămâne astăzi, 21 ianuarie 2020, fără apă potabilă pentru câteva ore – anunță Aquabis. Probleme sunt și la Beclean:
Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.