11.1 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

VIDEO: Se dorește anveloparea caselor din Centrul Istoric

Municipalitatea ar vrea să „înfrumusețeze” Centrul Istoric. Un proiect de reabilitare a cetății costă zeci de milioane de euro. Astfel, administrația locală se gândește la o poleială de fațadă. „Ar fi o idee pe modelul anvelopării termice a blocurilor”, a explicat Turc.

Centrul Istoric al Bistriței va fi schimbat și toată zona centrală va deveni PIETONALĂ. Acest lucru se va realiza odată cu finalizarea Liniei Verzi, proiect ce urmează să demareze în curând.

Centrul istoric va arăta ALTFEL. În momentul de față, multe fațade ale caselor istorice se decojesc și arată deplorabil.

Municipalitatea a „încurajat” chiriașii să-și aranjeze casele, dar costurile sunt prea mari pentru buzunarele acestora.

În bugetul municipiului pe 2021 s-au prins 100.000 de lei, bani pentru un studiu de fezabilitate pentru un proiect de modernizare și reabilitare a Cetății Bistriței. Acest proiect ar cuprinde toate casele, monumentele istorice, zidul cetății, etc. Un cost estimativ este de câteva zeci de milioane de euro.

Până atunci, municipalitatea se gândește la o… poleială de fațadă. Mai exact, pe modelul anvelopării termice a blocurilor din municipiu, să se anvelopeze și casele din Centrul Istoric.

Încă așteptăm un răspuns la întrebarea ridicată domnului Marcel Boloș. Mai exact la regenerarea Centrului Istoric prin intervenție la CASELE din Centrul Istoric. Mă refer la un proiect asemănător cu anveloparea sau reabilitarea energetică și refațalizarea blocurilor de locuințe”, a explicat primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.