11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

VIDEO: Se dorește anveloparea caselor din Centrul Istoric

Municipalitatea ar vrea să „înfrumusețeze” Centrul Istoric. Un proiect de reabilitare a cetății costă zeci de milioane de euro. Astfel, administrația locală se gândește la o poleială de fațadă. „Ar fi o idee pe modelul anvelopării termice a blocurilor”, a explicat Turc.

Centrul Istoric al Bistriței va fi schimbat și toată zona centrală va deveni PIETONALĂ. Acest lucru se va realiza odată cu finalizarea Liniei Verzi, proiect ce urmează să demareze în curând.

Centrul istoric va arăta ALTFEL. În momentul de față, multe fațade ale caselor istorice se decojesc și arată deplorabil.

Municipalitatea a „încurajat” chiriașii să-și aranjeze casele, dar costurile sunt prea mari pentru buzunarele acestora.

În bugetul municipiului pe 2021 s-au prins 100.000 de lei, bani pentru un studiu de fezabilitate pentru un proiect de modernizare și reabilitare a Cetății Bistriței. Acest proiect ar cuprinde toate casele, monumentele istorice, zidul cetății, etc. Un cost estimativ este de câteva zeci de milioane de euro.

Până atunci, municipalitatea se gândește la o… poleială de fațadă. Mai exact, pe modelul anvelopării termice a blocurilor din municipiu, să se anvelopeze și casele din Centrul Istoric.

Încă așteptăm un răspuns la întrebarea ridicată domnului Marcel Boloș. Mai exact la regenerarea Centrului Istoric prin intervenție la CASELE din Centrul Istoric. Mă refer la un proiect asemănător cu anveloparea sau reabilitarea energetică și refațalizarea blocurilor de locuințe”, a explicat primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...