27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

VIDEO: Șeful Inspectoratului Școlar Județean ia în calcul și o demisie de onoare

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, profesorul Mihai Mureșan, șeful ISJ Bistrița-Năsăud, a fost întrebat dacă nu consideră că ar trebui să-și dea demisia – după scandalul tăierii claselor și cel al numirii directorilor.

Prezent ieri seară în studioul Bistrițeanul Live, profesorul Mihai Mureșan a explicat care a fost decizia care a stat la baza reducerii claselor de liceu în județ. Șeful ISJ BN a susținut că – având în vedere numărul redus al elevilor care vor termina clasa a VIII-a în acest an școlar – s-a diminuat automat și numărul de clase care pot fi formate.

Explicațiile detaliate le puteți reciti și accesând linkul de mai jos:

Șeful ISJ BN – prof. Mihai Mureșan: „Trebuie să suferim absolut toți” Și profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” reacționează!

Practic, inspectorului școlar general i se reproșează că nu și-a asumat personal decizia de a face o analiză – pe baza criteriilor prevăzute în Ordinul de Ministru 5599/21.09.2020 – a performanțelor și necesității unor clase de liceu.

Prof. Mihai Mureșan a preferat să distribuie egal sarcina („povara” acestui fenomen social), pasând responsabilitatea supra directorilor. Aceștia au fost rugați să decidă, consultând Consiliile de Administrație ale liceelor.

Jurnalistul Adrian a amintit și de scandalul numirii directorilor în școlile din județ. Detalii despre acest subiect puteți reciti mai jos:

REVOLTĂ în comunități, după anunțul de schimbare a directorilor de școli

„Nu considerați că trebuie să vă dați demisia, după aceste două scandaluri în care ați fost implicat, având în vedere că ați afectat grav imaginea Inspectoratului Școlar? Iar acum, întorcând o decizie tot în mod politic, arătați, practic, că ați greșit… Vă întreb, omenește, dacă nu luați în considerare o demisie de onoare…”, a întrebat jurnalistul Adrian Linca.

Șeful Inpectoratului Școlar Județean a replicat că se va gândi și la posibilitatea unei demisii.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Y399JpTChFY” aspect_ratio=”882:496″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...