19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

VIDEO: Șeful Inspectoratului Școlar Județean ia în calcul și o demisie de onoare

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, profesorul Mihai Mureșan, șeful ISJ Bistrița-Năsăud, a fost întrebat dacă nu consideră că ar trebui să-și dea demisia – după scandalul tăierii claselor și cel al numirii directorilor.

Prezent ieri seară în studioul Bistrițeanul Live, profesorul Mihai Mureșan a explicat care a fost decizia care a stat la baza reducerii claselor de liceu în județ. Șeful ISJ BN a susținut că – având în vedere numărul redus al elevilor care vor termina clasa a VIII-a în acest an școlar – s-a diminuat automat și numărul de clase care pot fi formate.

Explicațiile detaliate le puteți reciti și accesând linkul de mai jos:

Șeful ISJ BN – prof. Mihai Mureșan: „Trebuie să suferim absolut toți” Și profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” reacționează!

Practic, inspectorului școlar general i se reproșează că nu și-a asumat personal decizia de a face o analiză – pe baza criteriilor prevăzute în Ordinul de Ministru 5599/21.09.2020 – a performanțelor și necesității unor clase de liceu.

Prof. Mihai Mureșan a preferat să distribuie egal sarcina („povara” acestui fenomen social), pasând responsabilitatea supra directorilor. Aceștia au fost rugați să decidă, consultând Consiliile de Administrație ale liceelor.

Jurnalistul Adrian a amintit și de scandalul numirii directorilor în școlile din județ. Detalii despre acest subiect puteți reciti mai jos:

REVOLTĂ în comunități, după anunțul de schimbare a directorilor de școli

„Nu considerați că trebuie să vă dați demisia, după aceste două scandaluri în care ați fost implicat, având în vedere că ați afectat grav imaginea Inspectoratului Școlar? Iar acum, întorcând o decizie tot în mod politic, arătați, practic, că ați greșit… Vă întreb, omenește, dacă nu luați în considerare o demisie de onoare…”, a întrebat jurnalistul Adrian Linca.

Șeful Inpectoratului Școlar Județean a replicat că se va gândi și la posibilitatea unei demisii.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Y399JpTChFY” aspect_ratio=”882:496″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.