17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

VIDEO – Simionca: În State am lucrat în construcții pentru 5 dolari pe oră!

A plecat în America, student fiind, ca să lucreze pe un șantier. A lucrat și pentru o companie de mutări, a dat și cu pensula pe pereți. A ajuns și să aibă propria firmă. ”Am vrut să fiu cel mai bun în tot ce fac. Și am lucrat, fiind învățat de acasă să fiu harnic!” a povestit Ionuț Simionca.

Vin de la o întâlnire cu niște muncitori din Columbia. I-am întâlnit la Biserică la Peniel și azi am fost de le-am organizat un timp fain, o masă caldă. Ca să beneficieze de puțină compasiune. Și a fost un moment emoționant pentru mine pentru că mi-am amintit de momentele când eram eu în Statele Unite și aveam o chirie într-un subsol. Viața era grea, nu vorbeam bine engleza, și am apreciat foarte mult atunci că tot așa, niște buni creștini, m-au invitat la masă. Și pentru mine experiența cu cei de la Peniel și cei din Columbia mi-a făcut să mi se ridice părul pe mine, amintindu-mi” a început relatarea despre viața în America, fostul deputat Ionuț Simionca.

A plecat în țara de peste ocean fiind student.

Avea ”asigurat” un loc de muncă, dar planurile s-au dat peste cap când a ajuns acolo.

Trebuia să lucrez în construncții. Dar cel care ne făcuse contractele tocmai pierduse un șantier mare. Și nu ne-a mai putut da de lucru. Așa că a trebuit să mă reorientez” își amintește Simionca.

A ajuns să lucreze la o firmă ce ajuta oamenii să se mute. Și așa a cunoscut lume multă, printre care și români, și și-a făcut relații.

Eu trebuia să am 40 de ore de muncă pe săptămână. Le făceam în primele trei zile. Iar restul mi se ponta ca și ore suplimentare. Am învățat de acasă să muncesc, așa că și acolo, aia am făcut. Am muncit. Și am vrut să fiu cel mai bun în tot ce fac!” a povestit fostul deputat PMP.

A ajuns apoi să lucreze în construcții.

De la vreo 13 dolari pe oră cât câștigam la firma de mutări am ajuns să câștig 5 dolari. Că în construcții nu erai așa de bine plătit. Am lucrat la un român, am vopsit pereții. Și apoi am ajuns șef de echipă. (…) Iar apoi, atitudinea colegilor mei care mă luau în derâdere că sunt cu studii și tot lucrez în construcții, și mi-am făcut firma mea, după doi ani de stat în Statele Unite ale Americii. Și am lucrat pe partea de customer service – interioare” a povestit Ionuț Simionca.

Despre evoluția sa în State, modul în care a încercat să implementeze și aici ce a văzut dincolo, etc., în emisiunea ”Bistrița în alb cu Negru”, de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Păi cu 5 dolarul pe e oră lucră majoritatea în Ro, mă refer fix la cei care chiar lucrează, nu la angajați pe pile prin primării etc care câștigă bani grei anapoda, prețurile mai mari decât în toată Europa, țara asta nu mai are scăpare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...