26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

VIDEO – Simionca (PMP): La CJ am mers pe o mână cu PSD, pentru că PNL își propusese să-l saboteze pe președinte!

„Am fost înjurat, dar am suportat! Eu am vrut să fac ceva pentru cetățeni. La Consiliul Județean, PNL propusese să ne aliem ca să îl sabotăm pe președinte. Eu am vrut să fac proiecte. Așa că am ales să merg cu PSD”, și-a justificat Simionca „relația” cu social democrații în Consiliul Județean.

Invitat al emisiunii „Bistrița în alb cu Negru”, fostul deputat PMP, Ionuț Simionca a vorbit despre „relația” cu PNL sau cu PSD.

La Rodna avem o alianță PMP – PNL – USR. Și am așteptat validarea unui consilier, ca să putem numi viceprimarul. Acolo așa avem majoritar, prin această alianță. Am vorbit cu cei din PNL ca împreună să punem primari și viceprimari în mai multe comune. Dar pe când să-și țină promisiunile, ei au vrut să acapareze totul. Că așa fac, îți promit, și apoi vor ei toul, pentru ei”, a explicat Ionuț Simionca despre relația PMP – PNL din cadrul unor primării din județ.

Și la Bistrița fusese inițial o alianță PMP-PNL-USR.

Da. este o poză cu mine, Iurișniți și domnul Turc. Am făcut o înțelegere PMP – PNL – USR ca să îl dăm jos pe Crețu. Și am reușit. Doar că acum, Bistrița a căzut din lac în puț. Vedem ce se va întâmpla în următorii trei ani. Dar dacă vă aduceți aminte, apropo de faptul că PNL vrea tot, la locale, amintiți-vă cum au sabotat, spunând că dacă votează lumea pe Ionuț Simionca, iese Niculae primar…”, a declarat Ionuț Simionca.

La nivelul județului, PMP a decis să bată palma cu PSD. Motivul?

„Eu am crezut că dacă ești de dreapta, rămâi pe nișa ta. GREȘIT! Pentru că experiența mea politică m-a învățat că oamenii nu sunt corecți. Eu i-am luat pe toți de buni. Dar experieța mea, la nivelul alianțelor cu PNL din județ, mi-au demonstrat contrariul. În PNL fiecare își urmărea interesele lui. Nu știu acuma cum e, dar atunci așa era. Fiecare cu interesele lui. 

Astfel, după ce i-am ajutat să își pună 5 primari în județ, trebuiau să ne ajute și ei pe noi, dar ne-au trădat. Nu au fost de cuvânt. Ei și așa am învățat eu să am discuții cu toți, din toate partidele”, a explicat Simionca deschiderea spre „relația” cu alte partide, indiferent că e de dreapta sau de stânga.

În ce privește colaborarea la CJ BN cu cei din PSD, Ionuț Simionca a explicat că PNL-ul încerca sabotarea.

La CJ BN am ales colaborarea cu PSD-ul, chiar dacă pentru mine, încă de când eram în America, PSD-ul îmi era setat că sunt cei mai răi. Dar am stat de vorbă cu președintele Consiliului Județean, am stat de vorbă și cu cei din PNL.

Președintele mi-a spus că el vrea să ducă mai departe proiectele pe județ, pentru că sunt foarte multe proiecte. Mi-a cerut o mână de ajutor (…). PNL mi-a spus însă să facem majoritate ca să îl blocăm pe președinte, să nu facă nimic. Asta a fost discuția. Și atunci, între unul care vrea să construiască și unul care vrea să blocheze, responsabilitatea mea care este? Să sprijin comunitatea! Că am fost înjurat, că am fost blamat, eu am făcut majoritatea cu social democrații pentru că am vrut să construim și să muncim pentru comunitate”, a explicat Ionuț Simionca.

Întreaga discuție despre relații și sentimente rănite PMP + PNL/PSD, în video de mai jos, de la minutul 21.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...