14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

VIDEO: Situaţii inacceptabile, în accesarea fondurilor europene

Primarii din Bistriţa-Năsăud se confruntă cu situaţii inacceptabile, atunci când vine vorba de accesarea unor fonduri europene: la licitaţii nu se mai prezintă nimeni, iar unii au de aşteptat şi câte patru ani pentru finanţarea unui proiect.

Ioan Turc, liderul PNL Bistriţa-Năsăud s-a plâns astăzi, într-o conferinţă de presă, în legătură cu greutatea cu care se absorb fondurile europene în Bistriţa-Năsăud.

Timpul care se scurge între depunerea cererilor de finanţare şi până la semnarea contractelor este nepermis de lung, atât pentru instituţii, cât şi pentru firme sau persoane fizice – a atras atenţia Ioan Turc.

Se solicită munţi de hârtii pentru orice proiect, indiferent dacă este mic sau mare…!”, a mai spus Ioan Turc.

Liderul liberalilor a exemplificat că pentru modernizarea şi dezvoltarea unei ferme agricole în Măgura Ilvei, Valentin Ignat a depus cererea de finanţare în august, anul trecut, semnând decizia de finanţare abia în 2 mai, anul acesta.

Pentru dezvoltarea unei exploataţii agricole din Rodna, un alt cetăţean a depus cererea de finanţare pentru fonduri europene tot anul trecut, în august, şi a semnat contractul abia la începutul lunii iunie 2019. „Sunt 4 omeni la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, care gestionează aproape 500 de proiecte… Documentaţiile s-au făcut în urmă cu câţiva ani, lucrurile merg foarte foarte încet…! Mai mult, sunt şi situaţiile în care la licitaţii nu se prezintă nimeni„, a protestat liderul Ioan Turc.

Anchidim Pavelea, primarul din Runcu Salvei, a explicat, de asemenea, că a fost nevoit să aştepte pentru anumite proiecte pe fonduri europene şi câte patru ani:

[arve url=”https://youtu.be/gq67PyFT6q8″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?