20.2 C
Bistrița
duminică, iunie 20, 2021

VIDEO: Șobolan mort sub privirile trecătorilor pe o stradă intens circulată din Bistrița

O fotografie și un filmuleț cu un șobolan mort pe o stradă intens circulată din Bistrița au făcut înconjurul internetului. Oamenii s-au scandalizat, iar viceprimarul Cristian Niculae vine cu lămuriri cu privire la deratizările și dezinsecțiile din oraș.

Consilierul local PNL, Mihai Sărmășan, a postat pe pagina personală de Facebook un filmuleț și o fotografie cu un șobolan mort pe bulevardul Republicii, în fața Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din oraș. Fotografia a fost însoțită de un mesaj prin care este criticată administrația orașului. Mesajul poate fi citit integral AICI:

Pentru a primi lămuriri cu privire la această „vizită” neașteptată a șobolanului, reporterii Bistrițeanul.ro l-au contactat pe viceprimarul Cristian Niculae, care a explicat cum stă treaba cu deratizările din oraș.

„În fiecare săptămână Serviciul de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție are prevăzute lucrări pe toată raza orașului, după un protocol bine stabilit. În spațiile publice, Direcția de Servicii Publice execută aceste lucrări de deratizare și dezinsecție, iar săptămâna aceasta sunt prevăzute următoarele: lucrări de dezinsecție interioară la Grădinițele numărul 4, numărul 5, numărul 9 și numărul 13, la Liceul de Muzică «Tudor Jarda», Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul Tehnologic Forestier, la Colegiul Național «Liviu Rebreanu» și la Școlile Gimnaziale numărul 4 și 6. Lucrările de dezinsecție exterioară sunt prevăzute pentru spațiile verzi și vegetație din Parcul Municipal, Piața Centrală, Piața Petru Rareș, Piața Unirii, Complexul de Agrement Heidenfeld din localitatea componentă Viișoara, Pădurea-Parc Schullerwald și ștrandul municipal Codrișor.”, spune Cristian Niculae.

Conform viceprimarului Niculae, săptămânal în orașul Bistrița sunt executate lucrări de dezinsecție și deratizare, iar în spațiile private cum ar fi subsolurile blocurilor pot fi făcute aceste lucrări contra-cost, pe baza unei cereri înregistrate la Registratura Primăriei Bistrița.

„Șobolanul găsit mort de domnul Sărmășan poate fi de oriunde… Chiar și de la o casă privată de locuit din zona respectivă. Haideți să fim serioși… Mie îmi pare rău, incidentul este unul regretabil, nu este normal să găsim șobolani pe străzi. Dar șobolanii există. Există și în canale, dar lucrări de dezinsecție și deratizare se fac în permanență”, a concluzionat Cristian Niculae.

https://www.facebook.com/sarmasan.mihailucian/videos/pcb.2672271872806042/2672271809472715/?type=3&theater

Sursa foto/video: Facebook – Sărmășan Mihai Lucian

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...