VIDEO: Șobolan mort sub privirile trecătorilor pe o stradă intens circulată din Bistrița

VIDEO: Șobolan mort sub privirile trecătorilor pe o stradă intens circulată din Bistrița

O fotografie și un filmuleț cu un șobolan mort pe o stradă intens circulată din Bistrița au făcut înconjurul internetului. Oamenii s-au scandalizat, iar viceprimarul Cristian Niculae vine cu lămuriri cu privire la deratizările și dezinsecțiile din oraș.

Consilierul local PNL, Mihai Sărmășan, a postat pe pagina personală de Facebook un filmuleț și o fotografie cu un șobolan mort pe bulevardul Republicii, în fața Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din oraș. Fotografia a fost însoțită de un mesaj prin care este criticată administrația orașului. Mesajul poate fi citit integral AICI:

Pentru a primi lămuriri cu privire la această „vizită” neașteptată a șobolanului, reporterii Bistrițeanul.ro l-au contactat pe viceprimarul Cristian Niculae, care a explicat cum stă treaba cu deratizările din oraș.

„În fiecare săptămână Serviciul de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție are prevăzute lucrări pe toată raza orașului, după un protocol bine stabilit. În spațiile publice, Direcția de Servicii Publice execută aceste lucrări de deratizare și dezinsecție, iar săptămâna aceasta sunt prevăzute următoarele: lucrări de dezinsecție interioară la Grădinițele numărul 4, numărul 5, numărul 9 și numărul 13, la Liceul de Muzică «Tudor Jarda», Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul Tehnologic Forestier, la Colegiul Național «Liviu Rebreanu» și la Școlile Gimnaziale numărul 4 și 6. Lucrările de dezinsecție exterioară sunt prevăzute pentru spațiile verzi și vegetație din Parcul Municipal, Piața Centrală, Piața Petru Rareș, Piața Unirii, Complexul de Agrement Heidenfeld din localitatea componentă Viișoara, Pădurea-Parc Schullerwald și ștrandul municipal Codrișor.”, spune Cristian Niculae.

Conform viceprimarului Niculae, săptămânal în orașul Bistrița sunt executate lucrări de dezinsecție și deratizare, iar în spațiile private cum ar fi subsolurile blocurilor pot fi făcute aceste lucrări contra-cost, pe baza unei cereri înregistrate la Registratura Primăriei Bistrița.

„Șobolanul găsit mort de domnul Sărmășan poate fi de oriunde… Chiar și de la o casă privată de locuit din zona respectivă. Haideți să fim serioși… Mie îmi pare rău, incidentul este unul regretabil, nu este normal să găsim șobolani pe străzi. Dar șobolanii există. Există și în canale, dar lucrări de dezinsecție și deratizare se fac în permanență”, a concluzionat Cristian Niculae.

Sursa foto/video: Facebook – Sărmășan Mihai Lucian

VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 17 minute - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum O oră - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 2 ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 3 ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 4 ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum 5 ore - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum 6 ore - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum 6 ore - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.
Metoda inedită pentru combaterea mitei ce ar putea fi aplicată la Spitalul Județean acum 7 ore - Cererea și oferirea șpăgii în Spitalul Județean de Urgență Bistrița este o discuție veche și întoarsă pe toate părțile. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a gândit la o metodă de a-i responsabiliza pe pacienții tentați să vină cu atenții la medici.
ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum 22 de ore - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum O zi - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum O zi - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum O zi - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".
FOTO: Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni acum O zi - Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni. Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă, iar prima etapă este câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare.
FOTO/VIDEO: Iubire, blândețe și răbdare – rețeta de succes a Hergheliei Beclean, singurul loc din lume unde se crește Lipițanul negru acum O zi - Au peste 200 de capete de cai, din care mai bine de jumătate sunt din rasa Lipițan negru. Iar aici a fost născut și crescut armăsarul ce a câștigat de curând titlul de campion mondial. La Herghelia de la Beclean, rețeta succesului în creșterea cailor o prezintă iubirea, blândețea și multa, multa răbdare.