11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO – Sorin Hognogi, primar în Spermezeu: „Este un drum de o importanță extraordinară”

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, Sorin Hognogi, primarul din Spermezeu, a vorbit despre investițiile din localitatea pe care o administrează.

Se lucrează, la ora actuală, la drumul comunal 37C, un drum de 7,5 kilometri, care face legătură între Spermezeu, prin Șesuri Vale și localitatea Hălmăsău. Este un drum de o importanță extraordinară. Spre finalul anului 2019 a fost turnat primul strat de asflat. Se lucrează acum la poduri, la șanțurile betonate și accesul către gospodării. Undeva prin mai sau iunie cred că se va turna și al doilea strat de asfalt. Este un proiect finanțat de Guvernul României, prin PNDL, cu o valoare de 5,7 milioane de lei”, a explicat Sorin Hognogi. 

Acesta a amintit că în această perioadă se lucrează și la Drumul Comunal 38, care face legătura între Dumbrăvița – Păltineasa și drumul dintre Spermezeu și Sita. „Se finalizează în aceste zile trasarea acestor tronsoane de drumuri. După care, cred că săptămâna viitoare se va recepționa și această investiție. Este un proiect în faza finală, derulat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu fonduri europene de aproximativ 1 milion de euro”, a mai spus Sorin Hognogi.

Investiții în sport și cămine culturale

Se lucrează și la modernizarea căminelor culturale. Sorin Hognogi a confirmat că se modernizează căminele culturale din Spermezeu, Dobricel și Păltineasa. Este o investiție din fonduri europene de aproximativ 500.000 de euro.

Proiectul este în procedură de atribuire a lucrărilor. Primarul din Spermezeu a admis, însă, că se confruntă cu dificultatea de a nu găsi firme care să participe la licitații.

În 2009 și 2010 erau câte 14-15 firme care se băteau pentru o lucrare. Azi abia dacă mai participă câte una, la a doua sau a atreia „strigare”.

Chiar dacă sunt vremuri grele pentru sport, comuna Spermezeu a câștigat prin Compania Națională de Investiții. un proiect pentru o sală de sport modernă, cu 180 de locuri”, a mai precizat Sorin Hognogi.

Se lucrează și la reabilitarea terenului de sport din Dumbrăvița, dar și la un loc de joacă pentru copii:

Comuna este prinsă și în Masterplanul de apă și canalizare, etapa II. Astfel încât, anul viitor se va lucra și pe acest palier. Despre drumurile comunale din cele 8 sate ce aparțin de Spermezeu, dar și despre alte proiecte administrative – aflați urmărind întreaga emisiune – mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F572413350040319%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...