6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

VIDEO Spitalul din Năsăud, dotat cu aparatură de 4,5 milioane de lei

Spitalul „Doctor George Trifon” din Năsăud a fost dotat cu aparatură de 4,5 milioane de lei. De asemenea, mai multe secții ale sale au fost modernizate în ultimii ani.

După Spitalul Județean Clinic de Urgență Bistrița, le-a venit rândul și la celelalte spitale din județ să se doteze cu aparatură performantă și să ridice astfel standardele de calitate. Spitalul Orășenesc Doctor George Trifon din Năsăud s-a dotat cu aparatură de 4,5 milioane de lei, grație unui proiect pe fonduri europene, care s-a finalizat în 2023.

Potrivit managerului Daniel Marcu, prezent la emisiunea Medicină pe Limba Ta, s-a modernizat Secția de Medicină Internă și cea de Pediatrie, iar momentan, unitatea medicală pregătește un proiect mai amplu de modernizare, alături de Primăria Năsăud.

„Putem spune că avem tot ce e nevoie, conform categoriei de spital, pentru a oferi servicii de calitate”, a precizat la Medicină pe Limba Ta, Daniel Marcu.

În vară, spitalul din Năsăud va mai primi un computer tomograf nou. Momentan, spitalul funcționează cu unul donat de Vatican în 2019, care însă are o durată de viață mai mare de 10 ani, motiv pentru care Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează aceste investigații, iar cei care au parte de ele trebuie să plătească.

Momentan, spitalul are 269 de angajați, patru secții și 10 compartimente, în total 165 de paturi. Anul trecut, 7751 de pacienți s-au internat la spitalul din Năsăud. Marea dorință a managerului este ca spitalul să aibă mai mulți medici titulari.

„Am angajat 4 medici, la Neurologie, care va veni începând cu luna martie, un pneumolog, un dermatolog și suntem în discuții cu un cardiolog. Ne-am dori să avem medici titulari și pe partea de urgență, ne-am dori și să transformăm Camera de Gardă în Compartiment de Primiri Urgențe, pentru o mai bună decontare din partea CAS”, a explicat managerul spitalului, la Medicină pe Limba Ta”.

Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Daniel Marcu o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: