16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

VIDEO: Sunt școli în buricul târgului fără conexiune la internet în fiecare clasă, avertizează Cristina Iurișniți

Sunt școli în buricul târgului, în centrul Bistriței, care nu se bucură de conexiune la internet în fiecare clasă, avertizează deputatul Cristina Iurișniți. „Degeaba s-au revoltat unii primari. Este de datoria lor să echipeze școlile!”, a mai subliniat  deputatul USR-Plus.  

Școlile vor trece tot mai mult în mediul on line – consideră deputatul Cristina Iurișniți, vorbind despre infrastructură școlară și resursa umană implicată în educație.

Degeaba s-au revoltat unii primari. Este de datoria lor să echipeze școlile, să aibă apă și canalizare. Încă există școli neracordate la sistemul de apă și canalizare. Avem încă școli care nu au internet, care nu au internet funcțional…!

Inclusiv în Bistrița, în buricul târgului, sunt școli de renume care nu au conexiune la internet în fiecare colț al clădirii sau în fiecare clasă. Atunci ce pretenții putem avea de la o școală din mediul rural…?”, s-a întrebat Cristina Iurișniți.

Deputatul a mai explicat că a solicitat directorilor de școli din oraș situația referitoare la acest subiect.

Cei mai mulți au asigurat-o că există internet în școală. Însă varianta lor a fost contrazisă de părerea elevilor care au atras atenția că în sălile de clasă ei nu se bucură de acces la internet.

Probabil că există în sala profesorală, în cabinetul de informatică, dar nu în fiecare clasă. Iar lucrurile acestea trebuie să se îmbunătățească – a mai subliniat deputatul Cristina Iurișniți.

Deputatul a mai remarcat faptul că înainte de alegeri s-a văzut implicarea primarilor în educație. „Au realizat că dacă investesc în educație, vor avea și încrederea cetățenilor. Atât de mulți ani educația a fost cenușăreasa de serviciu a sistemului și societății românești. Trebuie să depășim această situație. Din 2011, educația nu se bucură de acel 6% prevăzut în PIB”, a mai punctat Cristina Iurișniți.

Deputatul USR-Plus a explicat că din acest motiv nu ne putem baza pe cei trei piloni necesari: o resursă umană pregătită, cu profesori care să învețe permanent, să participe la cursuri de formare, dar și școli bine dotate în care și elevii și profesorii să vină cu drag. Vor apărea și rezultate în aceste condiții – a mai spus Cristina Iurișniți.

Alte probleme referitoare la educație și activitatea parlamentară a deputatului Cristina Iurișniți puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Wyqd7wst-Mc” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.