11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO: Târgul Mare al Bistriţei – deschis oficial! Mesaj din Parlamentul României

Exact acum 666 de ani, adică în anul de graţie 1353 – pe aceste meleaguri se organiza prima ediţie a Târgului Mare al Bistriţei, într-o zi de sărbătoare a Sfântului Bartolomeu. Evenimentul a marcat deschiderea unui excelent traseu de dezvoltare pentru Bistriţa – a precizat primarul Ovidiu Creţu.

În numai câteva decenii, cetatea Bistriţei de atunci avea să devină un important centru comercial al zonei, a mai punctat primarul Ovidiu Creţu, în cadrul ceremoniei de deschidere oficială a Târgului Mare al Bistriţei.

Deschiderea oficială a Târgului Mare s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Primăriei. „Vă urez tuturor bun venit la sărbătoarea oraşului nostru! Sper să petreceţi clipe frumoase în aceste zile şi să profitaţi din plin de evenimentele la care vă invităm să fiţi parte…!”, a mai precizat primarul Ovidiu Creţu.

[arve url=”https://youtu.be/KtKT68a-Bwc” /]

La eveniment au participat şi reprezentanţii oraşelor înfrăţite cu Bistriţa: primarul din Besançon, primarul din Herzogenrath, viceprimarul din Zielona Gora şi o delegaţie a Asociației Sașilor Bistrițeni din Germania și Austria, HOG Bistritz-Nosen, reprezentată de Hans Franchy.

Din partea Parlamentului României, a participat senatorul Ioan Simionca. Politicianul a transmis şi un mesaj pentru bistriţenii aflaţi în sărbătoare:

[arve url=”https://youtu.be/GuvPI_hvfBU” /]

Trei dintre bursierii Nosa care fac cinste oraşului au participat, de asemenea la ceremonie. Invitaţi au fost şi pompierii din Herzogenrath, aflaţi într-o vizită de lucru la colegii lor bistriţeni.

Primarul Ovidiu Creţu a mai anunţat că diseară, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, va avea loc şi ceremonia de decernare a titlurilor de Cetăţean de Onoare al Bistriţei – doctorului Gavrilaş Mureşan de la Sanovil şi profesorului Dorel Cosma, managerul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”.

Programul Târgului Mare al Bistriţei continuă astăzi cu manifestări sportive şi un concert simfonic extraordinar, pe Pietonalul Liviu Rebreanu:

Sâmbătă 24 august

Orele 9:30 – 16:00, Sala CSM – Concurs de șah

Orele 12:00 – 16:00, Ștrandul municipal Codrişor – Jocuri şi diverse demonstrații sportive

Orele 10:00 – 12:00, Pădurea Schullerwald – Întreceri sportive

Ora 12:00, Centrul Comunitar pentru Tineret – Vernisaj expoziţie filatelică

Ora 18:00, Complexul de agrement Heidenfeld

Spectacol folcloric susținut de: ansamblul „Cununița”, ansamblul „Măgura Șieului”, Silvia Ivan, Marioara Dragotă, Ileana Melean, Emilia Popdeac, Crina Bertel, Crina și Alecsia Prața, Cristian Pomohaci

Ora 19:00, Scenă Pietonal

Concert simfonic susținut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor Romeo Râmbu,

Soliști Luiza Nancu – violoncel și Petrica Nancu – trompetă.

Duminică 25 august

Orele 9:30 – 13:00, Sala CSM

Concurs de șah

Orele 12:00 – 16:00, Parcul municipal

Joc de șah în aer liber

Orele 12:00 – 16:00, Ștrandul municipal Codrişor

Jocuri şi diverse demonstrații sportive

Ora 18:00, Complexul de agrement Heidenfeld

Spectacol folcloric susținut de: ansamblul „Cununa de pe Someș”, Teodora Simionca, Anton Todică, Cornelia Hoha, Marian Predescu, Virginia Bugnar, Marioara Sigheartău, Petre Petruse, Marius Ciprian Pop

Ora 19:00, Scenă Pietonal

Eduard Sanda, Vescan, Mira, The Motans

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...