2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO – Turc: Combatem cerșetoria! CÂȚI copii găsiți la cerșit au fost preluați de Protecția Copilului

Primarul Ioan Turc a promis că va combate cerșetoria din oraș. ”Sunt părinți pentru care a început procedura de decădere din drepturile părintești. De aceea nu mai vedeți copii la cerșit!” a declarat acesta. CÂȚI copii a luat Protecția Copilului:

Încă din timpul camp0aniei electorale, Ioan Turc promitea combatereas cerșetoriei în Bistrița. Acesta promitea că ”scapă de cerșetori în trei luni de zile”.

Timpul a trecut și, pe când Poliția Locală a revenit în subordineas Primăriei Bistrița, lucrurile au început să se miște încet. În oraș au apărut afișe ce transmiteau mesajul de a NU mai da bani la cerșetori.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul PMB, Ioan Turc a discutat și despre acest aspect.

Combatem cerșetoria! Vreau să vă spun că penbtru 19 părinți este începută procedura de decădere din drepturile părintești. De aceea nu mai vedeți părinți cu copii la cerșit. Și vom continua să combatem acest fenomen!” a declarat primarul Bistriței.

Declarația sa integrală, aici:

Reprezentanții Protecției Copilului au explicat că e vorba de 12 minori luați de instituție.

Sunt 12 minori care au fost găsiți cerșind și pe care Primăria ni i-a sesizat și noi i-am luat în plasament. Ei bine, pe perioada plasamanetului, în regim de urgență, drepturile părintești sunt suspendate. Instanța analizează cazul și apoi se pronunță. Abia dacă se constată abateri grave și noi, ca și instituție solicităm, se trece la procedura de decădere din drepturi. Dar, așa cum spuneasm, pe perioada plasamentului, drepturile părintești sunt SUSPENDATE. Pentru decădereas din drepturile părintești noi nu am făcut încă nicio solicitare!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Crina Andreica, director adjunct al DGASPC BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. chiar asa pe fata primare??? nu am mai vazut copii la cersit? poate tu!!
  Eu am vazut ieri 26.10.2021 si in Lidl in parc si la kaufland de pe Moldovei.
  In rest e plin de ei si in mall-ul de pe Moldovei si in Kauflandul de jos si in Lidl de pe A Muresanu
  O nedumerire – aia tinerei (fete si baieti) de sub 30 ani varsta care umbla prin parcarile Kaufland, mall, cu o mapa si niste poze in ea, aia nu cersesc? Aia nu sunt cersetori – da, dau chitanta, dar chitantele ale le inregistreaza undeva? Sau se numesc marketeri stradali???

 2. ăia-s impostori ..sună la poliție / poliția locală sau arde-i cu sabia zorro!
  felicitari administrației publice locale pt. pași mici dar importanți
  (prin alte ziare online li se dedică editoriale acestor cerșetori)

 3. domnule primar…. pe cand faceti dosar penal la parintii care au intervenit pe langa primaria bistrita sa-si angajeze, la cersit din bugetul municipiului sub forma de salariu … copii?

  • Vin cu autobuzele Transmixt, din Viisoara, până la Kaufland, Lidl, moll, murdari și gălăgioși, fără mască de multe ori . Ti-e greață să mai stai pe scaunele autobuzului !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.