16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

VIDEO – Turc: Polițiștii locali sunt în concedii, dar vor reveni în stradă! Le luăm mașini electrice și deschidem două noi puncte

Primarul Bistriței a explicat că polițiștii locali vor fi „vizibili” în stradă odată cu reîntoarcerea din concedii. A promis o modificare a organigramei, dar și șase mașini electrice și două noi puncte de lucru. „E un lucru demonstrabil că în Subcetate și Viișoara infracționalitatea a scăzut”, a declarat Ioan Turc.

Municipalitatea a deschis două puncte de lucru ale Poliției Locale în cartierele Subcetate (2021) și Viișoara (2022).

Bistrițenii care locuiesc în zonele respective s-au plâns că „nu prea îi văd pe polițiștii locali la datorie”.

Bistrițenii, revoltați: Poliția locală, în Viisoara și Subcetate, doar de formă?? E mai rău ca înainte!

Și nici nu aveau cum, având în vedere că în Subcetate programul s-a redus de la 18 la DOUĂ ore, odată cu deschiderea punctului de lucru din Viișoara.

Ioan Turc promisese, într-o declarație pentru Bistrițeanul.ro, că va reorganiza structura Poliției Locale și va scoate mai mulți polițiști în stradă.

Ioan Turc: Acum rearanjez organigrama și voi scoate polițiștii locali din birouri, în stradă!

În cadrul unei conferințe de presă, primarul a reluat zilele trecute subiectul „lipsei polițiștilor locali”. Motivul principal al absenței acestora din stradă ar fi însă… concediile.

În momentul de față avem o problemă legată de resursa umană. Fiindcă e perioada de concedii, în lunile iulie și august. Mai avem și polițiști locali în concedii medicale. Dar, prin revizuirea organigramei, pe de o parte, și renunțarea la paza Pieței Centrale nr 6 în intervalul orar 22.00 – 06.00, vom disponibiliza personal pentru activități în stradă”, a explicat Ioan Turc.

Acesta s-a arătat indignat de plângerile bistrițenilor, explicând că scăderea infracționalității e demonstrabilă.

Nu sunt de acord că existența celor două punct de poliție locală nu se simte. Eu discut cu oameni care locuiesc și în Viișoara, și în Subcetate. E un lucru demonstrabil că avem mai puține plângeri, mai puține vandalizări și încălcări a normelor de conviețuire” a subliniat primarul.

Două puncte noi și mașini electrice pentru polițiștii locali

Ioan Turc a explicat că se „merge înainte” cu realizare a încă două puncte de lucru ale Poliției Locale. Totodată, parcul auto al acestora va cuprinde ȘASE mașini electrice, care îi vor ajuta să eficientizeze patrulările.

„Urmează să deschidem un nou punct de lucru la Sărata. Și apoi vom deschide și la Sigmir, de îndată ce dezvoltatorul cu care am discutat va derula un mare proiect de investiții imobiliare acolo.

De asemenea, până la finalul anului, Poliția Locală va avea în dotare mașini electrice. Trei sunt în procedură de achiziționare, iar pentru alte două-trei vom da drumul la procedură, după rectificarea bugetară.

Facem acest lucru (n.r. schimbarea parcului auto) pentru:

 • a fi în ton cu ce se întâmplă în toată Europa
 • pentru scăderea drastică a cheltuielilor cu combustibilul
 • pentru că autonomia acestor mașini va obliga Poliția Locală să-și eficientizeze patrulările, alegând mai bine traseele…”, a explicat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Mai multe detalii, în secvența video de mai jos:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Daca tot suntem la capitolul bancuri proaste pe banii fraierilor de contribuabili am si eu o idee: cel mai eficient era sa le luati niste cai.
  Aia sunt cu adevarat eco si puteau ajuta si la pascutul ierbii de un metru jumate care a crescut necontrolat prin oras.

 2. Sigur, domn’ primar… eu zic sa le luam Tesla Model X sa stim o treaba. Masina se conduce aproape singura si ei pot sa supravegheze strazile, In plus atinge viteza de 100 km/h in aproximativ 3 secunde pentru cazurile alea multe in care urmaresc raufacatori.
  Colac peste pupeza, au noroc politistii ca ati facut si multe statii de incarcare rapida prin tot orasul si lasa masinile la incarcat in timp ce scriu amenzile.
  Mai ramane de vazut cum o sa colantam masinile sa li se asorteze cu noile uniforme.

  Sa imi dati IBAN-ul aferent contului bancar sa livrez bani pentru ca eu vreau sa fiu primul care sustine aceasta cauza.

  Radem si glumim dar poate mai dati o tura prin oras, va impiedicati intr-o groapa sau intr-o bucata de pavaj si va reveniti.

 3. Domnu Turc de ce să nu fim în ”ton cu Europa” și la restul lucrurilor, gen să începem cu cele esențiale și nu cu cai verzi pe pereți? Asta nu? Prea complicat și greu? Cineva chiar ar trebui să muncească în cazul ăsta și noi nu vrem asta.

 4. Sa ia orasul asta la pas si sa umble pe toate stradutele, aleile si gangurile unde se stie de ani de zile ca se aduna lumea.
  Sau biciclete, ca acum avem piste si poate asa o sa vada masinile parcate pe ele.
  Numai bine asa mai dau si burta jos, ca unii din ei sunt convins ca nu ar lua in veci o proba fizica standard.
  Daca ii tineti in masini o sa plimbe ursul ca si pana acum.
  Treaba cu concediile e o alta magarie tipica de bujetari. La privat, in orice firma am lucrat a trebuit sa anunt dinainte cand imi iau concediu iar managementul nu a permis concediul daca nu ramanea la munca un numar minim de muncitori care sa asigure buna activitate a firmei.

 5. Buna sugestia cu biciclete. Deci, Domnule Primar, dotati politistii locali cu biciclete si lasati masinile pentru sezonul rece. Asa se pot face si niste economii la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.