21.7 C
Bistrița
duminică, august 7, 2022

VIDEO: Un fost deputat bistrițean, vinovat pentru producerea accidentului din Tiha Bârgăului?

Un accident rutier a avut loc miercuri seara în Tiha Bârgăului. O mașină a zburat într-un stâlp de pe marginea drumului. Atât șoferița, cât și un tânăr au ajuns la spital. Pasagerul susține că vină pentru producerea accidentului ar fi un fost deputat bistrițean.

O tânără de 22 de ani conducea în seara zilei de 23 decembrie o mașină, pe direcția Vatra Dornei – Bistrița. În dreapta ei, pasager era un tânăr de 27 de ani. La un moment dat, în localitatea Tiha Bârgăului, mașina a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un stâlp.

Mai multe detalii despre accident puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO: O șoferiță s-a înfipt cu mașina într-un stâlp

Pe adresa redacției nostre au ajuns imagini video de la locul accientului suprinse de camerele de supraveghere de la un magazin aflat în apropiere.

Tânărul de 27 de ani, pasager în mașina implicată în accident, ne-a contactat și susține că de vină pentru producerea accidentului este un fost deputat bistrițean care nu s-a asigurat corespunzător atunci când voia să vireze pe o uliță.

„Bună ziua, așa s-a întâmplat accidentul din Tiha Bârgăului, ca în imaginile video. Nu a sărit nimieni aiurea de pe drum. Iar cu Mercedesul a fost deputatul Ionuț Simionca. Pe el l-am ocolit să nu îl omorâm. Eu și prietena mea eram prea grav loviți să dăm declarații la Poliție. Noroc că am avut camere video la magazinul de lângă locul accidentului. Uitați-vă pe imaginile video… El (n.r. – Ionuț Simionca) a zis că nu a trecut de axul drumului, iar prietena mea l-a ocolit că nu a avut ce să facă. El a vrut să intre pe ulița aia și noi eram în depășire. După accident a oprit pe partea dreaptă. Era linie discontinuă în acea zonă. Eu și cu fata suntem cu picioarele în gips la spital. Aveam viteză vreo 70 km/h… Nici la Poliție nu am dat declarație…”, ne-a mărturisit pasagerul de 27 de ani.

Redacția Bistrițeanul.ro l-a contactat pe Ionuț Simionca, fostul deputat PMP, care confirmă că se afla la locul accidentului. Acesta susține că nu este vinovat, iar cei doi tineri aveau viteză mare.

„Poliția trebuie să spună cine a fost de vină, punct. Acuma, eu nu știu ce uliță… ce povești sunt acolo… Deci eu eram pe banda mea și căutam o uliță că duceam niște cadouri de Crăciun. Dar ei (n.r. – șoferița și victima) mergeau cu vreo 100 km/h. Acuma ei sunt bine că am ținut legătura cu ei. Dar nu are nici o legătură una cu alta… A fost Poliția acolo, la fața locului. Polițiștii au văzut ce a fost. A fost ud carosabilul, șoferița a frânat, s-o fi speriat… Asta cu vina o stabilește Poliția. El (n.r. – pasagerul din mașină) a zis că s-a speriat fata. Eu mergeam foarte încet, cu vreo 30 km/h că eu nu cunosc pe acolo (n.r. – Tiha Bârgăului) și trebuia să duc niște cadouri că am niște copii săraci la care le duc mereu cadouri. Eu am oprit acolo… Eu mă deplasam pe sensul de mers spre Bistrița, mergeam încet, am văzut și eu filmarea, aveam semnalizarea pornită. Atunci seara (n.r. – 23.12.2020) era altă discuție, acum văd că e altă discuție. Eu am respectat legea, aveam semnalizarea pornită, nu mergeam cu viteză, iar după producerea accidentului am acordat primul ajutor”, a povestit Ionuț Simionca pentru Bistrițeanul.ro.

Reporterii Bistrițeanul.ro au solicitat și Inspectoratului de Poliție Județean un punct de vedere.

„În acest caz a fost deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă și se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...