15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

(VIDEO) Utilajele de deszăpezire au ieșit pe drumurile din Bistrița-Năsăud! Iată cum intervin autoritățile

Utilajele echipate cu lame au ieșit pe drumurile din Bistrița-Năsăud pentru a îndepărta zăpada și gheața care îngreunează traficul.

 Drumuri pe care se circulă cu dificultate:

Drumuri naționale:

Pe drumurile naționale se acționează preventiv cu 34 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor antiderapant. În Pasul Tihuța ninge viscolit, însă nu sunt înregistrate probleme.

Drumuri județene:

Pe drumurile județene, sunt în teren, la această oră, 26 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor antiderapant.

Drumuri locale:

Pe șosele din municipiul Bistrița, la această oră sunt în teren 11 utilaje cu lamă și sărăriță, 4 tractoare cu sărăriță, 2 cisterne cu clorură de calciu, 6 cisterne dotate cu lamă și clorură de calciu, iar pe trotuarele din municipiu acționează 4 utilaje.

În următoarele 24 de ore, Administrarea Națională de Meteorologie informează că județul Bistrița-Năsăud se află sub două coduri galbene.

Primul cod emis este valabil până la data de 21.02.2022, ora 02:00 și vizează intensificări ale vântului, cu viteze de 55-65 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Cel de al doilea cod vizează zona de munte, unde la altitudini de peste 1600 m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă și zăpada troienită

„În aceste condiții, atenționăm conducătorii auto să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă.

 Reamintim cetățenilor care au probleme în trafic din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă) să semnaleze aceste situații la următoarele numere de telefon:
pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

  • pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud
  • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404
  • Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud: tel. 0263203005

Sursa video: IPJ Bistrița-Năsăud – Pasul Tihuța, orașul Sângeorz Băi, Romuli spre Dealul Ștefănoței

Sursa foto: IPJ Bistrița-Nasăud – zona Budești

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

    • Va credem ca sunt suparatoare reclamele. Din păcate, e nevoie de ele deoarece pentru ca acest ziar sa functioneze e nevoie de bani. Banii vin din reclame, deoarece cititorii nu plătesc citirea ziarului. Puteti sa va instalati un adBlock, pentru a putea citi linistit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: