21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Cu un record bifat de baterii vândute, Rombat pregătește un parc fotovoltaic

Anul trecut, Rombat Bistrița a vândut 2,6 milioane de baterii auto, în creștere cu 15% față de anul anterior. Rombat se pregătește să investească 4 milioane de euro, bani europeni, într-un parc fotovoltaic.

Singurul producător integrat 360 ° de baterii auto din România și-a bătut recordul de vânzări de baterii noi anul trecut. Compania a vândul anul trecut, 2,6 milioane de baterii auto, în creștere cu 15% față de anul anterior.

Un alt record bătut de Rombat anul trecut este cantitatea de plumb recuperată și refolosită. Nu mai puțin de 13.000 de tone de plumb din bateriile uzate colectate din piață a adunat Rombat anul trecut.

În 2022, compania își propune să reducă mai mult amprenta de carbon și să lanseze produse și soluții destinate clienților interesați de facilități de producere a energiei verzi.Printre investițiile propuse se numără un parc de fotovoltaice.

„Pentru 2022 ne-am propus mai multe proiecte de investiții, importante atât pentru dezvoltarea companiei noastre, cât și pentru clienți. Vrem să ne extindem capacitatea de producție la Rombat și vom investi în această direcție. În același timp, pentru că reducerea amprentei de carbon este un deziderat pe care noi, Rombat, îl urmăm îndeaproape, avem în vedere un proiect de panouri fotovoltaice, care ne va permite să creștem componenta de energie verde pentru autoconsum. Pentru această investiție, estimată la 4 milioane de euro, am aplicat pentru finanțare europeană”, a precizat Alin Ioaneș CEO Rombat.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. cind un parc fotovoltaic produce doar 11 % , din capacitate , cu 4 mil eur, nu poti face decit un parc de 2 Mw maxim, sau mai putin, si ai intr-un an, doar 200 kw produsi. Investitie neinspirata

  2. Adaug, la ora productie, deci total an, 2×8000 ore , 16000 Megawati preconizati, productie 1600 x 300 eur Megawatul, rezulta 480.000 Eur productie . Deci abia in 10 ani recuperezi investitia, cu costuri de intretinere, , ajungi la 13 ani.Pe fonduri europene , merita, dar salariile etc, nu stiu daca se renteaza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...