21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Cu un record bifat de baterii vândute, Rombat pregătește un parc fotovoltaic

Anul trecut, Rombat Bistrița a vândut 2,6 milioane de baterii auto, în creștere cu 15% față de anul anterior. Rombat se pregătește să investească 4 milioane de euro, bani europeni, într-un parc fotovoltaic.

Singurul producător integrat 360 ° de baterii auto din România și-a bătut recordul de vânzări de baterii noi anul trecut. Compania a vândul anul trecut, 2,6 milioane de baterii auto, în creștere cu 15% față de anul anterior.

Un alt record bătut de Rombat anul trecut este cantitatea de plumb recuperată și refolosită. Nu mai puțin de 13.000 de tone de plumb din bateriile uzate colectate din piață a adunat Rombat anul trecut.

În 2022, compania își propune să reducă mai mult amprenta de carbon și să lanseze produse și soluții destinate clienților interesați de facilități de producere a energiei verzi.Printre investițiile propuse se numără un parc de fotovoltaice.

„Pentru 2022 ne-am propus mai multe proiecte de investiții, importante atât pentru dezvoltarea companiei noastre, cât și pentru clienți. Vrem să ne extindem capacitatea de producție la Rombat și vom investi în această direcție. În același timp, pentru că reducerea amprentei de carbon este un deziderat pe care noi, Rombat, îl urmăm îndeaproape, avem în vedere un proiect de panouri fotovoltaice, care ne va permite să creștem componenta de energie verde pentru autoconsum. Pentru această investiție, estimată la 4 milioane de euro, am aplicat pentru finanțare europeană”, a precizat Alin Ioaneș CEO Rombat.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. cind un parc fotovoltaic produce doar 11 % , din capacitate , cu 4 mil eur, nu poti face decit un parc de 2 Mw maxim, sau mai putin, si ai intr-un an, doar 200 kw produsi. Investitie neinspirata

  2. Adaug, la ora productie, deci total an, 2×8000 ore , 16000 Megawati preconizati, productie 1600 x 300 eur Megawatul, rezulta 480.000 Eur productie . Deci abia in 10 ani recuperezi investitia, cu costuri de intretinere, , ajungi la 13 ani.Pe fonduri europene , merita, dar salariile etc, nu stiu daca se renteaza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: