8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

VIDEO – Văcarul din Posmuș, atacat de o ursoaică!

Și-a văzut moartea cu ochii. Văcarul din Posmuș a fost atacat de o ursoaică ce a dat iama la vitele sătenilor. L-a ajutat tinerețea, fugind din fața animalului. A scăpat doar cu răni care nu-i pun viața în pericol.

E a doua oară când ursul atacă ciurda de vaci a localnicilor din Posmuș. Doar că de această dată s-a lăsat și cu victime omenești.

Acum o lună un urs a atacat ciurda de vaci care paște în apropierea castelului de la Posmuș. A rupt în două o vițică și apoi a plecat.

Azi, istoria s-a repetat, doar că mult mai grav. O ursoaică ce avea cu ea doi pui a vrut să se hrănească din ciurda de vaci. Doar că l-a găsit pe văcar și s-a năpustit asupra lui.

„A avut noroc că e tânăr și a reușit să fugă de acolo. El nu e de loc din Posmuș, numai are grijă de vacile localnicilor. Dar e a doua oară când e atacată ciurda de vaci în această zonă”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Șieu, Ioan Cifor.

A fost solicitat un echipaj medical care să se ocupe de tânărul rănit, fiind alocat un echipaj SAJ.

„Dacă a fugit, a scăpat numai cu o zgârietură pe o mână și are o plagă deschisă la cap. Dar nu e grav. Putea fi mult mai grav. Urmează să vină și poliția și mâine o să întrunim comisia și să vedem, cu cei de la ITRSV și Agenția de Mediu ce decizie luăm. Am sunat vânătorii să meargă să vadă ce face ursoaica. Tânărul a fugit, iar noi nu mergem acolo”, a mai spus Ioan Cifor.

„Bărbatul de 22 ani de la Posmuș a fost mușcat de o ursoaică cu doi pui. Prezintă o plagă la antebrațul drept și o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală. Echipajul cu medic SAJ a stabilizat pacientul, a oprit hemoragiile și va transporta pacientul la spital pentru mai multe investigații și tratament de specialitate. Pacientul este conștient”, transmit reprezentanții SAJ BN.

[arve url=”https://youtu.be/c0TGyJgcOrM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.