11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO – Văcarul din Posmuș, atacat de o ursoaică!

Și-a văzut moartea cu ochii. Văcarul din Posmuș a fost atacat de o ursoaică ce a dat iama la vitele sătenilor. L-a ajutat tinerețea, fugind din fața animalului. A scăpat doar cu răni care nu-i pun viața în pericol.

E a doua oară când ursul atacă ciurda de vaci a localnicilor din Posmuș. Doar că de această dată s-a lăsat și cu victime omenești.

Acum o lună un urs a atacat ciurda de vaci care paște în apropierea castelului de la Posmuș. A rupt în două o vițică și apoi a plecat.

Azi, istoria s-a repetat, doar că mult mai grav. O ursoaică ce avea cu ea doi pui a vrut să se hrănească din ciurda de vaci. Doar că l-a găsit pe văcar și s-a năpustit asupra lui.

„A avut noroc că e tânăr și a reușit să fugă de acolo. El nu e de loc din Posmuș, numai are grijă de vacile localnicilor. Dar e a doua oară când e atacată ciurda de vaci în această zonă”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Șieu, Ioan Cifor.

A fost solicitat un echipaj medical care să se ocupe de tânărul rănit, fiind alocat un echipaj SAJ.

„Dacă a fugit, a scăpat numai cu o zgârietură pe o mână și are o plagă deschisă la cap. Dar nu e grav. Putea fi mult mai grav. Urmează să vină și poliția și mâine o să întrunim comisia și să vedem, cu cei de la ITRSV și Agenția de Mediu ce decizie luăm. Am sunat vânătorii să meargă să vadă ce face ursoaica. Tânărul a fugit, iar noi nu mergem acolo”, a mai spus Ioan Cifor.

„Bărbatul de 22 ani de la Posmuș a fost mușcat de o ursoaică cu doi pui. Prezintă o plagă la antebrațul drept și o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală. Echipajul cu medic SAJ a stabilizat pacientul, a oprit hemoragiile și va transporta pacientul la spital pentru mai multe investigații și tratament de specialitate. Pacientul este conștient”, transmit reprezentanții SAJ BN.

[arve url=”https://youtu.be/c0TGyJgcOrM” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...