15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

VIDEO: Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, despre strategia de dezvoltare a comunei. „O finanțare sigură, în valoare de 1 milion de euro”

Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, a povestit într-o emisiune la Bistrițeanul Live, care este strategia de dezvoltare a localității pe care o administrează. 

Mai avem multe de făcut pentru Poiana Stampei. Și nu se pot face toate într-o singură zi. Sper să înțeleagă cetățenii din comună. Poate nu au fost suficienți acești ani care mi-au fost dați în fruntea comunei, pentru a reuși să implementez tot ce îmi doresc pentru Poiana Stampei”, a mărturisit Viluț Mezdrea.

Strategia de dezvoltare merge în continuare cu proiecte valoroase. O parte dintre ele sunt întocmite și își așteaptă sursa de finanțare. Alte proiecte sunt întocmite și depuse deja spre finanțare. Este și cazul iluminatului public, prin Ministerul Mediului sau a proiectelor de infrastructură rutieră – a mai explicat primarul Viluț Mezdrea.

Edilul a precizat că pentru o parte dintre proiecte sunt deja semnate contractele de finanțare, acestea fiind în procedura de achiziție publică. Cum ar fi proiectul de cadastru și întabulare gratuită. „Aici s-a semnat deja contractul de finanțare cu Uniunea Europeană pe Axa 11 Cadastru general. Este o finanțare sigură, în valoare de 1 milion de euro”, a anunțat Viluț Mezdrea.

Primarul din Poiana Stampei a mai explicat că cei de la ANCPI, aflați în subordinea Ministerului Dezvoltării, au organizat deja licitație în vederea contractării execuției lucrărilor din teren. „Trei societăți s-au interesat până în momentul de față de acest contract. Nădăjduiesc ca din cele trei societăți – una sigur va fi desemnată câștigătoare, astfel încât în curând să vedem și topografi în teren care să facă ridicări topo.

Este o mare realizare pentru toți locuitorii din Poiana Stampei. Mai ales că, dacă vrei să implementezi un proiect pe fonduri europene – primul act solicitat de UE este extrasul de Carte Funciară, prin care demonstrezi că ești proprietar. Atât pentru primărie, cât și pentru persoane fizice sau juridice – dovada proprietății este punctul de plecare în dezvoltarea oricărui proiect prin fonduri europene sau alte fonduri”, a recunoscut Viluț Mezdrea.

O altă idei de proiect care va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local care va veni se referă la ultimele două poduri de lemn la nivelul comunei Poiana Stampei care trebuie modernizate din bugetul local. Sunt necesare pentru că ușurează accesul spre comunități mai îndepărtate.

Prioritară, pentru Viluț Mezdrea, este și extinderea de canalizare și alimentare cu apă. „Am rezolvat problema aglomerației urbane din centrul comunei Poiana Stampei. În perioada următoare ne propunem să reușim să extindem această rețea de alimentare cu apă și canalizare. Avem două investiții de ultimă generație – o stație de epurare ultra moderne și o stație de tratarea apei – ambele recepționate în acest mandat. Practic extinderea rețelei de canalizare și apă este mai puțin costisitoare pentru bugetul local. Va fi rezolvată și extinderea acestei rețele către zona Andrieni, Podul Coșnei sau satul Căsoi”, a mai spus Viluț Mezdrea.

Alte detalii referitoare la administrația locală coordonată de Viluț Mezdrea în Poiana Stampei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F645398789436938%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: