12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

VIDEO: Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, despre strategia de dezvoltare a comunei. „O finanțare sigură, în valoare de 1 milion de euro”

Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, a povestit într-o emisiune la Bistrițeanul Live, care este strategia de dezvoltare a localității pe care o administrează. 

Mai avem multe de făcut pentru Poiana Stampei. Și nu se pot face toate într-o singură zi. Sper să înțeleagă cetățenii din comună. Poate nu au fost suficienți acești ani care mi-au fost dați în fruntea comunei, pentru a reuși să implementez tot ce îmi doresc pentru Poiana Stampei”, a mărturisit Viluț Mezdrea.

Strategia de dezvoltare merge în continuare cu proiecte valoroase. O parte dintre ele sunt întocmite și își așteaptă sursa de finanțare. Alte proiecte sunt întocmite și depuse deja spre finanțare. Este și cazul iluminatului public, prin Ministerul Mediului sau a proiectelor de infrastructură rutieră – a mai explicat primarul Viluț Mezdrea.

Edilul a precizat că pentru o parte dintre proiecte sunt deja semnate contractele de finanțare, acestea fiind în procedura de achiziție publică. Cum ar fi proiectul de cadastru și întabulare gratuită. „Aici s-a semnat deja contractul de finanțare cu Uniunea Europeană pe Axa 11 Cadastru general. Este o finanțare sigură, în valoare de 1 milion de euro”, a anunțat Viluț Mezdrea.

Primarul din Poiana Stampei a mai explicat că cei de la ANCPI, aflați în subordinea Ministerului Dezvoltării, au organizat deja licitație în vederea contractării execuției lucrărilor din teren. „Trei societăți s-au interesat până în momentul de față de acest contract. Nădăjduiesc ca din cele trei societăți – una sigur va fi desemnată câștigătoare, astfel încât în curând să vedem și topografi în teren care să facă ridicări topo.

Este o mare realizare pentru toți locuitorii din Poiana Stampei. Mai ales că, dacă vrei să implementezi un proiect pe fonduri europene – primul act solicitat de UE este extrasul de Carte Funciară, prin care demonstrezi că ești proprietar. Atât pentru primărie, cât și pentru persoane fizice sau juridice – dovada proprietății este punctul de plecare în dezvoltarea oricărui proiect prin fonduri europene sau alte fonduri”, a recunoscut Viluț Mezdrea.

O altă idei de proiect care va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local care va veni se referă la ultimele două poduri de lemn la nivelul comunei Poiana Stampei care trebuie modernizate din bugetul local. Sunt necesare pentru că ușurează accesul spre comunități mai îndepărtate.

Prioritară, pentru Viluț Mezdrea, este și extinderea de canalizare și alimentare cu apă. „Am rezolvat problema aglomerației urbane din centrul comunei Poiana Stampei. În perioada următoare ne propunem să reușim să extindem această rețea de alimentare cu apă și canalizare. Avem două investiții de ultimă generație – o stație de epurare ultra moderne și o stație de tratarea apei – ambele recepționate în acest mandat. Practic extinderea rețelei de canalizare și apă este mai puțin costisitoare pentru bugetul local. Va fi rezolvată și extinderea acestei rețele către zona Andrieni, Podul Coșnei sau satul Căsoi”, a mai spus Viluț Mezdrea.

Alte detalii referitoare la administrația locală coordonată de Viluț Mezdrea în Poiana Stampei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F645398789436938%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...