14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

VIDEO: Vom ști cu exactitate când plouă, ninge, e polei sau caniculă, în timp real! BN – dotat cu patru stații meteo noi

Mihai Bălan e „meteorologul de serviciu”. Ne informează cu privire la fenomenele meteo din județ VOLUNTAR. Din donații a reușit să achiziționeze patru stații meteo noi. „Vom ști unde plouă, ninge, e polei, caniculă, etc, în timp real”, a subliniat acesta.

ANM emite zilnic prognoza meteo. Dar aceasta este una generalizată.

Temperatura e dată general, și e pe Bistrița. Dar nu e la fel în tot județul. De exemplu, la ultimul puseu de căldură, în Bistrița au fost 28 de grade. Dar în zona de câmpie, spre Țagu, au fost 35. Deci noi ne apropiam de caniculă, dar ANM nu spusese nimic. Și în anii ce vor urma, în zona aia se vor produce inclusiv incendii din cauza căldurii mari”, a explicat Mihai Bălan, meteorologul cel mai căutat.

Pagina sa Meteo.NORD a crescut rapid, oamenii întrebându-l dacă are rost să adune fânul, daca pot să toarne o șapă, dacă e indicat să se pornească spre munte, etc.

Pentru a oferi informații exacte, pe zone, a avut nevoie de mai multe stații meteo. A primit patru care vor fi amplasate în Lunca Ilvei, Tihuța, Țagu și Petru Rareș.

Cea de la Tihuța este deja funcțională. Transmite foarte bine informațiile”, a transmis Mihai Bălan în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Ieri a fost montată și cea de la Lunca Ilvei. Iar săptămâna viitoare vor fi montate la Budești (Țagu) și Petru Rareș.

Vom ști când plouă, ninge, e polei, etc. Totul în timp real. Eu fac acest lucru voluntar, dar pagina mea a crescut la peste 8.000 de persoane cu care interacționez și care cer informații. Dacă voi mai avea încă o stație, o voi amplasa la Colibița. E o zonă turistică de mare interes și lumea, dacă vrea să meargă încolo, vrea să știe dacă e rece sau cald”, a mai subliniat Mihai Bălan.

DE CE a ales aceste zone pentru amplasarea stațiilor meteo aflați din video de mai jos:

Mai multe despre Mihai Bălan și cum a ajuns el să „dea ora exactă în ceea ce privește vremea”, recitiți aici:

Meteorolog Mihai Bălan: Nu vom mai putea schia pe Cocoș! Dar la munte, chiar și 6 luni pe an!

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Io am ” statzia meteo ” dupa cap, la umeri, la sale si la genunchi … si al dr.acului… niciodata nu m-a mintzit… ! ( Sa mai si radem … )

  2. Nu mai folositi expresia ” cu exactitate ” … ca prea gandesti ca aveti ” limba de lemn ” ! In general, in meteorologie , firesc si normal este sa folositi expresia de ” vreme probabila ” … ca nimic nu este sigur si nu ai cum sa sti ” exact ” ce se va intampla, totul fiind imprevizibil . Romaneste si dupa o limba romana ” melodioasa si placuta urechii ” noastre frumos era folosita expresia … ” Vom sti exact ( daca va place asta ) cand … ” sau pur si simplu … ” vom sti cand … ” . Fara suparare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!