25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

VIDEO: Zeci de șoferi au fost „arși” la buzunare după un miting auto neautorizat prin oraș

Nu mai puțin de 77 de amenzi au fost aplicate în urma mitingului auto de aseară din oraș. Șoferii au fost amendați pentru că nu au respectat restricțiile de circulație și se aflau pe stradă, fără motiv, după ora 22:00.

Zeci de șoferi au ieșit aseară cu mașinile pe mai multe artere principale din oraș, claxonând și făcând semne cu farurile, în semn de protest pentru restricțiile anunțate de autoritățile centrale.

Dacă la protestul din piațeta din fața Instituției Prefectului au fost ieri doar puțin peste 10 persoane, se pare că au compensat șoferii care nu au mai ținut cont nici de restricțiile de circulație valabile după ora 22:00.

Se pare că la protest au participat peste 75 de șoferi, iar 60 de mașini au fost oprite de către polițiști, polițiști locali și jandarmi, iar șoferii luați la puricat de oamenii legii.

Nu mai puțin de 77 de amenzi au fost date, în valoarea totală de 48.065 de lei. Cei prezenți au fost amendați în principal pentru nerespectarea restricțiilor de circulație valabile după ora 22:00.

„Polițiștii bistrițeni, alături de jandarmi și polițiștii locali au intervenit la un miting auto neautorizat pe raza municipiul Bistrița. Astfel, în contextul măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, și a interdicției privind circulația după ora 22:00, au fost legitimate 95 de persoane și au fost verificate 60 de autoturisme. Au fost aplicate 77 de sancțiuni în valoare de 48.065 lei persoanelor implicate. Polițiștii desfășoară în continuare verificări, în vederea identificării și altor norme încălcate de participanții la mitingul neautorizat”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

Și în urma protestului de ieri din fața Instituției Prefectului au fost aplicate două avertismente și trei amenzi a câte 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și o amendă în valoare de 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

„Totodată a fost constatată și o infracțiune, fiind întocmite actele de sesizare pentru folosirea în zona desfășurării protestului a unor articole pirotehnice”, mai transmit reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Se pare că unul dintre protestatari a reușit performanța de a fi sancționat în fiecare zi de protest.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...