4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Vreți să urcați cu liftul în turnul Bisericii Evanghelice? Să o vizitați? DOAR în acest weekend! Apoi se pune iarăși ”lacătul pe ușă”

Trei zile de evenimente dedicate resfințirii Bisericii Evanghelice: Mâine și duminică, cea mai importantă clădire istorică are ușile deschise pentru vizitare. Profitați! De luni, municipalitatea pune din nou lacătul pe ușă.

Resfințirea Bisericii Evanghelice – după patru ani de șantier – va avea loc duminică dimineața. Municipalitatea a organizat trei zile de evenimente dedicate acestui moment  festiv.

Mâine, Biserica Evanghelică își va deschide porțile pentru a fi vizitată. Și liftul din turn va fi funcțional și gratuit.

Astfel, cei care doresc să viziteze Biserica Evanghelică și să urce în turn TREBUIE să profite de aceste zile de weekend. De luni se pune iarăși lacătul pe ușă.

După aceste zile, vom închide din nou Biserica Evanghelică. Iar ulterior vom veni cu un program de funcționare a liftului, de vizitare a Bisericii, taxe. etc” a declarat ieri, într-o  conferință de presă primarul Ioan Turc.

Motivul pentru care se va pune lacătul este faptul că nu s-a făcut recepția lucrărilor.

Nu am avut timp să facem și recepția lucrărilor. S-a lucrat intens și nu ne-am mai încadrat și la aceasta. 

Dar oricum nu am fi vrut să facem recepția înainte de resfințire. Asta pentru că SIGUR va fi nevoie de reparații după cele trei zile. Vor veni mulți oameni să viziteze și sigur se va mai strica una-alta. Așa că după cele trei zile de sărbătoare vom repara ceea ce se va strica și abia apoi vom programa recepția lucrărilor. Iar ulterior vom deschide Biserica Evanghelică publicului și turiștilor”, a explicat Ioan Turc.

Aseară, primarul Ioan Tyurc a anunțat și pe pagina sa de Facebook că Biserica Evanghelică își va închide ușile după cele trei zile de sărbătoare.

După un efort uriaș, Biserica Evanghelică, cel mai important edificiu al orașului, va putea fi resfințită!

Bistrițenii vor avea prilejul să o viziteze începând de sâmbătă, când biserica, la fel ca și duminică, va rămâne deschisă după slujba de sfințire și Sfânta Liturghie până la miezul nopții”, a scris edilul pe rețeaua de socializare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cea mai importanta victorie este pe taram ECO.rut iarba de jur imprejur iar dalarea, mineralizarea cu betoane si dale a fost desfintata cel putin pe trei laturi.
    si rondourile cu flori sunt salvate.
    Daca va uitati bine la poze de departe arata bine verdele si nu GRI cum se dorea.
    Felicitari tuturor celor 5.000 de bistriteni care au semnat petitia NU VREM PIATA CENTRALA MINERALIZATA.
    Meritul este al bistritenilor si nu a administratiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.