-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Vouchere de 5000 de euro, pentru persoanele cu dizabilități

O șansă în plus, pentru persoanele cu dizabilități din Bistrița-Năsăud! Vor avea acces la vouchere în valoare de 5000 de euro, în cadrul unui proiect care îi ajută să-și găsească mai ușor un loc de muncă.

Persoanele cu dizabilități din Bistrița-Năsăud au șansa să primească vouchere de 5000 de euro. Este vorba de un proiect intitulat „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud este partener al proiectului cofinanțat de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

Obiectivul general  al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

Proiectul se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități, cu accent pe lucrătorii vârstnici (55-64 ani).

Persoanele cu dizabilități non-NEET șomere, persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care beneficiază de măsuri active de ocupare pot beneficia – la cerere – de acest sprijin.

Se acordă subvenții sub formă de vouchere pentru achiziționarea de dispozitive și tehnologii  asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul national unic de asigurări sociale de sănătate.

Voucherele au o valoare de maxim 23.000 lei.

Voucherele pot fi accesate de persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  • au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap;
  • se află în căutarea unui loc de muncă şi nu au un loc de muncă în prezent;
  • au vârsta între 18 şi 65 ani, inclusiv elevi şi studenţi.

Voucherul poate fi folosit şi pentru achiziţia mai multor produse asistive.

Condiţia este ca produsele să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii, dispozitive asistive şi tehnologii de acces.

În cazul în care valoarea produselor este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa este suportată de beneficiar sau reprezentantul legal al acestuia, după caz.

Pentru obţinerea unui voucher, persoana cu dizabilităţi se prezintă la AJOFM BN. Aici se înregistrează ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Va fi informat și consiliat corespunzător de specialiștii instituției.

Ulterior se semnează acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă. Persoanele cu dizabilități interesate trebuie să participe la minimum două activităţi de informare, consiliere, mediere. Activitatea de mediere este obligatorie.

Se depune apoi dosarul cu documentele necesare la DGASPC. Direcțiile județene vor transmite către ANDPDCA centralizatorul cu cererile depuse.

Mai multe detalii – la Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud de pe strada Gării, nr.2-4.

Persoană de contact – Liana Volcov, tel 0263-23.62.96, int.208.

E-mail: [email protected].

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: