17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Vrei tradiționalul brad de Crăciun? Numai dacă sunt tăiați ilegal

De Crăciunul acesta împodobim brazi exotici, unici în țară, sau la ghiveci. Dacă visezi însă la un brad tradițional, e o singură variantă. Cei de la Direcția Silvică să prindă persoanele care taie ilegal. Brazii respectivi vor fi puși în vânzare.

Bistrițenii au început să înlocuiască tradiționalul brad de Crăciun cu cei care cresc în ghiveci. Inițiativa aceasta a Direcțiilor Silvice, pentru a proteja pădurile, pare să aibă succes.

Totodată, măsura de a nu mai comercializa brazi din păduri a venit și pentru a descuraja infracțiunile pe linie silvică.

Conform Gândul.info, conducerea Direcţiei Silvice Bistriţa a stabilit, în urmă cu câţiva ani, că singurii brazi care se vor vinde în perioada Crăciunului să fie cei în ghiveci, la pepiniera de la Bistriţa existând o specie deosebită de molid, adusă din America, care creşte şi se comercializează numai aici.

Totuși, uneori, se mai găsesc și brazi „tradiționali”. Așa că cei care își doresc neapărat retrăirea vremurilor de altădată, au o singură variantă. Să „spere” că Direcția Silvică va prinde tăietorii ilegali. Astfel, brazii confiscați vor fi puși în vânzare.

Conducerea Direcţiei Silvice Bistriţa a hotărât în urmă cu câţiva ani să nu mai comercializeze pomi de Crăciun tăiaţi din pădurile din Bistriţa-Năsăud. În cea mai mare parte se comercializau molizi, brăduţii fiind o specie sensibilă, care cresc extrem de greu. Anul acesta preţul unui pom de Crăciun care va fi scos la vânzare porneşte de la 48 de lei dacă este cu balot de pământ la rădăcină şi pe care omul poate să îl pună în ghiveci sau chiar în curte şi 68 de lei dacă îl cumpără de la noi direct în ghiveci. În fiecare an comercializăm pe lângă pomii din pepiniera proprie şi aproximativ 200 de pomi proveniţi din confiscări”, mai scrie sursa sus-menționată.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!