3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Vrei tradiționalul brad de Crăciun? Numai dacă sunt tăiați ilegal

De Crăciunul acesta împodobim brazi exotici, unici în țară, sau la ghiveci. Dacă visezi însă la un brad tradițional, e o singură variantă. Cei de la Direcția Silvică să prindă persoanele care taie ilegal. Brazii respectivi vor fi puși în vânzare.

Bistrițenii au început să înlocuiască tradiționalul brad de Crăciun cu cei care cresc în ghiveci. Inițiativa aceasta a Direcțiilor Silvice, pentru a proteja pădurile, pare să aibă succes.

Totodată, măsura de a nu mai comercializa brazi din păduri a venit și pentru a descuraja infracțiunile pe linie silvică.

Conform Gândul.info, conducerea Direcţiei Silvice Bistriţa a stabilit, în urmă cu câţiva ani, că singurii brazi care se vor vinde în perioada Crăciunului să fie cei în ghiveci, la pepiniera de la Bistriţa existând o specie deosebită de molid, adusă din America, care creşte şi se comercializează numai aici.

Totuși, uneori, se mai găsesc și brazi „tradiționali”. Așa că cei care își doresc neapărat retrăirea vremurilor de altădată, au o singură variantă. Să „spere” că Direcția Silvică va prinde tăietorii ilegali. Astfel, brazii confiscați vor fi puși în vânzare.

Conducerea Direcţiei Silvice Bistriţa a hotărât în urmă cu câţiva ani să nu mai comercializeze pomi de Crăciun tăiaţi din pădurile din Bistriţa-Năsăud. În cea mai mare parte se comercializau molizi, brăduţii fiind o specie sensibilă, care cresc extrem de greu. Anul acesta preţul unui pom de Crăciun care va fi scos la vânzare porneşte de la 48 de lei dacă este cu balot de pământ la rădăcină şi pe care omul poate să îl pună în ghiveci sau chiar în curte şi 68 de lei dacă îl cumpără de la noi direct în ghiveci. În fiecare an comercializăm pe lângă pomii din pepiniera proprie şi aproximativ 200 de pomi proveniţi din confiscări”, mai scrie sursa sus-menționată.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...