21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Vreți porc de Crăciun? Luați de pe Internet!

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ne asigură că bistrițenii nu vor rămâne Crăciunul acesta fără porc. Ce opțiuni au însă bistrițenii care visează la cârnați pe masă de sărbători, dacă târgurile nu se mai organizează? Răspunsul oficialilor: Internetul!

Din cauza pestei porcine, pe teritoriul țării nu mai sunt organizate târguri de animale. Pentru unii bistrițeni asta poate fi o reală problemă, pentru că nu concep Crăciunul fără porc, iar târgurile de animale erau locul de unde-și procurau carnea.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud ne asigură că sunt suficienți porci în bătăturile fermelor din județ. Potrivit estimărilor instituției sunt în jur de 20.000 de locații, unde se crește cel puțin un porc.

Oamenii pot să vândă în continuare animalele, cu condiția ca acestea să fie sacrificate într-un spațiu autorizat. Aceștia au nevoie de un aviz de la medicul veterinar din comună, care să ateste că animalul este sănătos.

Dacă pesta porcină nu afectează omul, trichineloza este o afecțiune care dă bătăi de cap, așa că Ioan Bogolin, directorul DSVSA le recomandă tuturor să nu sară peste analiza cărnii.

De unde pot totuși bistrițenii să achiziționeze carne de porc? Reprezentanții DSVSA recomandă Internetul, care abundă de anunțuri în perioada aceasta.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...