31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

ZAGRA: Când se vor bucura localnicii de apă şi canalizare

Aflat la al treilea mandat în Primăria Zagra, primarul Dumitru Buşcoiu a fost invitatul Iuliei Stupinean ieri seară, la Bistriţeanul.ro. A povestit despre problemele cu care se confruntă comuna, dar şi despre realizările sale la cârma comunităţii:

„Când am venit eu ca primar, în Zagra nu era apă, canalizare, nu erau asfaltate drumurile… Ne-am apucat de proiecte. Am introdus, cu sprijinul unor fonduri guvernamentale, ţeava pentru apă şi canalizare în toate cele trei sate ale comunei, până la Suplai… Apoi lucrările s-au oprit, din lipsă de fonduri…”, a precizat Dumitru Buşcoiu.

Deocamdată există apă, canalizare şi asfalt în satul Perişor, în urma unui proiect câştigat în 2008. Dar până în 2020 sau 2022, primarul Doru Buşcoiu crede că va fi apă şi canalizare şi în Zagra.

În această săptămână va fi demarat proiectul de canalizare în Zagra şi Poienile Zagrei, urmând să se facă proiectul de fezabilitate pentru canalizare şi pentru satul Suplai.

Drumurile şi străzile sunt asfaltate în toate satele – a mai spus primarul din Zagra. S-a finalizat şi proiectul de asfaltare a unui drum de 9 kilometri care leagă Zagra de un sat izolat al comunei.

O altă problemă a comunităţii este şi lipsa gazului: „La nivel de judeţ există o asociaţie în care s-a înscris şi Zagra care, fiind o comună mai izolată, se confruntă cu această realitate: conducta principală de gaz nu va putea trece niciodată prin Zagra… Trebuie să ne alipim de comuna Nimigea”, a mai precizat primarul.

Este în lucru acum studiul de fezabilitate, iar primarul Dumitru Buşcoiu speră ca acesta să fie gata până la sfârşitul lunii septembrie, pentru a fi depus la Consiliul Judeţean.

Dacă aţi ratat ieri seară emisiunea Direct în Problemă, o puteţi urmări mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F649291402256676%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.