24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Zeci de romi de pe Valea Stegii vor primi „masa de prânz” de la Primăria Bistrița. CARE sunt condițiile:

Primăria Bistrița vrea să hrănească zeci de romi de pe Valea Stegii. CARE sunt condițiile ce trebuie îndeplinite:

Municipalitatea vrea să încurajeze mersul la școală al copiilor romi și să-i ia de pe stradă, de la cerșit. Astfel, pe masa consilierilor locali se va afla un proiect dedicat romilor de pe Valea Stegii din Viișoara.

Municipalitatea vrea să le dea o masă caldă, zilnic – felul întâi și felul doi. Iar în weekend vor primi hrană rece și cinci litri de apă. Copiii sub 2 ani de zile vor primi lapte praf.

Cei aproximativ 60 de romi din acea zonă locuiesc în adăposturi improvizate și nu au utilități. Mulți dintre ei vin la Bistrița la cerșit. Acesta este și motivul pentru care se alocă cei 127.256 de lei pentru proiectul pilot ”O masă caldă”.

CARE sunt condițiile:

Romii de pe Valea Stegii care doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să îndeplinească anumite condiții. Și au și unele obligații.

 • Romii trebuie să depună o cerere, la care să anexeze actele de identitate ale membrilor familiei
 • se va demara o anchetă socială care să confirme cele scrise în cerere
 • persoanele apte de muncă vor presta muncă în folosul comunității timp de 5 zile/lună
 • copiii care au vârsta de frecventare a școlii vor fi duși la unitatea de învățământ cu un microbuz al municipalității, fiind însoțiți de personalul Direcției de Asistență Socială, atât la plecarea spre școală cât și la plecarea spre casă

Municipalitatea va cumpăra recipiente de unică folosință și patru containere pentru transportul hranei.

Întregul proiect poate fi citit aici:

proiect valea stegii

 

FOTO – Arhivă

 

 

ARTICOLE SIMILARE

9 COMENTARII

 1. Ăștia sunt nebuni! Adică să ținem noi în spate romii , așa îi încurajăm să nu muncească. Stați liniștiți vă aducem noi mâncărica ! Astea sunt ideile geniale ale „specialiștilor”din primărie care îl bagă pe Turc în kkt și el săracu crede că e spre „mărirea”lui. Ăsta are discernământ? Alo domn primar. . trezește te că te cufunzi !

 2. Dac-i vorba de munca… mai bine renuntza la ceasta „masa calda ” … ! Pe astia nu-i poti civiliza si integra in societate, decat numai adunati toti si constituiti in ” colonii de munca in folosul public al statului ” sub paza… unde cei apti de munca sa fie pusi fortzat sa munceasca si sa produca ceva util social , sa nu li se dea bani deloc ci exclusiv numai mancare, imbracaminte si ” uneltele ” necesare muncii prestate la care sa fie pusi . Daca-i intrebi ” hauleo mo… tot is betege , au …cu capul , au hasma si bataie de joc la hinima „… ! Aceasta categorie de populate, fara sa fiu rautacios Domane fereste , numai un Hitler, ori un Stalin ori Tzepes-voda… i-ar utea stapani si transforma … intr-un public civilizat si util social . Si ei sunt ” oameni ” … facuti de acelasi Dumnezeu, ca noi toti… dar … ceva nu ” merge „!

 3. CEILALTI CETATENI MUNCESC PENTRU HRANA SI PLATA IMPOZITE ,ROMI CE FAC SA PRIMEASCA GRATUIT TOTUL.PUNETI SA FACA CEVA PENTRU COMUNITATE ,SA CURETE SANTURI SA ADUNE GUNOIUL CA ESTE PESTE TOT IN ORAS .

  • Poate ar trebui să vă interesați la poliție câte scandaluri provoacă cetățenii în discuție de pe Valea Stegii și cum mereu sunt rupți de beți și câte furturi comit. Sau întrebați locuitorii de pe strada Izvorul Sărat cât sunt de terorizați. Mi se pare normal ca fiecare să muncească pentru pâinea lui. Cei bolnavi și cu probleme într-adevăr merită ajutați, dar nu putorile. Și nu așa se procedează. Practic se încurajează copiii pe bandă rulantă și lenea

 4. Nu e nici o inteligenta in initiativa asta
  Dimpotriva e o jignire la adresa oamenilor care traiesc din munca lor
  Crestineste ar fi fost sa le dea un loc de munca pentru a putea trai decent si cinstit
  E o incurajare a lenei si a nesimtirii

 5. Aaaa și am uitat să specific….aveți impresia că ei vin la cerșit pentru mâncare???? Domnul primar habar nu are ce se întâmplă în orașul lui, să se intereseze că deciziile nu se iau în birou. De ce nu cere părerea celor de la poliția locală, dar a lucrătorilor, nu a șefilor, să vadă cum e situația de fapt și nu doar să o ceară, să o și asculte. A promis eradicarea cerșetoriei în campania electorală fără a avea habar ce presupune asta și fără a se interesa de legislația aferentă. Să știe domnul primar că cerșetoria este contravenție, maxim poți sancționa persoana în cauză și pentru ca persoana să își achite sancțiunea trebuie să existe o cale legală să o obligi la plata acesteia, ori momentan sunt obligați să își plătească amenzile doar oamenii care au nevoie să fie curați la taxe și impozite și nu numai , adică tot oamenii care muncesc. Să știți domnule primar că banii din cerșetorie se folosesc pentru băutură, țigări și alte cele, nici de cum pentru mâncare. Vă bateți joc de oamenii care muncesc zilnic pentru un salar

 6. ” Cersetoria „… este deja o ” mafie ” … si nu mancare le trebuie lor… Gegeaba am iesit de la Koflinder de exemlu si am dat o paine si o ” acadea ” unui plod de tz.igan care cersea … ca imediat ce am plecat, anume m-am uitat … s-a si dus la cosul de gunoi si a aruncat pita acolo …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.