16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Doar 128 de persoane au ajuns la cele 3 centre de evaluare Covid din județ

Potrivit șefei DSP, Anca Andrițoiu doar 128 de bistrițeni cu Covid au ajuns să fie evaluați la unul dintre cele 3 centre din județ. Cei mai mulți, 82, au ajuns la cel de la Bistrița.

Dacă la unele centre de evaluare Covid din țară s-au format cozi, în județul nostru au ajuns la aceste centre doar 128 de persoane, a precizat astăzi, șefa DSP Anca Andrițoiu, în cadrul Colegiului Prefectural.

În județul nostru funcționează 3 centre de evaluare a pacienților cu Covid: unul la Policlinica Bistrița, altul la Năsăud și altul la Beclean, în cadrul policlinicilor de acolo.

La Bistrița au ajuns 82 de bistrițeni, la cel din Năsăud 15 persoane, iar la cel din Beclean 29 de persoane.

Șefa DSP, Anca Andrițoiu explică numărul mic de persoane evaluate cu faptul că în centre se ajunge după anumite criterii, printre care: cei infectați trebuie să fie în primele 5 zile de la depistare și trebuie să aibă boli cronice. De asemenea, a scăzut numărul de cazuri, iar mulți sunt asimptomatici.

De regulă, medicii de familie îi îndrumă pe bistrițeni spre aceste centre. Aceștia trimit și fișele de monitorizare la Direcția de Sănătate Publică. Anca Andrițoiu a recunoscut că sunt și medici de familie care nici măcar nu mențin o legătură telefonică cu pacienții lor infectați cu Covid.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...