FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.

Sense răspunde sezonul acesta chiar şi celor mai înalte exigenţe, atât din punct de vedere calitativ, practice şi al confortului, cât şi estetic, prin lansarea unei colecţii speciale de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir Loro Piana.

Un know-how al tricotajelor fără egal şi o tradiţie de peste 40 de ani

Dacă până nu demult tricotajele erau considerate strict functionale şi purtate „de nevoie”, în lunile cu temperaturi scăzute, piesele lansate în ultimele sezoane au repoziţionat complet tricotajele. Acestea au îmbrăţişat simultan atât stilul şi confortul, cât şi dezirabilitatea.

De peste 40 de ani, în fabrica de tricotaje Smirodava sunt confecţionate articole din fire de cea mai bună calitate, soţii Chiriac, fondatorii Sense, devenind in 2006 acţionari majoritari şi preluând managementul unităţii de producţie, care este şi în prezent lider de piaţă pe segmentul său.

Nu întâmplător, linia de tricotaje Sense reprezintă o constantă a colecțiilor brandului românesc, în sezonul rece aceasta fiind alcătuită din aproximativ 60 de modele, iar primăvara-vara fiind pregătite în jur de 15-20 de modele originale, concepute de designerul Andreea Tincu.

Expertiza de câteva decenii a celor 220 de ingineri textilişti şi operatori care lucrează în fabrica de tricotaje Smirodava, se alătură celor mai avansate utilaje de lucru disponibile în momentul de faţă pe piaţă, rezultatul fiind piese de calitate superioară, atrăgătoare, care depăşesc limita lor funcţională şi care se constituie în investiții pe termen lung.

Tricotajele Sense completează cu succes atât zona esenţială a garderobei (modele clasice de helănci subţiri, pulovere cu torsade sau cardigane), cât şi cea sofisticată, rafinată, care te face să uiţi de temperaturile negative şi să regăseşti bucuria de a te îmbrăca cu stil şi cu imaginaţie (puloverele din caşmir, elegante şi preţioase).

Dacă ar trebui integrată într-o categorie, linia Sense Knitwear ar putea fi considerată „crème de la crème” în arealul tricotajelor. Asemenea celorlalte articole de îmbrăcăminte, și tricotajele urmează propria ierarhie: cele „cut & sew” reprezintă producţia de masă. Cele „fully-fashion” au un nivel calitativ superior (reperele sunt tricotate direct pe forma tiparului, iar apoi sunt asamblate). Iar cele „knit & wear” sau „whole garment” se situează în vârful piramidei (produsele ies din maşinile de tricotat în forma finită, nemaifiind necesare alte operaţii de asamblare).

Tricotajele Sense din colecția Premium (lanavirginasicasmir) fac parte din ultimacategorie – „knit&wear”, fiind realizate pe utilaje performante, cu capabilităţi extinse, fără cusături şi din fire de calitate superioară, provenite de la producători cu tradiţie, aşa cum este Loro Piana, compania specializată în caşmir de lux şi produse high-end.

Reperele unei colecţii de excepţie, la preţuri imbatabile: tricotajele Sense din lână pură virgină şi caşmir italian

Sezonul acesta tricotajele au o alură mai elegantă şi mai sofisticată ca niciodată. Piesele Sense incluse în colecţia Premium sunt realizate din lână pură virgină şi caşmir Loro Piana, fire care realmente fac diferenţa atât din punct de vedere funcţional şi estetic, cât şi al longevităţii.

Lâna virgină pură este net superioară lânii reciclate, deoarece – fiind colectată din prima tundere, are un grad sporit de rezistenţă şi implicit o calitate ridicată. În afara faptului că prezintă un tuşeu extrem de plăcut şi este ultra-confortabilă, lâna pură virgină izoleză termic, este durabilă şi rezistentă la mirosuri neplacute şi la şifonare. În plus, datorită fibrelor elastice, un pulover din lână virgină rezistă ani buni fără a se deforma sau a se deteriora. Desigur în condițiile în care sunt respectate indicaţiile de întreţinere ale produsului înscrise pe etichetă: spălare manuală, stoarcere prin presare uşoară şi o temperatură scazută a apei.

Un pulover din caşmir reprezintă o investiție pe termen lung în garderobă, acesta fiind tipul de tricotaj care nu se demodează niciodată, indiferent de tendinţe. 

Considerat un fir de lux, cașmirul este pe cât de prețios, pe atât de rezistent. Lâna de cașmir se obține prin pieptănarea caprelor crescute special pentru fabricarea de îmbracăminte (este folosită lâna din partea inferioară, cea superioară fiind prea aspră). De la o capră se colectaeză anual 150 de grame de fire. Caşmirul este moale, ușor, rezistent, prezintă o suprafaţă netedă şi indiferent de numărul de purtări, nu face scame. Caşmirul Loro Piana, din care sunt confecţionate puloverele Sense întruneşte toate calitățile unui fir premium într-un raport calitate-preț de neegalat.

Odată cu lansarea colecției de tricotaje Sense în ediție limitată, articolele din casmir devin accesibile oricărui buget, reprezentând totodată un cadou preţios de Sărbători. 

Pentru menținerea aspectului impecabil în timp, este recomandat ca puloverele din cașmir să fie spălate manual cu grijă sau duse la curăţătorie (dry clean), stoarse prin presare ușoară și uscate la orizontală pentru a nu se deforma.

În colecția de tricotaje premium Sense se regăsesc atât modele de pulovere cu guler, cât și la baza gâtului, gama de culori fiind alcatuită din nuanțe neutre de alb, negru, bej şi gri, cât și din tonuri de bleu sau roșu vibrant.

Colecțiile SENSE sunt disponibile atât în magazinele fizice din Bistriţa (Piaţa Centrală nr. 28) şi din ţară, cât şi în magazinul online www.fashionsense.ro.

Daune uriașe de plată și pușcărie pentru un șofer de TIR care a omorât două persoane din neatenție ianuarie 25, 2020 - Un șofer de TIR de 36 de ani își va petrece următorii doi ani după gratii, după ce nu a fost atent și nu a oprit la un semafor de pe DN17, din Viișoara. În urma accidentului provocat au murit două persoane. Daunele pe care trebuie să le plătească victimelor sunt uriașe!
Știți pensionari cu venituri sub 1200 de lei și persoane cu handicap grav? AJUTAȚI-I să beneficieze de pachetele alimentare: ianuarie 25, 2020 - În Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav. Aceste categorii de persoane POT beneficia, de cinci ori pe an, de pachete cu alimente. AJUTAȚI-I să facă demersurile necesare:
FOTO/VIDEO: Iluzie, știință sau magie…?! Ultimele zile de fantastice experimente, la Bistrița ianuarie 25, 2020 - Doar astăzi și mâine vă mai puteți bucura la Bistrița de câteva experimente fantastice. Este vorba despre un concept unic în România care și-a propus să le dezvăluie copiilor, dar și adulților, ce se află în spatele magiei. Cum funcționează iluziile sau cum poți cânta la un instrument fără să-l atingi…!
Biserica Evanghelică rămâne închisă până în 2022. CE au cerut cei ce se ocupă de reabilitare: ianuarie 25, 2020 - La finele lui 2018 se închidea Biserica Evanghelică, pentru lucrări de reabilitare. Totul ar fi trebuit să dureze până undeva la mijlocul lui 2021. Dar descoperirile făcute în timpul săpăturilor au dat peste cap lucrările. Așa că responsabilii cu reabilitarea au făcut o solicitare primăriei:
Nu e de glumă! Asistenții care vor să se angajeze la Spital sunt așteptați la concurs cu manechine inteligente ianuarie 25, 2020 - Asistenții care visează la un loc de muncă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița vor avea de trecut câteva probe draconice. Printre ele se numără și efectuarea unor manopere pe unele dintre cele mai performante manechine simulator de pe piață, achiziționate de conducerea spitalului special pentru aceste concursuri.
Nici coșarul nu mai e ce-a fost… Cum reușește un fals hornar să facă bani pe spatele unei firme de profil, cu care n-are treabă ianuarie 24, 2020 - Românul este inventiv în orice domeniu, iar acest lucru nu mai miră pe nimeni. Un bărbat care se dă coșar și susține că a fost trimis de autoritățile locale să curețe hornurile caselor, reușește, de mai bine de 2 ani, să se folosească de o firmă de profil, cu care nu are nicio treabă.
Bistrița va avea 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibride! ianuarie 24, 2020 - Municipalitatea vrea să aloce bani pentru studiul de fezabilitate privind amenajarea de stații de încărcare. Acestea ar putea fi amplasate în patru zone ale Bistriței. Fiecare ar avea câte două prize de alimentare pentru autovehiculele electrice și hibride.
ȘOCANT: Mama și fratele i-au răpit copilul! ianuarie 24, 2020 - Un caz șocant a avut loc ieri în comuna Nimigea. O femeie și fiul acesteia au fost în vizită la nepot. L-au luat și au plecat cu el, în ciuda opoziției mamei bebelușului. Oamenii legii l-au căutat cu ceasurile...
FOTO/VIDEO – Au reușit să treacă peste orgolii: S-au prins într-o simbolică Horă a Unirii, în jurul statuii lui Cuza ianuarie 24, 2020 - Ca în fiecare an, pe 24 ianuarie, în Piața Unirii din Bistrița, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza, oficialități ale județului și orașului au celebrat alături de bistrițeni – Ziua Unirii Principatelor Române. În cârjă și în vârstă de 93 de ani, la ceremonie a participat și David Rodincu, un moldovean venit la Bistrița în vizită la fiica sa.
PRIORITATE: Centrele de transfuzii ar putea fi deschise și în weekend! ianuarie 24, 2020 - Autoritățile și-au propus să facă din salvarea de vieți o prioritate. Tocmai de aceea s-au alocat bani pentru modernizarea centrelor de transfuzii. Mai mult, se ia în calcul varianta ca acestea să funcționeze și în weekend.
Concediile medicale, noua „boală” de la Spitalul Județean. Ce măsuri a luat managerul Lazany ianuarie 24, 2020 - Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, inclusiv în unitatea medicală pe care o conduce concediile medicale par să fie una dintre „bolile” care dă peste cap activitatea, mai ales că unele nu ar fi justificate. Ce măsuri a luat managerul: Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany,...
SCANDAL în Primărie: Angajații vor salarii mai mari, Crețu susține că nu sunt bani decât pentru unii! ianuarie 24, 2020 - Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din această lună va fi un proiect privind aprobarea unor creșteri salariale. Liderul Sindicatului Salariaților a cerut mărirea TUTUROR salariilor celor din primărie. Crețu a susținut că nu există bani decât pentru unii. S-a lăsat cu scandal. AFLĂ detalii:
Peste 400 de persoane au testat pârtia, în prima zi! ianuarie 24, 2020 - La jumătatea sezonului rece, s-a deschis și Pârtia Cocoș. Ieri, peste 400 de bistrițeni au testat-o. Poate ar fi fost și mai mulți, dacă nu s-ar fi încurcat în...cartele.
Serviciul Permise, singurul cu probleme penale și fără personal destul, din Prefectură ianuarie 24, 2020 - S-ar părea că Serviciul Permise și Înmatriculări din cadrul Prefecturii Bistrița are deficit de personal. Mai mult, este singurul din subordinea instituției care se confruntă cu probleme penale. Și chiar are personal demis din această cauză.
Un nou pericol mondial?! Coronavirus: 26 de morți, 7 orașe închise, sute de persoane infectate ianuarie 24, 2020 - Coronavirus: 26 de morți, 7 orașe închise, sute de persoane infectate. Milioane de oameni sunt în carantină, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat. Adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate în China. Au fost închise cafenele, cinematografe și teatre...