FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.

Sense răspunde sezonul acesta chiar şi celor mai înalte exigenţe, atât din punct de vedere calitativ, practice şi al confortului, cât şi estetic, prin lansarea unei colecţii speciale de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir Loro Piana.

Un know-how al tricotajelor fără egal şi o tradiţie de peste 40 de ani

Dacă până nu demult tricotajele erau considerate strict functionale şi purtate „de nevoie”, în lunile cu temperaturi scăzute, piesele lansate în ultimele sezoane au repoziţionat complet tricotajele. Acestea au îmbrăţişat simultan atât stilul şi confortul, cât şi dezirabilitatea.

De peste 40 de ani, în fabrica de tricotaje Smirodava sunt confecţionate articole din fire de cea mai bună calitate, soţii Chiriac, fondatorii Sense, devenind in 2006 acţionari majoritari şi preluând managementul unităţii de producţie, care este şi în prezent lider de piaţă pe segmentul său.

Nu întâmplător, linia de tricotaje Sense reprezintă o constantă a colecțiilor brandului românesc, în sezonul rece aceasta fiind alcătuită din aproximativ 60 de modele, iar primăvara-vara fiind pregătite în jur de 15-20 de modele originale, concepute de designerul Andreea Tincu.

Expertiza de câteva decenii a celor 220 de ingineri textilişti şi operatori care lucrează în fabrica de tricotaje Smirodava, se alătură celor mai avansate utilaje de lucru disponibile în momentul de faţă pe piaţă, rezultatul fiind piese de calitate superioară, atrăgătoare, care depăşesc limita lor funcţională şi care se constituie în investiții pe termen lung.

Tricotajele Sense completează cu succes atât zona esenţială a garderobei (modele clasice de helănci subţiri, pulovere cu torsade sau cardigane), cât şi cea sofisticată, rafinată, care te face să uiţi de temperaturile negative şi să regăseşti bucuria de a te îmbrăca cu stil şi cu imaginaţie (puloverele din caşmir, elegante şi preţioase).

Dacă ar trebui integrată într-o categorie, linia Sense Knitwear ar putea fi considerată „crème de la crème” în arealul tricotajelor. Asemenea celorlalte articole de îmbrăcăminte, și tricotajele urmează propria ierarhie: cele „cut & sew” reprezintă producţia de masă. Cele „fully-fashion” au un nivel calitativ superior (reperele sunt tricotate direct pe forma tiparului, iar apoi sunt asamblate). Iar cele „knit & wear” sau „whole garment” se situează în vârful piramidei (produsele ies din maşinile de tricotat în forma finită, nemaifiind necesare alte operaţii de asamblare).

Tricotajele Sense din colecția Premium (lanavirginasicasmir) fac parte din ultimacategorie – „knit&wear”, fiind realizate pe utilaje performante, cu capabilităţi extinse, fără cusături şi din fire de calitate superioară, provenite de la producători cu tradiţie, aşa cum este Loro Piana, compania specializată în caşmir de lux şi produse high-end.

Reperele unei colecţii de excepţie, la preţuri imbatabile: tricotajele Sense din lână pură virgină şi caşmir italian

Sezonul acesta tricotajele au o alură mai elegantă şi mai sofisticată ca niciodată. Piesele Sense incluse în colecţia Premium sunt realizate din lână pură virgină şi caşmir Loro Piana, fire care realmente fac diferenţa atât din punct de vedere funcţional şi estetic, cât şi al longevităţii.

Lâna virgină pură este net superioară lânii reciclate, deoarece – fiind colectată din prima tundere, are un grad sporit de rezistenţă şi implicit o calitate ridicată. În afara faptului că prezintă un tuşeu extrem de plăcut şi este ultra-confortabilă, lâna pură virgină izoleză termic, este durabilă şi rezistentă la mirosuri neplacute şi la şifonare. În plus, datorită fibrelor elastice, un pulover din lână virgină rezistă ani buni fără a se deforma sau a se deteriora. Desigur în condițiile în care sunt respectate indicaţiile de întreţinere ale produsului înscrise pe etichetă: spălare manuală, stoarcere prin presare uşoară şi o temperatură scazută a apei.

Un pulover din caşmir reprezintă o investiție pe termen lung în garderobă, acesta fiind tipul de tricotaj care nu se demodează niciodată, indiferent de tendinţe. 

Considerat un fir de lux, cașmirul este pe cât de prețios, pe atât de rezistent. Lâna de cașmir se obține prin pieptănarea caprelor crescute special pentru fabricarea de îmbracăminte (este folosită lâna din partea inferioară, cea superioară fiind prea aspră). De la o capră se colectaeză anual 150 de grame de fire. Caşmirul este moale, ușor, rezistent, prezintă o suprafaţă netedă şi indiferent de numărul de purtări, nu face scame. Caşmirul Loro Piana, din care sunt confecţionate puloverele Sense întruneşte toate calitățile unui fir premium într-un raport calitate-preț de neegalat.

Odată cu lansarea colecției de tricotaje Sense în ediție limitată, articolele din casmir devin accesibile oricărui buget, reprezentând totodată un cadou preţios de Sărbători. 

Pentru menținerea aspectului impecabil în timp, este recomandat ca puloverele din cașmir să fie spălate manual cu grijă sau duse la curăţătorie (dry clean), stoarse prin presare ușoară și uscate la orizontală pentru a nu se deforma.

În colecția de tricotaje premium Sense se regăsesc atât modele de pulovere cu guler, cât și la baza gâtului, gama de culori fiind alcatuită din nuanțe neutre de alb, negru, bej şi gri, cât și din tonuri de bleu sau roșu vibrant.

Colecțiile SENSE sunt disponibile atât în magazinele fizice din Bistriţa (Piaţa Centrală nr. 28) şi din ţară, cât şi în magazinul online www.fashionsense.ro.

Aquabis: Patru localități fără apă potabilă, astăzi în Bistrița-Năsăud august 9, 2020 - Patru localități din Bistrița-Năsăud au rămas fără apă, potabilă de azi noapte – anunță Aquabis.
Horea Petruț, primar în Mărișelu: Este o problemă sensibilă. Dar toți copiii și profesorii vor primi tablete august 8, 2020 - „Voi fi foarte implicat în această problemă. Chiar dacă achiziția acestor tablete nu va fi probabil realizată chiar la începutul anului școlar. Prefer să iau ceva de calitate, decât să iau ceva care să nu fie benefic pentru copii...”, a spus primarul Horea Petruț.
Tinerii fără job pot primi 25.000 de euro pentru a-și pune pe picioare o afacere august 8, 2020 - Ministrul Fondurilor Europene va împărți 42 de milioane de euro pentru tinerii între 16 și 29 de ani, care nu au job. Aceștia vor primi 25.000 de euro să își pună pe picioare o afacere. Bistrița-Năsăud, printre județele eligibile.
S-au dus după apă și au furat aproape 35.000 de lei din casa unui bătrân de 90 de ani august 8, 2020 - Un bătrân de 90 de ani din Dumitrița a fost lăsat fără aproximativ 35.000 de lei. Patru tinere l-au vizitat pe bărbat sub pretextul că au nevoie de apă. După ce s-au văzut în ograda bătrânului, hoațele au început să cotrobăie după bani. Polițiștii le-au prins la scurt timp, iar banii au fost recuperați. UPDATE: Aceleași tinere au furat și din casa unei femei din Ragla.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive și 14 persoane vindecate. 5 bistrițeni, reconfirmați pozitiv august 8, 2020 - Avem 955 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 14 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de infecție.
FOTO/VIDEO – Un invitat de onoare, azi, la Bistrița. Cum puteți scrie și voi istorie, contribuind la însănătoșirea lui august 8, 2020 - A fost o întâlnire cu totul specială astăzi, în centrul orașului, la Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud. Robert Gira – băiatul de doar 13 ani din Năsăud care suferă de tetrapareză spastică – a venit la Bistrița. Aveți și voi onoarea să scrieți istorie, contribuind la însănătoșirea lui:
Aquabis: Stradă din Beclean, fără apă rece astăzi. Probleme, în Simionești și Monariu august 8, 2020 - O stradă din Beclean va rămâne astăzi, 8 august 2020, fără apă rece - anunță Aquabis. Probleme au apărut de asemenea și în Simionești și Monariu.
O întâlnire cu totul specială, azi, la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud: Robert Gira poate fi salvat august 8, 2020 - Aveți parte de o întâlnire cu totul specială astăzi, în centrul orașului, la Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud. Robert Gira, băiatul de doar 13 ani din Năsăud, ar putea fi salvat cu ajutorul tău:
WONDERLAND: Să se pupe mirii! PNL și PSD adică… august 7, 2020 - Precampania electorală pentru Primăria Bistrița se desfășoară sub semnul taurului. Al lui Titi de la discotecă dacă vreți... Acel individ refuzat la dans de o doamnă și care își reîncarcă orgoliul rănit într-o prietenie de conjunctură cu un alt bărbat.
Camătă „în familie”: au împrumutat zeci de bistrițeni cu bani la dobânzi colosale. Ce se întâmpla cu cei care refuzau plata? august 7, 2020 - Patru persoane, rude între ele, au fost trimise în judecată pentru camătă. Aceste au împrumutat zeci de bistrițeni cu bani, dobânda practicată fiind colosală. Cum erau convinși să plătească cei care refuzau:
L-AȚI VĂZUT?! Polițiștii caută un bărbat plecat de acasă de la finalul lunii iulie august 7, 2020 - Poliţiştii din Bistrița-Năsăud caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acestuia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.
Adolescentul care a ars de viu un bărbat într-o fabrică din Coșbuc, în fața judecătorilor august 7, 2020 - Adolescentul care în urmă cu doi ani a ars de viu un bărbat de 61 de ani chiar la locul său de muncă, o fabrică de prelucrare a lemnului din Coșbuc a fost trimis în judecată, pentru omor calificat. Ce riscă :
A făcut accident în timp ce conducea fără permis un moped neînmatriculat și s-a ales cu dosar penal august 7, 2020 - Un accident a avut loc în jurul amiezii în Bistrița. Un moped a intrat în coliziune cu o mașină parcată. De vină a fost șoferul mopedului neînmatriculat care nu are permis de conducere. Polițiștii i-au făcut dosar penal.
Pedofilul din Bistrița care și-a batjocorit copiii are antecedente penale. Bărbatul a înșelat mai mulți bistrițeni august 7, 2020 - Bărbatul de 37 de ani din Bistrița care a fost trimis în judecată după ce și-a batjocorit copiii nu este străin  de problemele cu legea. Acesta a fost acuzat de înșelăciune.
Iubitor de natură, bătut măr de braconieri, lângă râul Șieu august 7, 2020 - Un bistrițean de 37 de ani a fost bătut măr de doi braconieri în urmă cu două zile, pe malul râului Șieu, pe raza localității Șieu Odorhei. Se pare că bărbatul, care este un mare iubitor de natură, este internat la Clinica de Chirurgie Orală și Maxilo-facială din Cluj-Napoca.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive și 13 persoane vindecate august 7, 2020 - Avem 941 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.378 de cazuri noi de infecție.
Un bistrițean s-a îndrăgostit de o tinerică pe Facebook, iar când nu a vrut să transforme idila în realitate a amenințat-o august 7, 2020 - Un bărbat de 41 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a hărțuit și amenințat o tânără pe Facebook. Aceasta nu ar fi vrut să se întâlnească cu bărbatul...
FOTO. Lucrări de importanță majoră pentru Mărișelu: „O investiție serioasă. Un proiect extraordinar pentru comunitate” august 7, 2020 - Administrația din Mărișelu a depus recent trei proiecte de importanță majoră pentru comunitate. Ele se derulează prin Compania Națională de Investiții. Este vorba despre înființarea unui dispensar uman în Mărișelu, despre reabilitarea Căminului Cultural, și - cel mai important - modernizarea rutieră:
Electroplast: Îngrijorări, stres, multe nopți nedormite iar după aproape 30 de ani – o companie de succes! „Nimic nu se face fără oameni” august 7, 2020 - Cum a început o afacere de succes așa cum este Electroplast? Cu multe îngrijorări și nopți nedormite, cu pasiune, curaj și grijă față de oamenii companiei. Gavril Mureșan, directorul general Electroplast Bistrița, susține că nimic nu se face fără oameni. „Avem unul dintre cele mai frumoase colective care există în județ, cu care mă mândresc foarte tare…!”
Evaluarea instituțiilor și a funcționarilor a ajuns la final! AFLĂ care sunt instituțiile performante și cele din categoria „AȘA NU”: august 7, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a subliniat în repetate rânduri că dorește o mai bună colaborare între cetățeni și instituțiile publice. Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, acesta a pus la dispoziția cetățenilor chestionare de evaluare a funcționarilor. Testul a ajuns la final. VEZI care sunt instituțiile fruntașe și cine a rămas „repetent”:
Cum încearcă să profite de UPU cei care merg în concediu și vor test Covid gratuit? Metoda NU funcționează la Bistrița august 7, 2020 - Mai mulți manageri de spitale din țară au început să se plângă că cei care vor să plece în concediu și au nevoie de teste Covid negative încearcă să fenteze sistemul și să nu mai plătească pentru efectuarea lor. Se folosesc de UPU, unde „mimează” simptome de Covid și au parte de testare gratuită. Metoda NU funcționează și la Bistrița!
O localitate din Bistrița-Năsăud, la un pas să fie băgată în carantină august 6, 2020 - O localitate din județul nostru a fost la un pas de a fi carantinată. Totul s-a datorat faptului că numărul cazurile pozitive de infecție cu COVID-19 din localitate s-a apropiat de cifra stabilită de autorități pentru care se instituie carantina.
RAAL, „curtată” de o firmă din Asia. Japonezii își doresc să investească în compania bistrițeană august 6, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a anunțat demisia. Dolha a trecut în revistă cele mai importante măsuri care s-au luat în scurta perioadă în care a fost prefect. Acesta a amintit de disponibilizările care urmau să aibă loc la RAAL și a oferit o informație surprinzătoare. O mare companie japoneză își dorește să investească în RAAL, iar păstrarea celor 800 de angajați este o condiție esențială.
Încă o stațiune turistică de interes local, în județul nostru…?! august 6, 2020 - „Ne propunem, în noua strategie de dezvoltare, să declarăm localitatea noastră în stațiune turistică de interes local! Avem în zonă obiective turistice, iar unii dintre localnici și-au dezvoltat agro-pensiuni, pe fonduri europene...”
VIDEO. Dan Dumitru Ciobănică: Să redăm bistrițenilor acest loc util și frumos! august 6, 2020 - Candidatul Verzilor la Primăria Bistrița, Dan Dumitru Ciobănică, propune o soluție care să rezolve problema poluării în oraș:  Stația de asfalt construită în anii 80 pe strada Victor Babeș este amplasată și în anul de grație 2020 între blocurile si casele bistrițenilor!
ȘOCANT! Un bistrițean și-a drogat și violat băiețelul în vârstă de 6 ani. Celălalt copil de 7 ani a asistat la scene august 6, 2020 - Un bistrițean stabilit în localitatea clujeană Florești și-a drogat și violat fiul de 6 ani. Totul s-a petrecut în prezența celuilalt băiat de 7 ani al individului. Ulterior, imaginile cu faptele sale erau trimise altor pedofili.
Trei firme au ajutat persoane din tot județul să obțină indemnizații substanțiale pentru creșterea copilului. Cum funcționa sistemul: august 6, 2020 - Polițiștii au ajuns la 3 societăți comerciale, care au înregistrat fictiv salarii la mai multe persoane, pentru ca acestea să beneficieze ulterior de indemnizație de creștere a copilului. Unele persoane încasau lunar și 2.000 de euro.
Bistrița-Năsăud: 6 cazuri pozitive, printre care un medic, 18 persoane vindecate și 4 decese august 6, 2020 - Avem 927 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șase bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 18 de persoane au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, s-au înregistrat și patru decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.345 de cazuri noi de infecție.
Masca de protecție – curând obligatorie în Bistrița-Năsăud nu doar în spații închise, ci și în aer liber…! august 6, 2020 - „În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am adoptat ieri o hotărîre prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. Vom fi obligați să purtăm mască din momentul în care decizia rămâne definitivă”, a anunțat astăzi prefectul Stelian Dolha.
Stelian Dolha a demisionat din funcția de prefect al județului august 6, 2020 - Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud, a susținut astăzi o conferință de presă. Începând de mâine, Dolha se va retrage din funcția de prefect al județului. Acesta va fi înlocuit de Eugen Curteanu, actualul subprefect și fost secretar de stat în ministerul Dezvoltării.