FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.

Sense răspunde sezonul acesta chiar şi celor mai înalte exigenţe, atât din punct de vedere calitativ, practice şi al confortului, cât şi estetic, prin lansarea unei colecţii speciale de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir Loro Piana.

Un know-how al tricotajelor fără egal şi o tradiţie de peste 40 de ani

Dacă până nu demult tricotajele erau considerate strict functionale şi purtate „de nevoie”, în lunile cu temperaturi scăzute, piesele lansate în ultimele sezoane au repoziţionat complet tricotajele. Acestea au îmbrăţişat simultan atât stilul şi confortul, cât şi dezirabilitatea.

De peste 40 de ani, în fabrica de tricotaje Smirodava sunt confecţionate articole din fire de cea mai bună calitate, soţii Chiriac, fondatorii Sense, devenind in 2006 acţionari majoritari şi preluând managementul unităţii de producţie, care este şi în prezent lider de piaţă pe segmentul său.

Nu întâmplător, linia de tricotaje Sense reprezintă o constantă a colecțiilor brandului românesc, în sezonul rece aceasta fiind alcătuită din aproximativ 60 de modele, iar primăvara-vara fiind pregătite în jur de 15-20 de modele originale, concepute de designerul Andreea Tincu.

Expertiza de câteva decenii a celor 220 de ingineri textilişti şi operatori care lucrează în fabrica de tricotaje Smirodava, se alătură celor mai avansate utilaje de lucru disponibile în momentul de faţă pe piaţă, rezultatul fiind piese de calitate superioară, atrăgătoare, care depăşesc limita lor funcţională şi care se constituie în investiții pe termen lung.

Tricotajele Sense completează cu succes atât zona esenţială a garderobei (modele clasice de helănci subţiri, pulovere cu torsade sau cardigane), cât şi cea sofisticată, rafinată, care te face să uiţi de temperaturile negative şi să regăseşti bucuria de a te îmbrăca cu stil şi cu imaginaţie (puloverele din caşmir, elegante şi preţioase).

Dacă ar trebui integrată într-o categorie, linia Sense Knitwear ar putea fi considerată „crème de la crème” în arealul tricotajelor. Asemenea celorlalte articole de îmbrăcăminte, și tricotajele urmează propria ierarhie: cele „cut & sew” reprezintă producţia de masă. Cele „fully-fashion” au un nivel calitativ superior (reperele sunt tricotate direct pe forma tiparului, iar apoi sunt asamblate). Iar cele „knit & wear” sau „whole garment” se situează în vârful piramidei (produsele ies din maşinile de tricotat în forma finită, nemaifiind necesare alte operaţii de asamblare).

Tricotajele Sense din colecția Premium (lanavirginasicasmir) fac parte din ultimacategorie – „knit&wear”, fiind realizate pe utilaje performante, cu capabilităţi extinse, fără cusături şi din fire de calitate superioară, provenite de la producători cu tradiţie, aşa cum este Loro Piana, compania specializată în caşmir de lux şi produse high-end.

Reperele unei colecţii de excepţie, la preţuri imbatabile: tricotajele Sense din lână pură virgină şi caşmir italian

Sezonul acesta tricotajele au o alură mai elegantă şi mai sofisticată ca niciodată. Piesele Sense incluse în colecţia Premium sunt realizate din lână pură virgină şi caşmir Loro Piana, fire care realmente fac diferenţa atât din punct de vedere funcţional şi estetic, cât şi al longevităţii.

Lâna virgină pură este net superioară lânii reciclate, deoarece – fiind colectată din prima tundere, are un grad sporit de rezistenţă şi implicit o calitate ridicată. În afara faptului că prezintă un tuşeu extrem de plăcut şi este ultra-confortabilă, lâna pură virgină izoleză termic, este durabilă şi rezistentă la mirosuri neplacute şi la şifonare. În plus, datorită fibrelor elastice, un pulover din lână virgină rezistă ani buni fără a se deforma sau a se deteriora. Desigur în condițiile în care sunt respectate indicaţiile de întreţinere ale produsului înscrise pe etichetă: spălare manuală, stoarcere prin presare uşoară şi o temperatură scazută a apei.

Un pulover din caşmir reprezintă o investiție pe termen lung în garderobă, acesta fiind tipul de tricotaj care nu se demodează niciodată, indiferent de tendinţe. 

Considerat un fir de lux, cașmirul este pe cât de prețios, pe atât de rezistent. Lâna de cașmir se obține prin pieptănarea caprelor crescute special pentru fabricarea de îmbracăminte (este folosită lâna din partea inferioară, cea superioară fiind prea aspră). De la o capră se colectaeză anual 150 de grame de fire. Caşmirul este moale, ușor, rezistent, prezintă o suprafaţă netedă şi indiferent de numărul de purtări, nu face scame. Caşmirul Loro Piana, din care sunt confecţionate puloverele Sense întruneşte toate calitățile unui fir premium într-un raport calitate-preț de neegalat.

Odată cu lansarea colecției de tricotaje Sense în ediție limitată, articolele din casmir devin accesibile oricărui buget, reprezentând totodată un cadou preţios de Sărbători. 

Pentru menținerea aspectului impecabil în timp, este recomandat ca puloverele din cașmir să fie spălate manual cu grijă sau duse la curăţătorie (dry clean), stoarse prin presare ușoară și uscate la orizontală pentru a nu se deforma.

În colecția de tricotaje premium Sense se regăsesc atât modele de pulovere cu guler, cât și la baza gâtului, gama de culori fiind alcatuită din nuanțe neutre de alb, negru, bej şi gri, cât și din tonuri de bleu sau roșu vibrant.

Colecțiile SENSE sunt disponibile atât în magazinele fizice din Bistriţa (Piaţa Centrală nr. 28) şi din ţară, cât şi în magazinul online www.fashionsense.ro.

Vaccinarea copiilor – obligatorie!? Se anunță amenzi uriașe pentru părinți, în anumite cazuri ianuarie 27, 2020 - Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România, chiar de la finalul lunii februarie! Autoritățile vor să țină astfel sub control bolile care pot fi prevenite prin imunizare. Se anunță amenzi astronomice, în anumite situații, pentru cei care refuză:
Se întâmplă în Bistrița: În amintirea milioanelor de victime ale Holocaustului… ianuarie 27, 2020 - Cele 6 milioane de victime care s-au stins în urma atrocităților din lagărele de concentrare nazistă Auschwitz - Birkenau vor fi comemorate mâine, la Sinagoga Bistrița. 
Aproape 900.000 de lei dați de CJ primăriilor! VEZI la ce trebuie să folosească acești bani: ianuarie 27, 2020 - Consilierii județeni vor aproba alocarea a aproape 900.000 de lei, primăriilor din județ. Acești bani vor veni în ajutorul organizării unor licitații. Iar produsele vor ajunge la școli.
Vrei să-ți păstrezi mașina cumpărată cu volan pe dreapta? Pune-ți câteva mii de euro „la ciorap””! ianuarie 27, 2020 - Unul dintre efectele brexit-ului este și interzicerea folosirii pe drumurile din România a mașinilor cu volan pe dreapta. Există o variantă de a le păstra, dar asta implică modificări aduse autoturismului. Iar costurile pot trece de 2.000 de euro.
Fotolii speciale la Oncologie, pentru mai mult confort în timpul administrării citostaticelor ianuarie 27, 2020 - Pacienții oncologici vor avea parte anul acesta de mai mult confort atunci când li se administrează citostaticele. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița vrea să achiziționeze fotolii speciale în acest sens.
Clop cu pană de păun, printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut. Cât a costat: ianuarie 27, 2020 - Printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut se numără o șapcă de la Donald Trump, tablouri și chiar și un clop cu pană de păun. Acesta a fost realizat de un artist din Bistrița-Năsăud. Cât a costat:
Se caută jurist pentru Camera Notarilor! Oferte deosebite, la Îndemînarea SRL și Biroul de Construcții Bistrița ianuarie 27, 2020 - Camera Notarilor Publici caută spre angajare un jurist! Posturi libere la Îndemânarea SRL, dar și la Biroul de Construcții Bistrița care angajează arhitect, proiectant, inginer geodez și asistent manager! Oferte deosebite, mai jos:
FOTO/VIDEO: Un bărbat și o femeie, prinși în flagrant cu 6 kg de cannabis ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant a două persoane bănuite de trafic de droguri. Mașina, în care se aflau cei doi a fost oprită în trafic. În interior, polițiștii au găsit 6 kg de cannabis. AFLĂ detalii:
Voință și ambiție: Claudia Rostaș, crescută la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, luptă pentru supraviețuire! ianuarie 27, 2020 - Claudia Rostaș are 28 de ani, a crescut la Casa de copii Beclean și muncește ca femeie de serviciu în Cluj. A stârnit admirația tuturor, evoluând într-un intens reality show difuzat de Kanal D. „Ești un exemplu viu de voință și încă o dată dovedești că omul simplu, plin de voință, credință și ambiție, depășește orice obstacol!”
Doi tinerei prinși, în mașină, cu pliculețe cu substanțe albe și verzi! ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au oprit în trafic un autoturism. Doi tinerei, de 19 și 21 de ani, s-au ales cu dosare penale. Aceștia aveau asupra lor mai multe plicuțele cu subtanțe albe și verzi. Fiind suspecte a avea efect psihotrop, cazul a fost declinat structurii competente.
Aquabis: Trei localități din județ rămân fără apă potabilă astăzi ianuarie 27, 2020 - Trei localități din județ rămân fără apă potabilă astăzi, pentru câteva ore – anunță Aquabis.
MICA ROCADĂ: Curtean schimbă poziția, dar nu clădirea! De la Consiliul Județean trece la Prefectură ianuarie 27, 2020 - Liberalul Eugen Curtean și-a anunțat demisia din funcția de consilier județean. Poziția acestuia va fi preluată de liberalul Călin Sbîrciu. Curtean nu se va muta însă prea departe. Se pare că acesta va fi numit în funcția de subprefect.
EXCEPȚIONAL Un sîngeorzan se luptă să reprezinte Norvegia la Eurovision ianuarie 27, 2020 - Norvegia are șanse să fie reprezentată anul acesta la Eurovision tocmai de un român. Este vorba despre Alexandru Grindvoll, un tânăr cu origini în Sîngeorz-Băi. Se pare că mama sa s-a stabilit în Norvegia în urmă cu mai bine de două decenii.
FOTO: Cafe Noir și-a mărit bucătăria! Și meniul! Crema catalană și fructele de mare, noutățile din meniu! ianuarie 27, 2020 - Oricând ai ajunge la Cafe Noir, cafeneaua prietenoasă, plină de grupuri de prieteni, de pe strada Crinilor din Bistrița, vei găsi nu doar cafeaua excepțională a celor de la River, servită în zeci de sortimente, ci și mâncare bună, bună de tot. Pentru a face față tuturor comenzilor ( acum mâncarea se livrează și la domiciliu), bucătăria a fost mărită și adaptată noilor provocări venite din partea clienților. Mai mult, și în meniu sunt noutăți!
Cupa EHF: Gloria Bistrița – Odense Handbold 25-23 (13-12): O victorie cât toată Liga Florilor ianuarie 26, 2020 - Gloria Bistrița nu a cedat niciun centrimetru pătrat din terenul Sălii Polivalente în această seară, jucându-și până la fluierul final șansele de-a continua în Cupa EHF, chiar dacă acestea păreau mici.