21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir

Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.

Sense răspunde sezonul acesta chiar şi celor mai înalte exigenţe, atât din punct de vedere calitativ, practice şi al confortului, cât şi estetic, prin lansarea unei colecţii speciale de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir Loro Piana.

Un know-how al tricotajelor fără egal şi o tradiţie de peste 40 de ani

Dacă până nu demult tricotajele erau considerate strict functionale şi purtate „de nevoie”, în lunile cu temperaturi scăzute, piesele lansate în ultimele sezoane au repoziţionat complet tricotajele. Acestea au îmbrăţişat simultan atât stilul şi confortul, cât şi dezirabilitatea.

De peste 40 de ani, în fabrica de tricotaje Smirodava sunt confecţionate articole din fire de cea mai bună calitate, soţii Chiriac, fondatorii Sense, devenind in 2006 acţionari majoritari şi preluând managementul unităţii de producţie, care este şi în prezent lider de piaţă pe segmentul său.

Nu întâmplător, linia de tricotaje Sense reprezintă o constantă a colecțiilor brandului românesc, în sezonul rece aceasta fiind alcătuită din aproximativ 60 de modele, iar primăvara-vara fiind pregătite în jur de 15-20 de modele originale, concepute de designerul Andreea Tincu.

Expertiza de câteva decenii a celor 220 de ingineri textilişti şi operatori care lucrează în fabrica de tricotaje Smirodava, se alătură celor mai avansate utilaje de lucru disponibile în momentul de faţă pe piaţă, rezultatul fiind piese de calitate superioară, atrăgătoare, care depăşesc limita lor funcţională şi care se constituie în investiții pe termen lung.

Tricotajele Sense completează cu succes atât zona esenţială a garderobei (modele clasice de helănci subţiri, pulovere cu torsade sau cardigane), cât şi cea sofisticată, rafinată, care te face să uiţi de temperaturile negative şi să regăseşti bucuria de a te îmbrăca cu stil şi cu imaginaţie (puloverele din caşmir, elegante şi preţioase).

Dacă ar trebui integrată într-o categorie, linia Sense Knitwear ar putea fi considerată „crème de la crème” în arealul tricotajelor. Asemenea celorlalte articole de îmbrăcăminte, și tricotajele urmează propria ierarhie: cele „cut & sew” reprezintă producţia de masă. Cele „fully-fashion” au un nivel calitativ superior (reperele sunt tricotate direct pe forma tiparului, iar apoi sunt asamblate). Iar cele „knit & wear” sau „whole garment” se situează în vârful piramidei (produsele ies din maşinile de tricotat în forma finită, nemaifiind necesare alte operaţii de asamblare).

Tricotajele Sense din colecția Premium (lanavirginasicasmir) fac parte din ultimacategorie – „knit&wear”, fiind realizate pe utilaje performante, cu capabilităţi extinse, fără cusături şi din fire de calitate superioară, provenite de la producători cu tradiţie, aşa cum este Loro Piana, compania specializată în caşmir de lux şi produse high-end.

Reperele unei colecţii de excepţie, la preţuri imbatabile: tricotajele Sense din lână pură virgină şi caşmir italian

Sezonul acesta tricotajele au o alură mai elegantă şi mai sofisticată ca niciodată. Piesele Sense incluse în colecţia Premium sunt realizate din lână pură virgină şi caşmir Loro Piana, fire care realmente fac diferenţa atât din punct de vedere funcţional şi estetic, cât şi al longevităţii.

Lâna virgină pură este net superioară lânii reciclate, deoarece – fiind colectată din prima tundere, are un grad sporit de rezistenţă şi implicit o calitate ridicată. În afara faptului că prezintă un tuşeu extrem de plăcut şi este ultra-confortabilă, lâna pură virgină izoleză termic, este durabilă şi rezistentă la mirosuri neplacute şi la şifonare. În plus, datorită fibrelor elastice, un pulover din lână virgină rezistă ani buni fără a se deforma sau a se deteriora. Desigur în condițiile în care sunt respectate indicaţiile de întreţinere ale produsului înscrise pe etichetă: spălare manuală, stoarcere prin presare uşoară şi o temperatură scazută a apei.

Un pulover din caşmir reprezintă o investiție pe termen lung în garderobă, acesta fiind tipul de tricotaj care nu se demodează niciodată, indiferent de tendinţe. 

Considerat un fir de lux, cașmirul este pe cât de prețios, pe atât de rezistent. Lâna de cașmir se obține prin pieptănarea caprelor crescute special pentru fabricarea de îmbracăminte (este folosită lâna din partea inferioară, cea superioară fiind prea aspră). De la o capră se colectaeză anual 150 de grame de fire. Caşmirul este moale, ușor, rezistent, prezintă o suprafaţă netedă şi indiferent de numărul de purtări, nu face scame. Caşmirul Loro Piana, din care sunt confecţionate puloverele Sense întruneşte toate calitățile unui fir premium într-un raport calitate-preț de neegalat.

Odată cu lansarea colecției de tricotaje Sense în ediție limitată, articolele din casmir devin accesibile oricărui buget, reprezentând totodată un cadou preţios de Sărbători. 

Pentru menținerea aspectului impecabil în timp, este recomandat ca puloverele din cașmir să fie spălate manual cu grijă sau duse la curăţătorie (dry clean), stoarse prin presare ușoară și uscate la orizontală pentru a nu se deforma.

În colecția de tricotaje premium Sense se regăsesc atât modele de pulovere cu guler, cât și la baza gâtului, gama de culori fiind alcatuită din nuanțe neutre de alb, negru, bej şi gri, cât și din tonuri de bleu sau roșu vibrant.

Colecțiile SENSE sunt disponibile atât în magazinele fizice din Bistriţa (Piaţa Centrală nr. 28) şi din ţară, cât şi în magazinul online www.fashionsense.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...