Lecția de viață și determinare dată de o fostă stea a Gloriei Bistrița

Lecția de viață și determinare dată de o fostă stea a Gloriei Bistrița

Cristi Coroian, unul dintre foștii golgheteri ai Gloriei Bistrița ne demonstrează că nicio problemă și situație nu este „denetrecut”. Acesta reînvață să meargă, să vorbească și să mănânce, precum un bebeluș, după ce acum 4 ani a suferit un AVC ischemic.

Unul dintre foștii golgheteri ai Gloriei Bistrița și mai apoi antrenor al echipei lui Jean Pădureanu, Cristi Coroian a povestit pentru GSP.ro prin ce trece din 2015, când a suferit un AVC ischemic, chiar în timp ce se afla la locul de muncă, pe terenul de la Metalurgistul Cugir, o echipă de liga a III-a.

Medicii au fost nevoiți să îi taie o parte din craniu să elibereze presiunea creierului inflamat. Două luni mai târziu, fostul fotbalist de 46 de ani se trezea că trebuie să o ia de la zero și să reînvețe lucruri elementare, precum un bebeluș.

„Trebuie s-o iau de la zero, cee, de la minus! Cu mersul, cititul, vorbitul, scrisul. Sunt ca un bebe care învață primii pași, gângurește înainte de a descifra cuvintele, se zbate să aștearnă alfabetul pe hârtie. La început am avut nevoie de un scaun cu rotile. L-am folosit până pe la sfârșitul lui 2015. Am trecut apoi la baston, iar din primăvara lui 2016 am tras de mine ca să mă mișc pe propriile picioare, fără sprijin. Ușor, ușor, a funcționat! E greu, dar viața e frumoasă și merită să mă lupt așa cum făceam cândva cu fundașii adverși. Simt cum ambiția și adrenalina îmi revin în vene și mă trag înainte: „Hai, Coro, hai! Ăsta e meciul adevărat”, este mărturia emoționantă a fostului sportiv.

Acesta recunoaște că nu a ratat de atunci nici măcar o ședință de recuperare, nu a ignorat niciun sfat medical și nu a dat înapoi de la niciun tratament. De trei ani și jumătate își dedică toată ziua ședințelor de logopedie, a celor de kinetoterapie și sportului, menite să-l ajute să redevină un om normal și sănătos. Următorul său obiectiv este să dea din nou cu piciorul în minge…

Reportajul emoționant îl puteți citi AICI.

Foto: Libertatea.ro

FOTO/VIDEO: Confort pentru muncitorii Aquabis. Trei autoutilitare de lux vor reînnoi parcul auto acum 27 de minute - Aquabis, principalul furnizor de apă din județ, va achiziționa trei autoutilitare noi, pentru buna desfășurare a activității. Toate bune și frumoase, doar că... mașinile vor fi adevărați bolizi cu dotări demne de filmele SF. Oare vor merge la intervenții muncitorii cu ele sau e o comandă cu dedicație specială?
Ai timp de telefon după ce oprești roata! De când intră în vigoare noile sancțiuni: acum O oră - O nouă modificare a legilor rutiere prevede înăsprirea anumitor sancțiuni. Atsfel, a crescut valoare amenzii aplicate pentu folosirea telefonului în timpul condusului. Și nu doar a telefonului, ci a oricărui dispozitiv mobil. DE CÂND intră legea în vigoare și care e valoarea sancțiunilor:
Un medic a rămas fără job pentru că nu s-a prezentat la serviciu. Totul a pornit de la o plângere acum 2 ore - Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a rămas fără job după ce a refuzat să se prezinte la serviciu când a fost solicitat. Totul a pornit de la o plângere a unui pacient.
ȘOCANT: Un bărbat cu un topor, în microbuzul școlar de la Nimigea acum 3 ore - Un caz șocant a fost filmat ieri, la Nimigea. Din microbuzul școlar a coborât un bărbat cu un topor. Instituțiile au demarat cercetările, susținând că ar fi fost singura dată când s-a întâmplat. Elevii ar susține altceva.
Un bistrițean, șeful – șoc numit de Dăncilă la PSD Cluj acum 4 ore - Șeful interimar al PSD Cluj a fost schimbat ieri din funcție. În locul lui, premierul Dăncilă a numit...un bistrițean. Noul ”șef - șoc” al organizației locuiește de ani buni în Cluj, fiind o prezență noncornformistă în media clujeană sau națională. La fel și pe rețelele de socializare.
AZI este ziua de reduceri la abonamentele de la Casa EMA acum 4 ore - AZI poți să te bucuri de pachetele de relaxare și sport de la Casa EMA la preț redus! Așa că profită și hai la centrul SPA din parc sau intră pe site și ia direct de acolo abonamentul de piscină.
Când va ateriza primul elicopter SMURD pe acoperișul spitalului: acum 4 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița este al doilea din țară care va fi dotat cu un heliport pe acoperiș. Managerul spitalului spune că primele elicoptere SMURD vor ateriza pe acoperișul unității medicale mai repede decât am crede.
Aquabis: Străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi – fără apă acum 5 ore - Două străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore, anunţă Aquabis.
FOTO: Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis acum 20 de ore - Faptul că este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva corupției și convingerea că poate transforma România într-o țară normală, în care totul să funcționeze așa cum trebuie - acestea sunt câteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis.
Drogat, cu camioneta, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară acum 20 de ore - Un tânăr de 26 de ani din Bistrița-Năsăud a fost depistat în urmă cu două zile drogat, la volanul unei camionete. Acesta se plimba pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară și mai avea asupra sa și câteva pliculețe cu droguri.
VIDEO: Ioan Turc (PNL): Marea realizare administrației PSD – înnegrirea străzilor din bordură în bordură acum 21 de ore - Ioan Turc a atacat din nou administrația bistrițeană. Acesta a criticat încă o dată modul în care se fac investițiile în orașul nostru. Tot ce a făcut actualul primar în cele trei mandate a fost doar o „înnegrire a străzilor din bordură în bordură”, spune Turc.
FOTO: Un stejar singuratic, pentru noi toţi, în inima Bistriţei…! acum 22 de ore - Un stejar singuratic ne aşteaptă pe toţi, în inima Bistriţei: gata să fie descoperit, între fâşii de enigmatică lumină, gata să fie ignorat, iubit sau măcar admirat…
VIDEO: Liberalii raportează – Peste 40.000 de bistrițeni au semnat pentru Iohannis acum 23 de ore - S-a încheiat cu succes campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii la funcția de președinte a lui Klaus Iohannis. În județul nostru au semnat peste 40.000 de persoane. Și românii aflați în concediu în Bistrița și-au arătat susținerea față de actualul președinte.
IMPRESIONANT! Centrul de Transfuzii Bistrița, partener de nădejde al Spitalului în salvarea de vieți acum O zi - Fac un lucru impresionant și mobilizarea lor salvează multe vieți! Centrul de Transfuzii Bistrița este un partener de nădejde al Spitalului. Vital, s-ar putea spune. Asta pentru că aproape tot necesarul de sânge al unității spitalicești vine de la Centru.
FOTO: Încă 150 de borne au fost sculptate cu măiestrie pentru a înfrumuseța Via Transilvanica acum O zi - Via Transilvanica prinde contur tot mai mult și mai mult! Drumul care unește România este evidențiat prin borne unice, frumos sculptate. Artiști și sculptori din Cluj, Iași și chiar și din Bulgaria, tocmai au terminat de sculptat încă 150 de borne.