12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Lecția de viață și determinare dată de o fostă stea a Gloriei Bistrița

Cristi Coroian, unul dintre foștii golgheteri ai Gloriei Bistrița ne demonstrează că nicio problemă și situație nu este „denetrecut”. Acesta reînvață să meargă, să vorbească și să mănânce, precum un bebeluș, după ce acum 4 ani a suferit un AVC ischemic.

Unul dintre foștii golgheteri ai Gloriei Bistrița și mai apoi antrenor al echipei lui Jean Pădureanu, Cristi Coroian a povestit pentru GSP.ro prin ce trece din 2015, când a suferit un AVC ischemic, chiar în timp ce se afla la locul de muncă, pe terenul de la Metalurgistul Cugir, o echipă de liga a III-a.

Medicii au fost nevoiți să îi taie o parte din craniu să elibereze presiunea creierului inflamat. Două luni mai târziu, fostul fotbalist de 46 de ani se trezea că trebuie să o ia de la zero și să reînvețe lucruri elementare, precum un bebeluș.

„Trebuie s-o iau de la zero, cee, de la minus! Cu mersul, cititul, vorbitul, scrisul. Sunt ca un bebe care învață primii pași, gângurește înainte de a descifra cuvintele, se zbate să aștearnă alfabetul pe hârtie. La început am avut nevoie de un scaun cu rotile. L-am folosit până pe la sfârșitul lui 2015. Am trecut apoi la baston, iar din primăvara lui 2016 am tras de mine ca să mă mișc pe propriile picioare, fără sprijin. Ușor, ușor, a funcționat! E greu, dar viața e frumoasă și merită să mă lupt așa cum făceam cândva cu fundașii adverși. Simt cum ambiția și adrenalina îmi revin în vene și mă trag înainte: „Hai, Coro, hai! Ăsta e meciul adevărat”, este mărturia emoționantă a fostului sportiv.

Acesta recunoaște că nu a ratat de atunci nici măcar o ședință de recuperare, nu a ignorat niciun sfat medical și nu a dat înapoi de la niciun tratament. De trei ani și jumătate își dedică toată ziua ședințelor de logopedie, a celor de kinetoterapie și sportului, menite să-l ajute să redevină un om normal și sănătos. Următorul său obiectiv este să dea din nou cu piciorul în minge…

Reportajul emoționant îl puteți citi AICI.

Foto: Libertatea.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?