Liberalii pregătesc jihadul: Bistrița, Becleanul și Năsăudul trebuie să aibă primari din PNL

Liberalii pregătesc jihadul: Bistrița, Becleanul și Năsăudul trebuie să aibă primari din PNL

Nu s-a uscat bine cerneala pe rezultatele obținute de Klaus Iohannis și PNL la alegerile prezidențiale, că liberalii au început asediul la citadelele PSD din teritoriu. Cert este că targetul pentru vara lui 2020 este cucerirea mediului urban și a cât mai multe comune din cele 58 din mediul rural.

Dacă Primăria Bistrița ar fi diamantul coroanei și reinstalarea dreptei acolo este obiectivul 0, o altă țintă important luată în calcul este Primăria Beclean. În acest context, șeful grupului PNL din Consiliul Local al orașului Beclean, omul de afaceri Ioan Zăgrean, a fost prezent în conferința de presă a PNL, spațiu unde a vorbit, pentru prima dată, de cucerirea politică a Primăriei Beclean. Zăgrean a explicat că e vorba, deja, de o a patra victorie electorală a dreptei în orașul de pe malurile Someșului Mare, asta dacă este luat în considerare și referendumul.

El a recunoscut, totuși, că în Beclean situația e una mai specială, puțin mai dificilă, dar s-a arătat mulțumit de procentele obținute de liberalii beclenari:

„Sunt foarte mulţumit că avem a treia victorie, dacă luăm şi referendumul, a patra victorie. Asta înseamnă că cetăţenii Becleanului se gândesc la o schimbare, lucru care nu e rău. Vă aduceţi aminte că era o gazetă de perete şi acolo scria „Aşa da/ aşa nu”. Eu consider că la votul dat la Beclean, cetăţenii oraşului au spus „Aşa nu”. Noi ne vom bate în continuare să câştigăm alegerile locale la Beclean şi sper că vom reuşi şi aştept ca cetăţenii să pună cealaltă parte a panoului cu eticheta „Aşa da”. La Beclean există o echipă care se va bate pentru un rezultat favorabil PNL”, a conchis Ioan  Zăgrean.

La Năsăud, Dorin Vlașin, viceprimar, e și el gata de luptă: „Am recâştigat un al doilea mandat, greul de acum începe pentru noi. Până acum am trăit momente de bucurie. Mulţumesc şi Organizaţiei PNL Năsăud, am acolo nişte oameni extraordinari, cu toţii am contribuit la acest scor. Greul acum începe, suntem şi la guvernare, avem şi preşedinte, trebuie să ne punem la treabă”.

Prezent la conferința de presă, Traian Ogâgău, primar la Sîngeorz Băi și vicepreședinte al PNL BN, a fost printre edilii de localități care au obținut rezultate bune la aceste alegeri, în turul II, el învingând  PSD cu 77 la 22%. Mai mult, Ioan Turc a declarat că, scorul obținut la Sîngeorz Băi a tranșat deja bătălia pentru locale, ironizându-l pe fostul vicepremier și candidat al PSD la fotoliul de primar, Daniel Suciu:

„La Sîngeorz Băi e un scor care, din punctul meu de vedere, închide povestea pe alegerile locale de anul viitor. Să nu uităm că am avut un băiat, un fost membru PNL, care a migrat la un alt partid politic şi care a făcut tot felul de piruete în ultimii trei ani de zile prin Sîngeorz Băi”.

Stelian Dolha vrea puterea

După ce Ioan Zăgrean, lider al consilierilor liberali din Beclean a anunțat că obiectivul PNL este fotoliul de primar al orașului de la malurile Someșului Mare, Stelian Dolha cere și vrea toată puterea. El spune că președintele Klaus Iohannis este primul preşedinte care, după 1989, pune PSD-ul cu botul pe labe. „Scor sub 30% PSD nu a mai luat nici în judeţul Bistriţa-Năsăud, nici în ţară. E în mare parte meritul lui Klaus Iohannis”.

Cu toate acestea, Dolha, crede că, PNL nu trebuie să bată din palme și să se culce pe o ureche, pentru că: „Vin alegerile locale unde trebuie să fim pregătiţi şi cred că trebuie să coborâm mai mult între oameni, să finalizăm care este candidatul la Primăria Bistriţa, la Consiliul Judeţean. E o şansă pe care PNL Bistrița-Năsăud  nu are voie să o rateze : „Primăria Bistriţa, Consiliul Judeţean, oraşele şi tot judeţul. Este mesajul pe care trebuie să-l transmitem, mă refer la majoritate în BN. E valul PNL de care va trebui să profităm”, a conchis Stelian Dolha.

Alin Cordoș

Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...