MI-NU-NE! Le-a venit rândul să fie reparate, ca să nu mai avem lacuri la fiecare ploaie

MI-NU-NE! Le-a venit rândul să fie reparate, ca să nu mai avem lacuri la fiecare ploaie

Bistrițenii s-au plâns, la fiecare ploaie mai puternică, de zonele ce se transformă în adevărate lacuri. Gurile de canal nu fac față apei pluviale, așa că e o adevărată aventură să treci prin zonele respective cu mașinile. Doar că azi, mi-nu-ne! Două guri de canal vor fi reparate!

Bistrița se transformă în lac, aproape la fiecare ploaie. Despre gurile de canal care nu fac față apelor pluviale s-a scris în nenumărate rânduri. Și totuși, parcă nimeni nu ar fi luat seama!

Azi însă, de dimineață bună, chiar și pe ploaie, utilajele Primăriei au fost văzute la lucru.

S-a început remedierea problemelor de la două guri de canal de pe Bulevardul Republicii.

Anterior lucrărilor de asfaltare a Bulevardului Republicii, am decis să rezolvăm doua probleme majore de pe acest bulevard, respectiv recalibrarea conductelor de ape pluviale din cele două intersecții: Republicii cu Gării( în față la Trezorerie) și Republicii cu Mihai Eminescu(în față la Conacul verde). Rezolvăm astfel problema celor două bălți ce se acumulează în aceste două zone la fiecare ploaie”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae pe Facebook.

În zonă, traficul va fi restricționat până la ora 13:00.

Aceste reparații la sistemul de canalizare s-au demarat acum deoarece în această lună, B-dul Republicii va fi afsaltat în cadrul programului de asfaltare a celor 47 de străzi, demarat de vice-primarul Cristian Niculae în acest an.

În săptămâna aceasta s-a asfaltat str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, s-au demarat lucrările de asfaltare pe str. Grădinilor și s-a început lărgirea benzii carosabile pe str. Locotenent Călin pentru crearea de noi locuri de parcare de reședință. Se lucrează de asemenea la ridicarea căminelor de canalizare la nivelul asfaltului.

Săptămâna viitoare se începe lucrul la străzile: Arțarilor, Ecaterina Teodoroiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului, Piața Petru Rareș, B-dul Republicii, Cuza Vodă, Dumbravei, Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului și Zefirului.

Referitor la criteriile de selcție a străzilor din acest program de 47 de străzi, vice-primarul Cristian Niculae ne informează: “Doresc să fac o precizare referitoare la modul în care am ales străzile care au intrat în acest program de reparații, iar alte artere importante din oraș nu au fost incluse în aceste lucrări. Principalul criteriu de selecție a fost că aceste străzi pe care se lucrează în prezent să nu fie prinse în alte proiecte de investiții și modernizare a infrastructurii rutiere – cum ar fi Proiectul „Piste pentru cicliști”(unde vom începe în curând lucrul) care va genera aproape 30 km de trasee speciale pentru biciclete pe un număr de 29 de străzi din orașul nostru – unde trebuie să realizăm în prima fază aceste piste cu sens dublu și abia apoi să asfaltăm partea rămasă pentru circulația autovehiculelor dintre pistele de cicliști. O parte din străzile prinse în acest proiect cu piste de cicliști sunt: Str. Dimitrie Cantemir, Str. Drumul Dumitrei Vechi, Str. Împăratul Traian, Str. Al. Odobescu, Str. C.R. Vivu și multe altele.”

Foto- Facebook Cristian Niculae

VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).